TMO MERSİN BAŞMÜDÜRLÜĞÜ VE ALATA’DAN TARSUS TİCARET BORSASI’NA ZİYARET

Gerçekleşen ziyarette bölge tarımı, hububat piyasaları, lisanslı depoculuk faaliyetleri ve yeni sezon rekolte beklentileri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 09.05.2026 10:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
60 okunma
Takip EtGoogle News

TMO MERSİN BAŞMÜDÜRLÜĞÜ VE ALATA’DAN TARSUS TİCARET BORSASI’NA ZİYARET

Toprak Mahsulleri Ofisi Mersin Başmüdürü Halil Türkmen, Başmüdür Yardımcısı Ayşe Gülhan Kara, Alım Muhafaza Servis Şefi Yusuf Vançin ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Tarsus Koordinatörü Gülşen Duratekin, Hayri Erdoğan birlikte Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette bölge tarımı, hububat piyasaları, lisanslı depoculuk faaliyetleri ve yeni sezon rekolte beklentileri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, bölge tarımı için yürütülen çalışmaları ve borsacılık faaliyetlerini anlatarak sektörün beklentilerini dile getirdi.

Tarsus Ticaret Borsası Lisanslı Depoları’nda TMO adına ürün alımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Teke,

“Öncelikle ziyaretiniz bizleri son derece memnun etti. Tarsus’un toprakları oldukça verimli ve potansiyeli yüksek bir bölgedir. Lisanslı depomuzla birlikte Tarsus Ticaret Borsası olarak önemli hedeflerimizden birine ulaşmış bulunuyoruz. Hem üreticilerimize hem de üyelerimize katma değer sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

TMO Mersin Başmüdürü Halil Türkmen ise yeni sezon çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede,

“Bu yıl rekolte tahmin çalışmalarımıza başladık. Bölgeyi gezerek yerinde gözlemler yapıyor, elde ettiğimiz verileri Ankara’da değerlendirmeye sunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini almayı son derece önemsiyoruz. Daha objektif, daha etkili ve sürdürülebilir bir alım politikası oluşturabilmek adına istişare kültürünü ön planda tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Tarsus Koordinatörü Gülşen Duratekin de tarımsal üretimde kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek,

“Tarım sektöründe sürdürülebilir üretimin sağlanabilmesi için üretici, araştırma kuruluşları ve sektör temsilcilerinin ortak hareket etmesi büyük önem taşımaktadır. Bilimsel çalışmaların sahadaki uygulamalarla buluşması, hem üretim kalitesini hem de bölgesel verimliliği artıracaktır.” dedi.

Borsa Başkanı Mustafa Teke ayrıca, Tarsus’un ticari ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek; başta buğday, mısır ve soya olmak üzere tarım sektörünün ulusal ölçekte gelişimi, verimliliği ve etkinliğinin artırılması vizyonuyla hareket ettiklerini vurguladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.