"COĞRAFYA KADERİMİZSE, COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜMÜZ KADERİMİZDİR"

Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık yönetim kurulu toplantısı Karapınar Ticaret Borsası ile gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 19 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2024 09:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
33 okunma
Takip EtGoogle News

"COĞRAFYA KADERİMİZSE, COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜMÜZ KADERİMİZDİR"

Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık yönetim kurulu toplantısı Karapınar Ticaret Borsası ile gerçekleştirdi.

Karapınar Ticaret Borsası ile gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısında Başkan Teke,"Coğrafya kaderimizse, Coğrafi işaretli ürünümüz kaderimizdir" dedi.

Borsa olarak benzer konuların yönetim kurulu toplantılarında görüşüldüğünü ifade eden Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy üyelerine ve bölgelerine verdikleri hizmetlerin en iyisini yapma gayesinde olduklarını ifade ettiler.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZE ÖNCE BİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ

Coğrafi İşaret tescilli ürünlerin önemine değinen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytin ve Zeytinyağı ile ilgili yakın zamanda sektördeki üyelerle yapılan toplantı sonuçlarını da  Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri ile paylaştı.

“Coğrafya kaderimizse, Coğrafi işaretli ürünümüz kaderimizdir.”. Diyen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Coğrafi işaretli ürünlerin yöresine ve üreticisine marka değeri, pazarlama gücü ve dolayısıyla ekonomik katma değer yarattığını belirtti.

Teke şu ifadelere yer verdi;

“Sahip olduğumuz Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Coğrafi işaretli Tarsus Zeytinyağımızı korumak için yaptığımız toplantıda; zeytinimizin ve zeytinyağımızın rekolte tahmini, satışa arz usullerini değerlendirdik.

Kendi vatandaşımızın, sağlıklı beslenmesini temin etmek başta kamunun ve sektörün temsilcileri olan bizlerin görevidir. Bu noktada; üyelerimizle aldığımız ortak karar neticesinde coğrafi işaretli ürünlerimizin satışını yapmak isteyenler mutlaka üretim miktarı, alım miktarını, hangi mevkiden alındığını belgelendirmesi gerekecek. Zeytin Pazarı veya Köylü Pazar veya pazarlarda satılması içinde yine aynı şekilde tüketiciyi yanıltmayacak şekilde tüketicinin görebileceği bir yere zeytinin üretim yerini, miktarını  ve günlük olarak kalan zeytinin miktarını düzenli bir şekilde belirtmeleri, Zeytinyağı satışlarında ise satıcı hangi firmadan zeytinyağı çektirdiğini ve toplam miktarını tüketicinin görebileceği bir yere ve günlük olarak kalan zeytinyağ miktarını düzenli bir şekilde belirterek satış yapmaları sağlanacak.

Farklı zeytin türlerini coğrafi işaretli zeytinimiz olarak satmak isteyenlere veya az önce üyelerimizle mutabık kaldığımız konulara uymayanlara işbirliği içinde olduğumuz kurumlar ile birlikte yapılacak denetimler sonunda SINAİ MÜLKİYET KANUNU (SMK) maddelerine göre Cezai işlemler uygulaması yapılacaktır.

Üyelerimizin coğrafi işaretli zeytin ve zeytinyağımızın rekolteleri içinde Borsamız tarafından geliştirilecek yazılım sayesinde takip edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.