DEPREME HAZIR MIYIZ MERSİN?

Önceki dönemlerde İMO Mersin Şube Yöneticisi olan İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 17 Ağustos Marmara Depreminin 20. yıl dönümünde hem Türkiye hem de Mersin olarak depreme hazır olup olmadığımızı gündeme getirdi

Gündem Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 07:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
123 okunma
Takip EtGoogle News

DEPREME HAZIR MIYIZ MERSİN

Önceki dönemlerde İMO Mersin Şube Yöneticisi olan İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 17 Ağustos Marmara Depreminin 20. yıl dönümünde hem Türkiye hem de Mersin olarak depreme hazır olup olmadığımızı gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 17 Ağustos’ta yaşanan Marmara Depremini unutmadı. 24 yıl önce güne büyük bir acıyla uyandığımızı söyleyen Demirağ, toplum olarak depreme hazırlıklı olup olmadığımızı gündeme getirdi. Geçmişte İMO (İnşaat Mühendisler Odası) Mersin şube yönetim kurulu üyesi iken bina projelerinin vizelerini kendilerinin yaptığını ve depreme dayanıklı binalar olması gerektiği için projelerde DEPREM HESAPLARI yapılmasını öneren bir İnşaat Mühendisi olmanın haklı gururunu yaşadığını söyleyen Demirağ, “1999 yılında 29.dönem CHP PM üyesi idim.Toplu Konut Dairesi Başkanı Sayın Yiğit Gülöksüz başkanlığında Deprem Komisyonunda görev almanın haklı gururunu yaşıyorum” dedi

DEMİRAĞ’DAN DEPREM ÖNLEMLERİ

Depremin hemen her gün insan hayatında yaşanılabilecek bir gerçek olduğuna da vurgu yapan Demirağ,  “Ve hem soruyorum,hem de öneriyorum. Belediyelerimiz  projelerde deprem hesabı kontrolu yapıyor mu? Belediyelerimiz deprem hesabı uygulama kontrol işini yapı denetimlerini  sadece Yapı Denetim Firmalarına bırakmamalı, Belediyelerimiz ivedilikle eski ve yeni tüm binaların Depreme Dayanıklılık Tahkikini yapmalı. Dayanıklı olmayan binalar boşaltılıp yıkılmalı,gerekiyorsa sağlamlaştırılmalı. Halkın tamamı deprem  anında ne yapacakları konusunda ilk yardım eğitimleri almalı” diyerek önerilerde bulundu.

MERSİN DEPREM KENTİ

Mersin’in bi deprem kenti olduğuna da dikkat çeken Demirağ, “Tarihte Soli Şehrinin depremle yerle bir olduğunu unutma Mersin'im. 17 Ağustos Marmara Depremini unutma Türkiyem. Ve yanı başımızda Adana ve Ceyhan deprem gerçeğini çok iyi biliyorum. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu. 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.