BAŞKAN SARI; “TAKSİCİ CİNAYETLERİ KADER OLMAMALI”

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Veysel Sarı, taksici cinayetlerinin taksicinin kaderi olmaması gerektiğini söyledi

Gündem Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 00:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
70 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SARI; “TAKSİCİ CİNAYETLERİ KADER OLMAMALI”

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Veysel Sarı, taksici cinayetlerinin taksicinin kaderi olmaması gerektiğini söyledi.

Ülke genelindeki tüm taksilere devlet destekli koruma kabini ile panik ve acil durum butonu kurulmasını istediklerini söyleyen Başkan Sarı, son olarak İzmir’de aracına aldığı cani tarafından vurularak öldürülen taksici Oğuz Erge cinayet zanlısının caydırıcı olması açısından en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, TŞOF Başkanvekili Veysel Sarı, taksici cinayetlerinin taksicinin kaderi olmaması gerektiğini belirterek, taksici esnafının can ve mal güvenliği için yurt genelindeki tüm taksilerde devlet desteği ile koruma kabini ile panik ve acil yardım butonu kurulması gerektiğini söyledi.

Başkan Veysel Sarı, son olarak İzmir’de aracına aldığı cani tarafından tabancayla vurularak katledilen taksici Oğuz Erge’ye Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile taksici esnafına baş sağlığı dileyerek, cinayet zanlısının caydırıcı olması açısından en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti.

Taksici cinayetleri ve taksici gasplarının önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Sarı, bu amaç doğrultusunda yurt genelindeki tüm taksilere devlet desteğinde koruma kabini ile panik ve acil yardım butonu kurulması gerektiğini belirterek, “ Daha önceki yıllarda da taksici cinayetleri ve taksici gasplarının önüne geçilmesi açısından yurt genelindeki tüm taksilere koruma kabini ile, panik ve acil yardım butonu kurulması yönünde ilgililere taleplerimizi bildirmiştik. Ancak üzülerek söylüyoruz ki bugüne kadar bu yönde atılmış bir adım yok. Bugün kü mevcut ekonomik şartlarda taksici esnafımız koruma kabini ile panik ve acil yardım butonu kurdurma imkanına sahip değil. Bunun için devletimiz taksici esnafına destek olmalıdır. Bizlerde Avrupa’daki meslektaşlarımız gibi güven içerisinde yolcularımızı taşımak istiyoruz” dedi.

Mersin’de taksicilerin özellikle gece çalışmalarına korku ve endişe içerisinde çıktığını kaydeden Başkan Sarı, “ Bir çok taksici esnafımız can güvenliğinden kaynaklı çalışmak istemiyor. Diğer taraftan da hizmet bekleyen vatandaşlarımız var. Bunun için hem halkımıza daha güvenli ve modern imkanlarda hizmet vermek, hem de taksici esnafımızın can ve güvenliğini sağlama açısından koruma kabini kurulması ile panik ve acil yardım butonu kurulması konusu acil şekilde ele alınmalıdır” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.