BAŞKAN SEÇER, FESTİVALE RENK KATAN ULUSLARARASI HALK DANSI TOPLULUKLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

11 ÜLKEDEN 300 SANATÇI ‘ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’NDE BULUŞTU, SEÇER; DANS TOPLULUKLARINI GELECEK YIL DÜZENLENECEK FESTİVALE DAVET ETTİ

Gündem Yayın: 21 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 21.11.2023 06:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
98 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, FESTİVALE RENK KATAN ULUSLARARASI HALK DANSI TOPLULUKLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

11 ÜLKEDEN 300 SANATÇI ‘ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’NDE BULUŞTU

SEÇER, DANS TOPLULUKLARINI GELECEK YIL DÜZENLENECEK FESTİVALE DAVET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 2.’si ‘Şahmeran’ temasıyla düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’nin son gününde, festival boyunca birbirinden renkli gösterilerini katılımcılarla buluşturan Uluslararası Halk Dansı Toplulukları ve misafirler ile bir araya geldi. Festivale; Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Estonya, Moldova, KKTC, Romanya, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, İran ve Yunanistan’dan Halk Dansları Toplulukları katıldı.

Seçer, “Bizim halkımız sizden çok keyif aldı, hepinize çok teşekkür ediyorum. Her biriniz değerli ülkenizin geleneklerini, göreneklerini ve halk danslarını yurttaşlarımıza sergilediniz, onlara hoşça vakit geçirttiniz” diyerek dünyanın birçok yerinden gelen ve festivale renk katan dans topluluklarına teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Şahmeran’ temasıyla ‘Uluslararası Tarsus Festivali’nin son gününde, festival boyunca birbirinden renkli gösterilerini katılımcılarla buluşturan Uluslararası Halk Dansı Toplulukları ve misafirler ile bir araya geldi. Festivale; Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Estonya, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Romanya, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, İran ve Yunanistan’dan Halk Dansları Toplulukları katılım sağladı.

11 ülkeden 300 katılımcının yer aldığı Uluslararası Halk Dansları Toplulukları ile gerçekleşen buluşmaya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner ve 11 ülkeden festivale katılım sağlayan Uluslararası Halk Dansları Toplulukları yer aldı.

“Şimdiden gelecek yıl yapacağımız festivale sizleri davet ediyorum”

Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, dünyanın birçok yerinden gelen ve Tarsus’ta kültürünü tanıtan misafirlere teşekkür ederek, “Umarım keyifli bir 3 gün geçirmişsinizdir. Bizim halkımız sizden çok keyif aldı, hepinize çok teşekkür ediyorum. Her biriniz değerli ülkenizin geleneklerini, göreneklerini ve halk danslarını yurttaşlarımıza sergilediniz, onlara hoşça vakit geçirttiniz. Festivaller, özellikle uluslararası niteliği olanların farklı ülkelerden insanları, kültürleri bir araya getirmeli. Barışın, dostluğun, kardeşliğin ateşi yakılmış olmalı” diyerek festivalde, bunu gerçekleştirdiklerini belirtti. Misafirlere “Mersini beğendiniz mi, festivali nasıl buldunuz?” diye soran Seçer, yoğun alkışlarla yanıt aldı. Gelecek yıl gerçekleştirecekleri festivale de misafirleri davet eden Seçer, “Tüm gruplara, halk dansları sanatçılarımıza, onlara eşlik eden herkese sonsuz teşekkürlerini bildirmek istiyorum. Ülkenize döndüğünüzde oradaki yurttaşlarınıza Türk halkının sevgilerini, selamlarını götürün” dedi.

Seçer’in konuşmasının ardından ülkelerin Halk Dansları Toplulukları ile Seçer arasında karşılıklı hediyeleşme oldu. Halk Dansları Toplulukları Seçer’e hediyelerini takdim ederken, festivalden duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve misafirperver Mersin halkına teşekkürlerini ilettiler. Hediyeleşmenin ardından Estonya, Gürcistan, Ukrayna, Yunanistan, İran, Moldova, Kuzey Makedonya, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Dansları Toplulukları birbirinden güzel ve keyifli gösterilerini sergiledi ve Seçer de ilgi ile izledi. Gösteri kapsamında ayrıca İran Halk Dansları Topluluğu Seçer’e özel şiir okudu. Seçer buluşmadan alkışlar eşliğinde uğurlandı. Son olarak da tüm topluluklar ile Seçer festival anısı olarak fotoğraf çektirdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.