ADANA TİCARET BORSASI İLE TARSUS TİCARET BORSASI KARDEŞ BORSA OLDU

ŞAHİN BİLGİÇ, “TÜM TİCARET BORSALARI İLE ETKİLEŞİM İÇERİSİNDE OLMAK İSTİYORUZ” MUSTAFA TEKE, “ BİTKİSEL ÜRETİMDE İL’İNİN YÜZDE 75’İNİ TARSUS KARŞILIYOR”

Gündem Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 00:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
66 okunma
Takip EtGoogle News

ADANA TİCARET BORSASI İLE TARSUS TİCARET BORSASI KARDEŞ BORSA OLDU

ŞAHİN BİLGİÇ, “TÜM TİCARET BORSALARI İLE ETKİLEŞİM İÇERİSİNDE OLMAK İSTİYORUZ”

 

MUSTAFA TEKE, “ BİTKİSEL ÜRETİMDE İL’İNİN YÜZDE 75’İNİ TARSUS KARŞILIYOR”

Adana Ticaret Borsası Yönetimi ile Tarsus Ticaret Borsası Yönetimin hazır bulunduğu ‘Kardeş Ticaret Borsa’ Protokolü Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke’nin imzalamasıyla hayata geçirildi.

Adana Ticaret Borsası, Kozan, Söke ve Aydın Ticaret Borsaları ile Tarsus Ticaret Borsası Kırşehir , Mersin, Kozan, Ünye ve Karaman Ticaret Borsaları ile  ‘Kardeş Borsa’ olmalarının ardından imzalanan protokol ile Adana ve Tarsus Ticaret Borsaları da ‘Kardeş Ticaret Borsa’sı oldu.

Kardeş Ticaret Borsa Protokolü imzalamak için Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte geldiği Adana Ticaret Borsasında konuşan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke, “Bizleri ağırladığınız ve Kardeş Ticaret Borsa olduğunuz için yönetimimiz ve üyelerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler zaten kardeşiz ama bugün bunu imza altına alıyoruz. Akreditasyon anlamında var olan Türkiye’de birinciliğimizi sürdürme hedefindeyiz. Güçlü bir ekibimiz var. Temennimiz sizlerin de birlikteliğiyle başarılı çalışmalarımızı çeşitlendireceğiz.” diye konuştu.

Tarsus’un, bitkisel üretimde Mersin İl’inin yüzde 75’ini karşıladığını belirten Başkan Teke, “Mersin İl’inin toplam sebze üretiminin yüzde 38’ini de Tarsus karşılıyor. Bunun yanı sıra Mersin’in örtü altı sebze ve meyve üretiminin yüzde 25’i karşılayan Tarsus, nar dahil Mersin’in narenciye üretiminin yüzde 43’ünde söz sahibi konumundadır.

İhracatta son 5 yılda Tarsus Ticaret Borsası’nın yürüttüğü URGE Projesi ile Tarsus’a etkisi 17 milyon TL’den 180 milyon TL’ye çıkmıştır” diyen Başkan Mustaf Teke “Tarsus Ticaret Borsası, bölgesindeki ilk 40 bin tonluk Lisanslı Deposu ile Türkiye’deki 187 Lisanslı Depo arasında 2 yılda 40. sıraya yükselmiştir.” dedi.

Mersin ve Adana arasında sıkışıp kalan Tarsus’un, tarımda yaklaşık 35 milyar TL’lık gayri safi üretim değeri ile bu 2 İl’in yüzde 40’lık tarımsal üretim payına sahip olduğunun altını çizen Borsa Başkanı Mustafa Teke “Bu büyüklükte ekonomik envantere sahip başka bir ilçe de yoktur. Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus ilçesinin toplam tahakkuk eden tarımsal verginin yüzde 43’ünü devlete vergi olarak kazandırmıştır” ifadesini kullandı.

ŞAHİN BİLGİÇ, “HEPİMİZ HİZMET AMACI TAŞIYORUZ”

TOBB Oda Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında kıyaslama çalışması ve protokol imzalamak için bir araya geldiklerini ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı konuşmada “Kozan TB, Söke TB ve Aydın Ticaret Borsaları ile ‘Kardeş Borsa’ olmamızın ardından bu protokol ile de Tarsus Ticaret Borsamızla kardeş borsa olduk. Hepimiz hizmet amacı taşıyoruz. Bereketli toprakları olan Çukurovamızın bereketini daha da arttırmak için çalışıyoruz. Atalarımızında ifade ettiği gibi; "Birlikten kuvvet doğar”, “Bir elin nesi var iki elin sesi var” Eminiz ki borsalarımız arasında ekonomik ve insani ilişkileri güçlendirme, hizmet ve kalite anlayışını paylaşma amacıyla girdiğimiz bu yol, başarıyla amacına ulaşacaktır.

ÇUKUROVAMIZIN DÜNYAYI DOYURACAK POTANSİYELİ VAR

Başkan Bilgiç, “Çukurova’nın en önemli sektörlerinden olan tarım ve gıda bizim için vazgeçilmezdir. Ne yapıp edip tarım ve gıdayı sürdürülebilir kılmalıyız. Çukurova, potansiyelini tam anlamıyla kullanıldığı takdirde Türkiye’yi hatta dünyayı doyurmaya büyük katkı sunacak ovaların başında gelmektedir. Adana Ticaret Borsası olarak kurumsal altyapı ve hizmet kapasitemizi artırmak için bugüne kadar çok güzel projeler gerçekleştirdik. Çalışmalarımız ve projelerimiz ile Adana’nın tüm ilçelerindeki üreticilerimize ve üyelerimize ulaştık. Tarımın ve tarımsal ürünlerin sürdürülebilirliği için yoğun mesailer harcadık. Bundan sonra da gayret ve çalışmalarımızı başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Yeni projeler ve faaliyetler için hazırlıklarımız sürmektedir. İşbirliği ve güç birliği ile daha kapsamlı projelere imza atacağımıza inanıyoruz. İletişimin güçlendirilmesi, karşılıklı hizmet standartlarının artırılması, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlenmesini hedeflemekteyiz. Bu kapsamda, Tarsus Ticaret Borsası ile imzalamış olduğumuz Kardeş Borsa Protokolü hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Adana TB Başkanı Şahin Bilgiç ile Tarsus TB Başkanı Mustafa Teke ‘Kardeş Ticaret Borsa’ protokolünü imzaladı.

 

 

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.