MERSİN 3. VETERANLAR MASA TENİSİ TURNUVASI SONA ERDİ

BÜYÜKŞEHİR BAŞARILI ORGANİZASYONLARA DEVAM EDİYOR

Spor Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 14:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
59 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN 3. VETERANLAR MASA TENİSİ TURNUVASI SONA ERDİ

BÜYÜKŞEHİR BAŞARILI ORGANİZASYONLARA DEVAM EDİYOR

Birbirinden önemli ve değerli birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yurtiçi ve yurtdışından 200 sporcunun katıldığı Mersin 3. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası ile bir kez daha spor camiasının takdirini topladı. 2 gün süren müsabakalar sonucunda veteran sporcular hem bir araya gelip birbirleri ile mücadele etmenin hem de Mersin’in güzelliklerinin tadını çıkardılar.

Başkan Vahap Seçer’in spora ve sporcuya verdiği önem ile adeta bir spor kenti haline gelen Mersin, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen bir başarılı organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Amerika, Rusya, Ukrayna, Irak, İran, Suriye ve Bosna Hersek’in içinde bulunduğu 7 ülke ve Türkiye’den 32 ilden toplam 200 sporcunun katıldığı Mersin 3. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası, son derece keyifli ve kıyasıya geçen mücadelelerin ardından sona erdi.

Turnuva sonunda dereceye girenler için düzenlenen ödül töreni ile başarılı sporculara madalya ve kupaları verildi. Turnuvada en yoğun ilgiyi ise 80 yaş üstü sporcuların maçları çekti. Karşılaşmalar neticesinde turnuvaya Rusya’dan katılan Alexander Fortunatov 1. olurken, Mesut Özer 2. ve Türkiye’nin en yaşlı masa tenisi sporcusu olan 87 yaşındaki Ahmet Özer’de 3. oldu. Sporculara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz tarafından verildi.

“Spor kişilerin sağlıklı düşünmesinde artı bir yaklaşımdır”

Turnuvayı yaş grubunda 2. tamamlayan Mehmet Özer, emekli öğretmen olduğunu ve organizasyon için Mersin’e geldiğini belirterek “Çünkü masa tenisini ve sporu çok seviyorum. Bütün spor yapanlara da saygı duyuyorum. Herkese de öneriyorum. Spor kişilerin sağlıklı düşünmesinde ve çevre edinmesinde artı bir yaklaşımdır, tavsiye ederim” diye konuştu.

“Matematik öğretmenin dışında bütün günlerim masa tenisiyle geçti”

80 Yaş üstü müsabakalarında 3. olan ve Türkiye’nin en yaşlı masa tenisi sporcusu unvanını elinde bulunduran Ahmet Özer ise masa tenisine 1953 yılında başladığını ve o günden bugüne kadar 113 madalya kazandığını söyledi. Özer, “Aslında ben matematik öğretmeniyim. Fakat matematik öğretmenin dışında bütün günlerim bu masa tenisiyle geçti. Alzheimer Derneği’nin yönetim kurulundayım. Masa tenisi bu rahatsızlığın en büyük ilacıdır. Her şey sevgiyle başlar, sevgiyle gelişir. İnsan sevdiği şeye değer verir, değer verdiği şeyi de sever. Ben bütün dünyadaki insanlara, canlılara değer veren bir kişiyim” dedi.

“Gençler kesinlikle sporla uğraşmalı”

Turnuvaya Bursa’dan katılan ve 50 yaş Üstü Kadınlar Kategorisi’nde şampiyon olan Ülkü Belir ise masa tenisinin muhteşem bir spor olduğunu belirterek “Son zamanlarda Alzheimer'a da iyi geldiği söyleniyor, o yüzden de dört elli asıldık. Gençler kesinlikle sporla uğraşmalı. Hem sosyal çevre ediniyorlar hem güzel kibar bir spor. Ben çocuklukta da oynadıydım 30 yıl ara verdim. Ondan sonra tekrar başladım ve burada o dostlarla beraber olmak muhteşem bir keyif. Herkese tavsiye ediyorum yani her çocuk spor yapmalı bence” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.