BİR İLKE DAHA İMZA ATILDI VE “EMEK EVİ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

GÜNDELİK İŞLERE GİDEN MERSİNLİLER, EMEK EVİ’NDE NEFES ALIYOR, EMEK EVİ’NDE VERİLEN SICAK ÇORBA İLE İŞÇİLERİN İÇİ ISINIYOR

Yaşam Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 07:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
50 okunma
Takip EtGoogle News

BİR İLKE DAHA İMZA ATILDI VE “EMEK EVİ” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

GÜNDELİK İŞLERE GİDEN MERSİNLİLER, EMEK EVİ’NDE NEFES ALIYOR, EMEK EVİ’NDE VERİLEN SICAK ÇORBA İLE İŞÇİLERİN İÇİ ISINIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı ve Emek Evi projesini hayata geçirdi. Akdeniz İlçesi’ne bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde açılan Emek Evi’nde gündelik işlere giden işçilerin sabah işe giderken ve yine iş dönüşlerinde rahat bir ortamda bekleyerek dinlenmeleri amaçlanıyor.

Gündelik işlere giden Mersinliler, Büyükşehir’in Emek Evi’nde nefes alıyor. Emek Evi’nden özellikle, tarım ve inşaat gibi alanlarda gündelik olarak çalışan vatandaşlar faydalanıyor. 2023 yılı Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan Emek Evi’nden bugüne kadar toplam 2 bin 448 kişi faydalandı.

Kent genelinde hayata geçirdiği projelerle toplumun her kesiminden insana dokunmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir ilke daha imza atarak Emek Evi projesini hayata geçirdi.

Akdeniz İlçesi’ne bağlı Şevket Sümer Mahallesi’ne açılan Emek Evi sayesinde, gündelik işlere giden işçilerin sabah işe giderken ve sabah iş dönüşü saatlerinde rahat bir ortamda beklemeleri ve dinlenmeleri amaçlanıyor.

Emek Evi’nden özellikle, tarım ve inşaat gibi alanlarda gündelik olarak çalışan vatandaşlar faydalanıyor. Hafta içi her gün 03.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet veren Emek Evi’nde işe giden vatandaşlara ücretsiz olarak çay ve çorba da ikram ediliyor. 2023 yılı Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan Emek Evi’nden bugüne kadar toplam 2 bin 448 kişi faydalandı.

Çiçek: “Çalışan emekçilerin kahvaltı parası cebinde kalıyor”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Rıdvan Çiçek, Emek Evi’nin çalışan emekçiler için açılmış güzel bir mekân olduğunu dile getirerek, “Burası gece 03.00’te açılıyor ve gelen vatandaşlarımıza çorba ikramımız oluyor. Haftanın 5 günü de çay ikramımız oluyor. Çalışanlar buraya gelip kahvaltılarını yapabiliyor” dedi.

Emek Evi’ni kullanan vatandaşların oldukça memnun kaldığını ve uygulamanın çok sevildiğini aktaran Çiçek, “Kesinlikle çok güzel bir uygulama. Vatandaşlar da bu uygulamadan çok memnun ve çok güzel tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

İşe gitmeden önce çalışan vatandaşların Emek Evi’ne uğrayıp kahvaltılarını yaptıklarını dile getiren Çiçek, “Günümüz koşullarında geçim gerçekten zor olduğu için vatandaşların parası cebinde kalmış oluyor. Bu hizmetten tüm vatandaşlarımız faydalanabilir. Burası gece 03.00’ten sabah 10.00’a kadar açık. Çorbamız ise sabah 05.00’ten 07.30’a kadar devam ediyor” sözlerine yer verdi.

Emekçiler, yapılan hizmetten oldukça memnun

İnşaat işçiliği yapan ve her sabah Emek Evi’ni kullanan vatandaşlardan Ramazan Görmüş, “Sabah 05.30’da kalkıyorum. Çoğu zaman kahvaltı yapacak zamanım olmuyor. Bu çorba hem bütçeme hem bedenime iyi geliyor. Bu çorbayı dışarda 80 liraya içiyorum. Annem de böyle çorba güzel yapardı” sözlerine yer verdi.

Vatandaşlardan Mehmet Hakkı Yılmaz, Emek Evi’nin açılmasının çalışanlar için çok iyi olduğunu söyleyerek, “Sabah sıcak çay, sıcak çorba içiyoruz. Gayet memnunuz. Bu bölgede çorba bulmak biraz zor. Çevredeki esnaftan çay alıyoruz ama fiyatlar da malum. Bir poğaçayı 10 liraya alıyoruz. Arkadaşlarım da oldukça memnun. Bu soğuk kış günlerinde içimiz ısınıyor” dedi.

Riyad Uzunkaya isimli vatandaş ise çorbanın tadını çok beğendiğini belirterek, “Çorbanın tadı bu kadar güzel olmasaydı bu saatte buraya uğramazdım. İş yerinden arkadaşlarımda alıp içiyor ve beğeniyor. Kış günlerinde bize çok iyi geldi” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.