HAMİT KARIŞ'TAN İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ HASTANE SALDIRISINA SERT TEPKİ:

Karış, yaşananları 'soykırım' olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Gündem Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 14:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
120 okunma
Takip EtGoogle News

HAMİT KARIŞ'TAN İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ HASTANE SALDIRISINA SERT TEPKİ: "BU BİR SOYKIRIMDIR"

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneyi hedef alarak gerçekleştirdiği ve Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından en az 500 masum sivilin hayatını kaybettiğinin bildirildiği saldırıya sert tepki gösterdi. Karış, yaşananları 'soykırım' olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Karış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gazze'de yaşananlar artık insanlık suçu kategorisindedir. Hastaneler, sığınak olarak kullanılan yerler bile bilinçli olarak hedef alınıyor. Bu durum, açık bir soykırım girişimidir ve tüm dünya bunu görmelidir."

Hamit Karış, İsrail'in bu pervasız eylemlerinin, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve masum sivillerin korunmasına yönelik normları hiçe saydığını belirtti. Olayın, sadece bölgedeki gerilimi tırmandırmakla kalmayıp, insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarına dair endişeleri de artırdığını vurguladı.

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Karış, sözlerini şöyle tamamladı: "Uluslararası toplum, bu çığırından çıkmış şiddet karşısında durmalı ve İsrail'e bu hukuksuz eylemlerine son vermesi için baskı uygulamalıdır. Sessiz kalmak, bu soykırıma ortak olmaktır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.