BÜYÜKŞEHİR’DEN EN ÖZEL PİKNİK

SEÇER: “VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ, SEVGİSİ, SAYGISI BİZİM GÜÇ KAYNAĞIMIZ OLDU, 1 NİSAN’DAN SONRA DA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK, ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Gündem Yayın: 11 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2024 09:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
38 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’DEN EN ÖZEL PİKNİK

SEÇER: “VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ, SEVGİSİ, SAYGISI BİZİM GÜÇ KAYNAĞIMIZ OLDU, 1 NİSAN’DAN SONRA DA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK, ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir tarafından Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen piknik etkinliğinde özel çocuklar ve aileleriyle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, yurttaşının derdini bilen ve çözüm bulan bir insan olması gerektiğini söyleyen Seçer, “Belediye Başkanı; işçinin, çiftçinin, özel çocuğu olanın, kadının, yaşlının, kimsesizin derdini bilecek, onunla dertlenecek, ona çözüm üretecek, ‘imkânım yok’ demeyecek. Biz 5 yıldır böyle devam ettik” dedi.

Yenişehir’de hizmet vermeye başlayan Otizm Aile Danışma Merkezi ile ilgili çok güzel dönüşler aldıklarını belirten Seçer, “Çarşıda, pazarda, sokakta gezerken vatandaşlarımızın çok iyi ve çok olumlu geri dönüşlerini alıyorum” dedi.

Seçer, özel gereksinimli bireylerle ilgili verdikleri hizmetlerin rakamsal verilerini katılımcılarla paylaşarak, “Bugüne kadar yaptığımız 188 etkinliğe, 12 bin 259 vatandaşımızın katılmasını sağladık. Yine evde bakım hizmetleri, kişisel bakım ve temizliğini sağlayamayan 5 bin 165 engelli bireye toplam 74 bin 177 kez bakım hizmeti verdik. İkinci 5 yıllık dönemimizde bu hizmetlerimizi daha da iyi hale getireceğiz” diye konuştu.Seçer, 31 Mart akşamında Mersin’den Türkiye’ye bir mesaj vereceklerini kaydederek, “1 Nisan’dan sonra da görevimize devam edeceğiz. Mersinli hemşehrilerim, 31 Mart akşamı Mersin’den tüm Türkiye’ye bir mesaj gönderecek ve ayrım yapmadan hizmetin sandıktan destek olarak döneceğini tüm Türkiye’ye gösterecekler” dedi.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte özel çocuklar ve aileleriyle piknik etkinliğinde buluştu. Mersin Büyükşehir tarafından Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen piknikte Seçer’e sevgi gösterisinde bulunan çocuklar ve aileleri, her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olmasından dolayı da duydukları mutluluğu dile getirdi.

“Belediye Başkanı, özel çocuğu olanın derdini bilecek”

Özel bireyler ve ailelerine seslenen Başkan Vahap Seçer, Mersin’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her kesimin ve herkesin sorununa çözüm bulmak, yanında olmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerin de yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Seçer, “Özel çocuklara ayırdığınız zamanı, yaşadığınız zorlukları, meşakkati tabi ki yaşamayan, yaşayan kadar bilmez ama belediye başkanı hepsini bilmek zorunda. Belediye başkanı herkesin acısını hissetmek zorunda. Evinde hastası olmayan, hastası olanın derdini bilmez, karnı tok olan aç olanın halini bilmez ama belediye başkanı bilecek, karnı aç olanın derdini de bilecek. İşçinin, çiftçinin, özel çocuğu olanın, kadının yaşlının, kimsesizin derdini bilecek. Onunla dertlenecek, ona çözüm üretecek. ‘İmkanım yok’ demeyecek. Biz 5 yıldır böyle devam ettik” dedi.

“Vatandaşlarımızın desteği, sevgisi, saygısı bizim güç kaynağımız oldu”

Vatandaşlardan aldıkları destekle kendilerini çok daha güçlü hissettiklerini kaydeden Seçer, “Hep inandık. Bize yönelik kötülüklere karşı hep dimdik ayakta durduk. Çünkü sorumluluğumuz var. İnsanlar bize güvendi, inandı. ‘Vahap Seçer 5 yıl bu kenti yönetsin’ dediler. ‘İmkânım yoktu, elimden, ayağımdan tuttular, çektiler’; bunu vatandaş bilmez ama çektiler, tuttular. Biz durduk. İmkânsızı imkâna dönüştürdük, bugünlere geldik. Her zaman vatandaşlarımızın desteği, sevgisi, saygısı bizim güç kaynağımız oldu” diye konuştu.

“Yenişehir’de Otizm Aile Danışma Merkezi kurduk”

Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Dairesi başta olmak üzere birçok dairesinin özel gereksinimli bireyler için önemli hizmetler verdiğini söyleyen Seçer, “Engelsiz Yaşam Merkezimiz hizmetlerine zenginleştirerek devam etti. Yenişehir’deki Engelsiz Yaşam Parkı’mızda yine özel çocuklarımızın eğitimi, etkinlikleri, yaşamın içinde olan ama çocukların eğitilmesi gereken konularla ilgili önemli hizmetler yaptık. 0-3 yaş otizm tanısı konan çocukların eğitimi için Yenişehir’de Otizm Aile Danışma Merkezi kurduk. Çarşıda, pazarda, sokakta gezerken vatandaşlarımızın çok iyi ve çok olumlu geri dönüşlerini alıyorum. ‘Çok güzel katkı alıyoruz. Hocalarımızdan, orada görevli psikologlardan, sosyologlardan, fizyoterapistlerden, eğitmenlerden son derece memnunuz’ diyorlar. Bu memnuniyet beni ziyadesiyle memnun ediyor” ifadelerini kullandı. Vatandaşların memnuniyetinin, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının işini iyi ve samimi yapmasından kaynaklandığını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, mesai arkadaşlarına da teşekkür etti.

“188 etkinliğe, 12 bin 259 vatandaşımızın katılmasını sağladık”

Başkan Seçer, özel gereksinimli bireylerle ilgili verdikleri hizmetleri, katılımcılarla paylaşarak, “Engelli transfer aracı hizmetimiz kesintisiz devam etti. Akülü sandalye şarj istasyonlarımız ilave istasyonlarla hizmetlerini sürdürüyor. Yine medikal malzeme yardımlarımız, işaret dili tercümanı hizmetimiz ve görüntülü destek hattımız devam ediyor, devam edecek. Yine ‘Simit Arabam Engel Tanımam Projesi’ devam ediyor. Sosyokültürel etkinlikler ve farkındalık çalışmaları da bize çok yararlı olan çalışmaların başında geliyor. İlgili günlerde, özel günlerde ve haftalarda özel gereksinimli bireylere yönelik etkinlikler yapıyorlar. Bugüne kadar da yaptığımız 188 etkinliğe, 12 bin 259 vatandaşımızın katılmasını sağladık” diye konuştu.

“5 bin 165 özel engelli bireye; toplam 74 bin 177 kez bakım hizmeti verdik”

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın evde sağlık ve bakım ekibi sayesinde ulaştıkları kişi sayısının rakamsal verilerini de veren Başkan Seçer, “Evde bakım hizmetleri, kişisel bakım ve temizliğini sağlayamayan 5 bin 165 engelli bireye toplam 74 bin 177 kez bakım hizmeti verdik. Bunlar daha da artarak devam edecek.  İkinci 5 yıllık dönemimizde bu hizmetlerimizi tahkim edeceğiz, daha da iyi hale getireceğiz. Biz, sizlerin desteğiyle 1 Nisan’dan sonra da buradayız, hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Seçer, özel gereksinimli bireyler için de hizmetlerin devam edeceğini anlattı

Yeni faaliyete açılacak olan sağlık tesisleri hakkında da katılımcıları bilgilendiren Seçer, Tarsus’u ilgilendiren Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi hakkında da konuşarak; “300 metrekarelik bu alan ve bu alanda psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen eşliğinde psikolojik danışmanlık, egzersiz ve sağlıklı beslenme ile kilo kontrolü konusunda danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Bu birimde, hamilelikte de fiziksel aktivite ve egzersiz danışmanlığı da yapacaklar” dedi. Alzheimer’ın, günümüzün ve çağımızın önemli hastalıklarından olduğunu kaydederek, Yenişehir İlçesi Pirireis Mahallesi’nde 220 metrekare kapalı alanı olan bir Alzheimer Yaşam Merkezi hazırladıklarını da duyurdu. Seçer, bu merkezde Alzheimer hastalarının sosyalleşmesine katkı sunmayı amaçladıklarından söz etti ve bu konudaki çalışmaları da artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Seçer, Büyükşehir olarak özel gereksinimli bireyler için hayata geçirecekleri çalışmaların ikinci hizmet dönemlerinde de devam edeceğini vurgulayarak, “Bu çalışmaları, mutlaka sizlerin talepleri ve şehrin eksikleri doğrultusunda ve hepsini de bilimin ışığında hayata geçireceğiz” dedi ve bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da özellikle özel gereksinimli bireylere sahip ailelerle Büyükşehir’in iletişiminin kuvvetli bir şekilde ve iyi ilişkilerle devam edeceğini kaydetti. Seçer, bu konuda faaliyet gösteren dernekler ve sivil toplum kuruluşları ile de Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Engelliler Şube Müdürlüğü’nün iletişim içerisinde olarak bu alana katkı sunmaya devam ettiklerinden bahsetti.

“Herkese ayrım yapmadan hizmet etme gayreti içerisinde olduk”

5 yıllık görev sürelerinin dolduğuna ve seçime çok az kaldığına dikkat çeken Seçer,  “Sayılı Gün Çabuk Geçer, Mersin için Vahap Seçer” dedi ve katılımcılardan destek sesleri geldi. Seçer, yerel seçimi kazanacaklarının vurgusunu yaparak, “Bugüne kadar Mersin halkına Anamur’dan Tarsus’a kadar hiçbir siyasi görüş, hiçbir ayrılık gözetmeksin; ‘sen bana oy verdin, senin mahallen bana oy vermedi, sen benden değilsin’ anlayışı içerisinde olmadan, bu kentte yaşayan her yurttaşı benim onurlu, şerefli bir yurttaşım, bir kardeşim, bir büyüğüm ve bir evladım olarak gördüm. Herkese, ayrım yapmadan hizmet etme gayreti içerisinde olduk. Ben ve benim çalışma arkadaşlarım, bu Belediyede hizmet veren 11 bin kişi bu anlayışla çalıştı. Şimdi sizden istediğim; ‘Bana oy verin, benim partime oy verin.’ değil; 5 yıllık süre içerisinde bu Başkan’a, bu Başkan’ın Belediyesi, hizmetlerine, uygulamalarına ‘Başkanımızdan da belediye çalışanlarımızdan da memnunuz, onlara teşekkür ediyoruz. Ayrım gayrım yapmadan bizlere hizmet etti’ diyebiliyorsanız sizleri hizmet ittifakı çatısı altında Vahap Seçer’e, bu belediyeye desteğe davet ediyorum” dedi.

“1 Nisan’dan sonra da görevimize devam edeceğiz”

Başkan Seçer, 31 Mart akşamında Mersin’den Türkiye’ye bir mesaj vereceklerini kaydederek, “1 Nisan’dan sonra da görevimize devam edeceğiz. Mersinli hemşehrilerim, 31 Mart akşamı Mersin’den tüm Türkiye’ye bir mesaj gönderecek ve ayrım yapmadan hizmetin sandıktan destek olarak döneceğini tüm Türkiye’ye gösterecekler” diye belirtti.

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Özel çocuklar ve ailelere, Büyükşehir tarafından yemeğin yanı sıra lezzetli ikramlarda yapıldı. Büyükşehir’in en özel pikniğinde konser veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile de çocuklar ve aileleri doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Piknik; ailelerin Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer ile fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.