MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: HİÇBİR SABAH 6 ŞUBAT KADAR KARANLIK OLMADI

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Hiçbir sabah 6 Şubat kadar karanlık olmamıştı"

Gündem Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 20:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
143 okunma
Takip EtGoogle News

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: HİÇBİR SABAH 6 ŞUBAT KADAR KARANLIK OLMADI

Asrın felaketi olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Acının ilk günkü gibi derin olduğunu vurgulayan MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Hiçbir sabah 6 Şubat kadar karanlık olmamıştı. Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinin ardından 365 gün geride kaldı. Dünya ve Türkiye tarihine, asrın felaketi olarak kazınan yıkıcı depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti ve binlerce insan yaralandı. 6 Şubat depremlerinin yıldönümüyle ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da yazılı açıklamada bulundu.

Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’de 6 Şubat’ta ardı ardına yaşanan deprem felaketinin ardından 1 yıl geçti. Deprem bölgesi olan ülkemiz yüzyılın afetini saniyelerle yaşadı. Çok sayıda insanımız hayatını kaybetti ve yaralandı. Binalar yıkıldı ve adeta zamanla yarış vardı. Depremden hemen sonra devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek arama kurtarma çalışmalarında bulundu ve her sağ kurtarılan vatandaşımız bize umut oldu. İnsan üstü mücadele eden arama kurtarma ekiplerimizin tamamını bir kez daha yürekten kutluyorum. Acısı dün gibi taze olan Cumhuriyet tarihimizin en büyük depreminin ardından 85 milyon olarak dayanışma örneği sergiledik. Evimizdeki battaniyeden tutun da tenceremizdeki aşımıza kadar hemşehrilerimizle bölüştük. En önemlisi ise asrın felaketinden ders çıkardık. Depremin değil dirençsiz binaların on binlerce insanımızı hayattan kopardığını acı bir şekilde tecrübe ettik. Lakin deprem bölgesinde güçlü yapıların inşası hızla devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çok köklü ve güçlü bir devlettir. Milletimizle kenetlenerek gösterdiğimiz yardımlaşma, dünyaya örnek oldu. Ayrıca binlerce vatandaşımıza mezar olan binaların yıkılmasında sorumlu olanlar ise Türk adaleti önünde hesap verdi ve verecekler. Temennimiz odur ki; Yüce Allah bize bir daha böyle afetler yaşatmasın. 6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birliğimiz daim olsun.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.