SELDA BAĞCAN COŞKUSU ALANLARA SIĞMADI

Müziğiyle, duruşuyla ve hayata bakışıyla tüm dünyanın sevgisini kazanan Selda Bağcan, özgün sesiyle Tarsusluların gönüllerine dokundu.

Sanat Yayın: 03 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 03.05.2023 20:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
138 okunma
Takip EtGoogle News

UNUTULMAZ GECEYE ÇEVRE İLLERDEN GELİNDİ, ON BİNLERCE KİŞİ ALANA SIĞMADI

Müziğiyle, duruşuyla ve hayata bakışıyla tüm dünyanın sevgisini kazanan Selda Bağcan, özgün sesiyle Tarsusluların gönüllerine dokundu. Tarsus Belediyesi, Tarsus Müzik Günleri “Bahar Konseri” programı kapsamında Tarsuslularla Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Selda Bağcan'ı buluşturdu. Selda Bağcan'ın söylediği türkülere eşlik eden izleyiciler unutulmaz anlar yaşadı. Çevre illerden de katılımın yoğun olduğu konserde uzun kuyruklar oluşarak Selda Bağcan coşkusu alanlara sığmadı. Bahar Konseri ile Tarsus Müzik Günleri 24 bin seyirci ile açıldı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu yıl ikincisi düzenlenen (2-7 Mayıs) Tarsus Müzik Günleri’ni Selda Bağcan’ın “Bahar Konseri” ile açtı. Sadece Tarsusluların değil çevre illerden de katılımın olduğu konserde seyirci akımı yaşandı. Atatürk Gösteri Merkezi’nde yapılan konser alanı saatler öncesinde doldu. Konser öncesi sahne alan Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası ve Interaktif Showman Doğukan Alsay da Tarsusluları adeta coşturdu.

Gerçekleştirilen konsere akın eden Tarsuslular müzik ziyafetini en ön sıralardan dinlemek için saatler öncesinde alana geldi. Selda Bağcan coşkusu yaşanan konser, yaklaşık 2 saat sürdü. Usta sanatçı sahne performansıyla büyük beğeni topladı.

SEVİLEN SANATÇININ KONSERİNE TARSUSLULAR AKIN ETTİ

Yoğun seyircinin olduğu kalabalık, hep bir ağızdan gecenin ilerleyen saatlerine kadar “Bir daha” diyerek devam etti. Hayranları ile birlikte “Yaz Gazeteci Yaz, Gesi Bağları, Uğurlar Olsun, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, Yuh Yuh, Çav Bella” gibi birbirinden çok sevilen şarkılarını söyledi. Sevenleri halaylar eşliğinde şarkılarına eşlik etti.

“SELDA HANIM ÖYLE BİR YERDEKİ 10 BİN YILLIK İNSANLIK İZİ BURADA YATIYOR”

14 Mayıs akşamı ülkeme baharı getirecek Tarsus’a merhaba diyerek sözlerine başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Sevgili Selda Bağcan’ın çok güzel bir şarkısı var. Öyle bir yerdeyim ki diyen şarkısı. Selda Hanım öyle bir yerdeki 10 bin yıllık insanlık izi burada yatıyor. Selda Hanım öyle bir yerdeki düşman işgaline karşı Kuvayı Milliye ruhu burada yaşıyor. Selda Bağcan daha önce Tarsus’a 3 defa geldi. İlki 1993 yılıydı, 1999 ve 2000 yıllarında Kültür Merkezi’nde konseri vardı. O zaman kırmızı bir elbiseyle balıkçıları çiz balıkçıları diyordu. O zaman şunu söylemişti. Tarsus’a tekrar geleceğim. Bir halk konseri mutlaka vereceğim demişti. O zamanda Selda Hanımın verdiği söz gözleriyle verdiği bir sözdü ve unutulmayacak bir sözdü.” şeklinde konuştu.

“SANA SÖZ TARSUS, 14 MAYIS AKŞAMI TARSUS’TA DESTAN YAZACAĞIZ”

“Bahar, İzmir Dağları’ndan Toroslara, Toroslardan Tarsus ovasına uzandı artık” diyen Başkan Bozdoğan “Bugün burada 10 binlerce Tarsus halkı, geleceğini, umudunu, istikbalini Atatürk Gösteri Merkezi’nde çiçekler açarak gösterdi. Size söz veriyorum bu Mayıs başka bir Mayıs olacak. Bu bahar başka bir bahar olacak. Sana söz Tarsus karanlığın önünde aydınlık ile saltanatın önünde Cumhuriyetle dimdik duracağız. Sana söz Tarsus, 14 Mayıs akşamı Tarsus’ta destan yazacağız.” diyerek tüm ekibe teşekkür etti.

Tarsus’u çok sevdiğini dile getirerek sözlerine başlayan Selda Bağcan “Tarsus hakkettiği yerde değil. Bir defa Eshabı Kehf Mağarası var. Burada bir sürü dini ritüeller var. Bunlar kullanılarak müthiş bir turizm olması lazım. Ayrıca konser çok kalabalıktı. Gösteri merkezi doluydu. Tabii çok memnun oldum. Aslında bir buçuk saat program yapmamız gerekiyordu. 2 saat sahnede kalmışız. Ama çok güzel oldu.” dedi.

“GENÇLERİN BÖYLE BİR İMKÂNA SAHİP OLABİLMESİ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR ŞEY”

Konserde çok eğlendiğini ve gençler için çok güzel bir konser olduğunu belirten bir genç “Gerçekten harika bir konserdi. Çok mutlu olduk. Gençlerin böyle bir imkâna sahip olabilmesi gerçekten çok güzel bir şey. Uzun bir süredir gençler özgürce eğlenemiyordu ve mutlu olamıyordu. Bu yüzden de müzik günlerini düzenleyen Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Ben Mersin’den geliyorum bu konsere ve gerçekten çok güzel vakit geçirdim. Bir dakikasında dahi sıkılmadığım bir konser oldu. O yüzden böyle konserlerin daha çok olmasını diliyorum ve herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEMİZDEN ÇOK MEMNUNUZ”

Konsere gelen bir diğer izleyici “Konser çok güzel geçti. Selda Bağcan’ı zaten çok seviyoruz. Belediyemizden çok memnunuz. Bu konserin devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK EĞLENDİK VE KONSERE MERSİN’DEN GELDİK”

Konseri çok beğendiğini dile getiren bir seyirci “Burada olmaktan çok mutluyuz. Çok eğlendik ve konsere Mersin’den geldik. Haluk Başkana çok teşekkür ederiz. Umarım devamı gelir.” diye konuştu.

“GENÇLER OLARAK TARSUS BELEDİYESİ’NE VE BAŞKANIMIZ HALUK BOZDOĞAN’A TEŞEKKÜRLERİMİZİ İLETİYORUZ”

Selda Bağcan hayranı olduğunu ifaden eden bir genç izleyici “Mükemmel bir konserdi. Selda Bağcan çok sevdiğimiz bir sanatçıdır. Kendisiyle burada buluşmak mükemmel bir duygu. Gençler olarak Tarsus Belediyesi’ne ve Başkanımız Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

“BU ETKİNLİK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Etkinlikte çok keyif aldığını kaydeden bir izleyici “Öncelikle çok güzel bir etkinlikti. Seçime çok az bir süre kala Haluk Başkan çok güzel bir etkinlik düzenlemiş. Bütün gençleri bir araya toplamış. Çok keyif aldım. Bu etkinlik için çok teşekkür ederim.” diye ifade etti.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.