SİLİFKE GAZİ ÇİFTLİĞİ’NDE EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUKLARA VE KADINLARA MAHREMİYET EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Eğitim Yayın: 25 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.09.2023 14:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
33 okunma
Takip EtGoogle News

SİLİFKE GAZİ ÇİFTLİĞİ’NDE EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUKLARA VE KADINLARA MAHREMİYET EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke Gazi Çiftliği’nde kadınlar ve çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi. Mahremiyet eğitimin verildiği etkinlik kapsamında, çocuklar için de kadınlar için de ayrı ayrı eğlenceli aktiviteler yapıldı. Çocuklar için yüz boyama, resim yapma, pamuk şeker, patlamış mısır, topaç, çoraptan oyuncak dağıtımı yapılırken; kadınlar da serbest zaman etkinlikleriyle kaliteli vakit geçirdi. Gazi Çiftliği’nde eğitimi ve eğlenceyi bir arada yaşayan vatandaşlar, etkinliklerin devamını talep ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından Silifke Gazi Çiftliği’nde kadınlar ve çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi. Silifke’deki Yeni mahalle muhtarının ‘mahremiyet eğitimi’ talebi üzerine yapılan etkinlikte, kadınlara ve çocuklara ayrı ayrı mahremiyet eğitimi verildi. Eğitimin ardından çocuklar kendileri için oluşturulan alanda eğlenirken, kadınlar da serbest zaman etkinlikleriyle güzel vakit geçirdi.

Mahremiyet eğitimiyle sınırlarını öğrendiler

Eğitim öncesi Silifke Gazi Çiftliği’ni gezen çocuklar ve kadınlar ayrıca Gazi Çiftliği’nin tarihini anlatan belgeseli de izlediler. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Psikolog Cemre Yamur tarafından verilen mahremiyet eğitimi kadınlar ve çocuklarda mahremiyet konusunda farkındalık oluşturdu. Çocukların kendi bedensel sınırlarını ve özel bölgelerini bilmeleri gerektiğinin ana tema olduğu eğitimde; sınırları koruma, çocukların herhangi bir problemle karşı karşıya kaldığında neler yapmaları gerektiği, ‘Hayır’ deme becerisi, istemedikleri bir durumla karşılaştıklarında tepkilerini bağırarak gösterebilecekleri anlatıldı. Kadınlar için de verilen eğitimde çocuklara karşı tutumun nasıl olması gerektiği ve çocukların sınırlarını öğrenmelerinin önemi aktarıldı.

Eğitimin ardından çocuklar bahçede kendileri için oluşturulan alanda oyunlar oynayarak eğlendi. Yüzlerini istedikleri şekilde boyatan çocuklar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ekiplerinin öncülüğünde çeşitli oyunlar oynarken resim de yaptı. Ayrıca çocuklara; balon, patlamış mısır, pamuk şeker, topaç ve çoraptan oyuncak dağıtımı yapıldı. Kadınlar da serbest zaman etkinlikleriyle kaliteli vakit geçirirken, halay çekerek eğlendi.

“Hem eğlendiriyoruz hem öğretiyoruz”

Silifke Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur, etkinlikle ilgili genel bilgi vererek, “Bugün Gazi Çiftliği’nde, Silifke Yeni Mahalle muhtarlığımızla beraber organize ettiğimiz kadın ve çocuklarımız için mahremiyet eğitimi var. Çocuklara eğlence ve etkinliklerimiz var. Buranın tarihini kadınlara ve çocuklara aktarmak ayrı bir gurur verici. Bugün çok kalabalığız. Hem eğlendiriyoruz hem öğretiyoruz” dedi.

“Çocuklarımıza motivasyon olsun istedik”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli etkinlik koordinatörü Yağmur Merve İşlek, “Yeni Mahalle muhtarımız bizden mahremiyet eğitimi talep etmişti. Okullar açıldı biz de hem çocuklarımıza motivasyon olsun hem de muhtarımızın talebini yerine getirmek için böyle bir etkinlik yaptık. İçeride önce kadınlarımıza sonra çocuklarımıza mahremiyet eğitimi verdik. Dışarıda da yine çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik etkinlikler yaptık. Çocuklar için balon, mısır, pamuk şeker dağıtımımız var” dedi.

“Hep birlikte güzel bir gün geçirdik”

Yeni Mahalle Muhtarı Sebahat Yılmaz, talebini yerine getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ve yetkililerine teşekkür etti. Kadınların da çocukların da güzel bir gün geçirdiğini ifade eden Yılmaz, “Hep birlikte güzel bir gün geçirdik. Özellikle çocuklarımıza güzel bir etkinlik oldu. Çok güzel eğlendiler” dedi.

Yeni Mahalle Muhtar Azası Ayhan Kılıç da, “Gazi Çiftliği harika bir yer. Çok memnun kaldım. Eğitimcinin konuşmaları harikaydı. Çocuklarımız çok güzel vakit geçirdi. Çok güzel şeyler hazırlanmış, çok memnunlar şu anda” ifadelerini kullandı.

Organizasyonu çok beğendiğini ve devamını istediğini söyleyen Yeni Mahalle sakinlerinden Mürüvvet Dölek, “Devamını istiyoruz. Çok memnun kaldık. Çocuklar çok mutlu, sevinçle geldiler” diye konuştu.

“Özellikle çocuklar çok mutlu”

Etkinlikten en çok çocukların memnun kaldığını söyleyen Yeni Mahalle sakinlerinden Fatma Meydan ise “Çocuklar için geldik. Güzel etkinlik, teşekkür ederiz. Özellikle çocuklar çok mutlu. Devamını bekliyoruz. Ben ilk defa geliyorum buraya, çok güzel, çok beğendim” diye konuştu.

Çocuklar için yapılan etkinliğe katılan Azen Minal, “Yüz boyama yaptık, mısır yedik. Bugün çok güzeldi, çok teşekkür ederim” derken, Asel Çağla Özgür, Gazi Çiftliği’ni beğendiğini söyleyerek, “Güzel bir yermiş, çok güzel yapılmış çok beğendim. Boyama ve yemekler güzeldi” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.