İSTİKLAL CADDESİ 3. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR’İN KENT MERKEZİNE NEFES ALDIRACAK PROJESİ DEVAM EDİYOR, İSTİKLAL CADDESİ BÜYÜKŞEHİR’LE YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR, ASFALT, REFÜJ VE KALDIRIMLAR YENİLENECEK

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 06:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
83 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin en eski ticaret merkezi olarak bilinen İstiklal Caddesi’ni yenilemek ve eski cazibesine kavuşturmak için başlattığı çalışmalar süratle devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 1. ve 2. etabı tamamlanarak hizmete açılan İstiklal Caddesi’nde, 3. etap çalışmalarına başlandı. Caddenin araç trafiğine kısmi olarak kapatılmasından dolayı, çalışma sona erene kadar sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önem arz ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin en eski ticaret merkezi olarak bilinen Akdeniz ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’nde başlatılan asfalt,refüj ve kaldırım yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 1. ve 2. etabı tamamlanarak hizmete açılan İstiklal Caddesi’nde, 3. etap çalışmalarına başlandı. İstiklal Caddesi 3. Etap çalışmaları, GMK Bulvarı ile Sakarya Caddesi (Özgür Çocuk Parkı) arasında yer alan 1 km uzunluğundaki yolda yapılacak. Ekipler Cengiz Topel Caddesi ile Sakarya Caddesi arasında kalan 600 metrelik kısımda çalışmalara başladı. Çalışma kapsamında Toplam 1 kilometre uzunluğundaki yolda asfalt , refüj ve kaldırımlar yenilenecek. Trafikte herhangi bir aksama olmaması adına güney şerit bölünmüş olup, gidiş –geliş iki yönlü olarak ulaşım sağlanacak.

Çalışmalar neticesinde 1 km uzunluğundaki yol yenilenecek, kaldırımlar da özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilecek. Mersin kent merkezinin özgün bir kimliğe kavuşması için çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt, refüj ve kaldırım yenileme çalışmaları tamamlandığında, İstiklal Caddesi engelli, yaşlı ve çocuklar için daha erişilebilir bir merkez haline gelecek.

GMK Bulvarı ile Sakarya Caddesi arasında gerçekleşecek olan İstiklal Caddesi 3. etap çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü olarak gerçekleştirildiğinden sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uyması gerekiyor.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.