BÜYÜKŞEHİR, KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

6. ULUSLARARASI GÜLNAR BİLİM VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN KATKILARIYLA DÜZENLENDİ

Kültür Yayın: 30 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 30.08.2023 02:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
219 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR, KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

6. ULUSLARARASI GÜLNAR BİLİM VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN KATKILARIYLA DÜZENLENDİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100. YILINDA KADIN

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri’, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların katkılarıyla başladı. Yurt içi ile yurt dışından pek çok sanatçı ve akademisyenin katılım sağladığı etkinlik; sahne gösterileri, yerli ozan ve müzisyenlerin performansları, imza etkinlikleri, paneller ve atölyelerin olduğu dolu dolu bir programla gerçekleşiyor.

Bu sene 6.’sı düzenlenen ‘Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri’, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların işbirliğinde başladı. Yurt içi ve yurt dışından pek çok sanatçı ile akademisyenin katılım sağladığı etkinlik; sahne gösterileri, yerli ozan ve müzisyenlerin performansları, imza etkinlikleri, paneller ve atölyelerin olduğu dolu dolu bir programla gerçekleşiyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın üretici kadın stantlarının yanı sıra, birbirinden farklı ve eğlenceli aktivitelerinde yer aldığı etkinlikte çocuklara da pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu. Etkinlik kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin kadının toplumsal alanda görünürlüğünü ve istihdamını artırmak adına hayata geçirdiği projeler anlatıldı.

Etkinliğe, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadın’ teması damga vurdu

Genel Koordinatörlüğü’nü Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross’un üstlendiği ve Şehit Ertuğrul Ulupınar Kültür Merkezi’nde iki kategoride gerçekleşen etkinliğin ilk kategorisi, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadın’ temasıyla işlendi. 26 ve 27 Ağustos’ta düzenlenen sempozyum kapsamında hem Türkiye’den, hem de dünyadan kadın örneklerine yer verilirken, kadının toplumsal hayattaki yeri ve rolleri ele alındı. Sempozyumun ardından yapılan kültürel etkinlikler kapsamında ise; şairlerle söyleşiler ve Ayko Amatör Tiyatro Topluluğu tarafından gösteri sergilendi.

Dokucu: “Gülnar halkı Anadolu kadınının tüm özelliklerini ortaya koyuyor”

‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadın’ başlıklı sempozyumun açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Gülnar’ın kadının varlığının çok derinden hissedildiği ve her çalışmayla kadına çok önem verilen bir yer olduğunu belirterek, Gülnar halkının Anadolu kadınının tüm özelliklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kadınlara ve çocuklara yönelik hayata geçirilen projelerden söz eden Dokucu, “Üretici stantları açıyoruz. 6 bin üretici kadınımız var. Bu sayılar gittikçe artıyor çünkü talepler artıyor. Biz kadınlara minik de olsa bir gelir yaratıyoruz ki ev bütçesine katkıda bulunsunlar. Kadın Danışmanlık Merkezleri kurduk, kadınlara yönelik doğa gezileri yapıyoruz. Kadın Sığınma Evi’miz var. Kadın ve çocuk kampları organize ediyoruz. Kreşlerimiz var, çocuk atölyeleri açıyoruz, bir tanesi çok yakında Gülnar’a açılacak. Talep olunca çalışmalar çok daha hızlı ilerliyor” dedi.

‘Cumhuriyetin Geleceği: Girişimci Kadınlar’ konulu çalıştay ise, 30 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek. Çalıştay kapsamında ahşap heykel ve resim atölyeleri, şairler buluşması, belgesel gösterimleri ve üretici kadın sunumları gerçekleşecek.

El işi ve nakışların yoğun olduğu üretici kadın stantlarının yanı sıra, Gülnar’da geçtiğimiz yıllarda orman yangınlarında tahribata uğramış kütüklerden yontulan eserler de, etkinliğe katılanlardan yoğun ilgi gördü.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.