HALK TİYATROYA SAHİP ÇIKIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından duayen oyuncuların yer aldığı “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” oyununa tüm engellemelere rağmen halk tarafından sahip çıkılıyor

Sanat Yayın: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2023 10:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
161 okunma
Takip EtGoogle News

HER GÜN BİN 500 KİŞİ İZLİYOR

Tarsus Belediyesi tarafından duayen oyuncuların yer aldığı “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” oyununa tüm engellemelere rağmen halk tarafından sahip çıkılıyor. Tarsusluları uzun yıllardır hasret kaldığı canlı günlerine kavuşturan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kente getirdiği açık hava tiyatroları her gün bin 500 kişi tarafından izleniyor.

Tarsus Belediyesi tarafından kent hayatını renklendirmek, vatandaşları sosyalleştirmek, sanata ve sanatçıya katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği yaz akşamları açık hava tiyatroları halk tarafından yoğun ilgi görüyor. Merkez ve kırsal mahallelerde alanları tıklım tıklım dolduran Tarsuslular, Mersin Valiliği tarafından başlatılan soruşturma ve çeşitli siyasetçilerin sosyal medya üzerinden hedef aldığı tiyatro oyununa sahip çıkıyor. 3 yıldır geleneksel olarak düzenlenen, kentin sosyal hayatını canlandırmak üzere halka ücretsiz olarak sunulan tiyatro akşamlarıyla Tarsus, Usta Oyuncular Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergun, Murat Demirbaş Tarsuslularla bir araya gelerek keyifli bir yaz akşamı geçiriyor.

TARSUS HALKI ALANLARI TIKLIM TIKLIM DOLDURUYOR

Tiyatro oyunuyla ilgili karalama kampanyalarına karşı açıklama yapan Başkan Bozdoğan, oyunun defalarca Van, Ankara, Bitlis, Batman ve Siirt gibi illerde sahnelendiğini söyledi. Repertuvarında böyle bir oyun bulunmadığını ve devlet tiyatroları ile ilgisi bulunmadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya karşılık Başkan Bozdoğan tarafından Tarsus’ta şikâyete konu oyun 2006-2007 yıllarında sahneleyen Van Devlet Tiyatrosu videosu “ispat’’ niteliğinde paylaşıldı. Tüm engelleme çabalarına rağmen mahallelerde sahnelenen oyunda meydanlar adeta dolup taştı.

Sanatın ve kültürün başkenti Tarsus’u tiyatro ile buluşturan Başkan Bozdoğan, “merkez ve kırsal mahallelerde oyunun sergilenmesi devam edecek” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.