BAŞKAN SEÇER, ÇEŞMELİ VE TÖMÜK’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

SEÇER: “AMACIMIZ; ÇOCUKLARIMIZIN, TORUNLARIMIZIN, HEPİMİZİN HUZURLU BİR ÜLKEDE YAŞAMASI,BİZ ALTIN VARAKLI SARAYLARDA DEĞİL, SOKAKTA SİYASET YAPAN SİYASETÇİLERİZ”

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 09.05.2023 09:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
148 okunma
Takip EtGoogle News

“15 MAYIS SABAHI BU ÜLKE ADALET GELECEK, MERSİN’E DE ADALET GELECEK”

BAŞKAN SEÇER’DEN ERZURUM OLAYLARINA TEPKİ “KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Başkan Vahap Seçer, Çeşmeli ve Tömük Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Halk tarafından yoğun ilgi ve sevgi gösterilen Başkan Seçer, Türkiye’de bir değişim havası olduğunu ve bu değişime sadece Millet İttifakı’nı destekleyen vatandaşların değil, Cumhur İttifakı’nı destekleyen vatandaşların da ihtiyacı olduğunu söyledi.

Vatandaşlar arasında hiçbir konuda ayrımcılığa asla izin vermediklerini ve vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Biz insanlara hizmet etmek istiyoruz. AK Partili de, MHP’li de bizim kardeşimiz. Amacımız sizlerin daha mutlu bir ülkede yaşaması, özellikle çocuklarımızın, torunlarımızın, hepimizin huzurlu bir ülkede yaşaması” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik Erzurum’da gerçekleştirilen saldırıya değinen Başkan Seçer “Bu kabul edilebilir bir şey değil” diye konuştu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Mersin’e de adalet geleceğini söyleyen Başkan Seçer, “Ankara'nın da Mersin'e yapacağı büyük desteklerle Erdemli, Anamur, Tarsus; tüm ilçelerimiz, Mersin’in tamamında muazzam yatırımlar olacak” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli ve Tömük Mahallelerini ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Seçer’e Erdemli programında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, CHP Mersin Milletvekili Adayı Neslihan Çelebi, muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları eşlik etti.

Vatandaşlar tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılanan Başkan Seçer'in Erdemli'de ki ilk durağı Çeşmeli oldu. Burada bir konuşma yapan Başkan Seçer vatandaşların seçimlere dair umudu ve enerjisinin yüksek olduğunu gözlemlediğini söyledi. Türkiye’de bir değişim havasının olduğunu söyleyen Başkan Seçer, bu değişime sadece CHP’lilerin, Millet İttifakı seçmenlerinin değil bugüne kadar Cumhur İttifakı’na mensup partilere oy vermiş seçmenlerinde ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gelinen noktada 21 yılın uzun bir süre olduğunu ve ‘Artık yeter’ deme zamanı geldiğini söyleyen Başkan Seçer, “Artık değişim, dönüşüm zamanı. İpin ucu kaçmıştır. Sisteme çomak sokulmuştur, sistem bozulmuştur” dedi. Çeşmeli-Tömük bölgesinde Büyükşehir belediyesi olarak önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Seçer “Bu hizmetler doğru kararlarla, akılla olur. Türkiye’nin ekonomisini de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomisi gibi yaparız, hiç merak etmeyin. Ama değişim şart derken esas mesele bu ülkenin huzurunun kalmamasıdır” diye konuştu.

Erzurum olaylarına tepki “Bu kabul edilebilir değil”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik Erzurum’da gerçekleştirilen saldırıya değinen Başkan Seçer “Bu kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye’nin çivisi çıkmış. Türkiye Cumhuriyeti deyip geçmeyin, 700 yıllık bir devlet geleneği var. Bu devletin refleksleri, gelenekleri, görenekleri, adabı var. Bir valinin, kaymakamın, milletvekilinin, parti liderinin, belediye başkanının topluma hitap ederken adabı muaşeret kuralları içerisinde bunu yapma özeni var bu devlet düzeni içerisinde” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Kendisinin her yerde alnı açık başı dik olarak gezebilmesinin sebeplerini aktaran Seçer, “Meselemiz hizmet etmek. Ben Erdemli’ye rahat gelebiliyorum. Mersin’in sokaklarında başım dik alnım açık geziyorum değil mi? Bunu bir siyasetçi çalışarak, üreterek, hizmet ederek, harama, paraya tenezzül etmeyerek, israf etmeyerek başarır” diye konuştu.

“Amacımız; çocuklarımızın, torunlarımızın, hepimizin huzurlu bir ülkede yaşaması”

Vatandaşlar arasında hiçbir konuda ayrımcılığa asla izin vermediklerini ve vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Seçer tek amaçlarının Türkiye’nin huzur, refah ve güçlü bir ülke olmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Başkan Seçer, “Biz insanlara hizmet etmek istiyoruz. AK Partili de, MHP’li de bizim kardeşimiz. Bu ülkenin temel çizgileri, ilkeleri var. Bizler Atatürk'ün yolunda giden insanlarız. Misak-i milli sınırlarımız, bayrağımız, canımızdan öte vatanımız var. Farklı pencereden ülke sorunlarına bakan ama temelde ‘Türkiye'nin sorunları var’ diyen birçok partiyle yan yana geldi Cumhuriyet Halk Partisi. Bunun oluşumundaki en büyük emek mimarı diyebileceğimiz kişi bugünkü Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 15 Mayıs sabahında Cumhurbaşkanıdır. Özellikle bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş vatandaşlarıma sesleniyorum; amacımız hizmet etmek. Amacımız sizlerin daha mutlu bir ülkede yaşaması, özellikle çocuklarımızın, torunlarımızın, hepimizin huzurlu bir ülkede yaşaması” dedi.

Konuşmasında belediye hizmetlerini yerine getirirken, imkânları en iyi şekilde kullandıklarına dikkat çeken Başkan Seçer, Erdemli’de de çok değerli ve önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Seçer, “Erdemli’de size hizmet eden Yol Asfalt biriminden, sinekle mücadele eden Çevre Dairemize, MESKİ’mize kadar suyunuzu, kanalizasyonunuzu, hizmetinizi yapan bütün arkadaşlarımızla beraber çok değerli hizmetler yaptık. Bunu yaparken de imkânlarımızı en iyi şekilde kullandık, israf etmedik. İsraf haramdır, hırsızlık da haramdır. İsrafla hırsızlığın hiçbir farkı yoktur. Türkiye bundan kaybediyor” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye sadece Avrupa’da değil dünyada yıldızı parlayan bir ülke olacak”

Büyükşehir Belediyesi’nin önceden devraldığı borç yüküne rağmen hizmet yapmayı sürdürdüğünü belirten Başkan Seçer, “4 yıldır, bugünkü parayla yaklaşık 300 milyon dolar kötü mirası ödedik. 300 milyon doların karşılığı yaklaşık 6 milyar TL’dir. Bu rakam, 2022 yılında sadece 1 yıllık sizlere yaptığım; sadece Büyükşehir’in, MESKİ’yi katmıyorum; masrafların karşılığıdır. Bir de adamın ayağını yakalayın, koşmasını engelleyin; ama Allah’ın izniyle bu belediye buna rağmen zapt olmadı hizmetlerini yaptı. İnşallah Türkiye’yi de uçuracağız. Mersin’i nasıl yükseltip Türkiye’nin yıldızı haline getirdiysek, Türkiye’de sadece Avrupa’da değil dünyada yıldızı parlayan bir ülke olacak” dedi.

“Biz altın varaklı saraylarda değil, sokakta siyaset yapan siyasetçileriz”

Vatandaşlardan aldığı izlenimlerin seçimleri Millet İttifakı’nın kazanacağını gösterdiğini söyleyen Başkan Seçer “İddialı bir şey söylemek istiyorum. İyi bir siyasetçi geleceği okur, ne olacağını görür. Biz bu seçimi kazanacağız, onu söyleyeyim. Seçime bir hafta kaldı. Bu seçimi kazanacağız derken; ‘gelin yan gelip yatalım, sandıkları bırakalım’ anlamında söylemedim. Ama kazanacağız. Sokaklar yanıltmaz. Biz, bizim genel başkanımız altın varaklı saraylarda siyaset yapmıyor. Biz sokakta siyaset yapan siyasetçileriz. Sutre gerisinde de saklanmıyoruz” diye konuştu.

“Biz çalışıyoruz, halkımızı ve sizleri seviyoruz”

Yerel seçimlere 11 ay kaldığını hatırlatan Başkan Seçer, geçtiğimiz seçimleri hatırlatarak, “Biz bir başımıza çıktık, rakipleri kündeye getirdik, tuş ettik. İşleri bitti. Allah’ın izniyle bu sefer güreş birkaç saniyede biter. Çünkü tarlada izimiz var, harmanda yüzümüz olacak” dedi. Başkan Seçer, Erdemli’de yaptıkları hizmetlerin vatandaşta karşılık bulduğunu da sözlerine ekleyerek şunları kaydetti:

“Erdemli’de ezber bozduğumuzu görüyorum. Hem partim CHP hem belediye hizmetlerimizden dolayı şahsım ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Erdemlililerin indindeki karşılığı muazzam. İnsanlar hizmeti görüyor. İnsanlar ahde vefayı bilir. Bizim ülkemizin insanı da böyledir. Doğru direk yıkılmaz. Biz çalışıyoruz, halkımızı ve sizleri seviyoruz” dedi.

Çelebi: “Mersin modelini Türkiye'de uygulamak istiyoruz”

CHP Mersin Milletvekili Adayı Neslihan Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir kadın adayı olmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Kendisinin de bir çiftçi olduğunu belirten Çelebi “İçinizden biriyim. Bu zor süreçlerde hep beraber sizin yanınızdaydık, Başkanımızla beraber üretimin ne kadar etkili olduğunu farkındayız. Ülkemizin gidişatı belli. Karşı tarafı kötülemek gibi bir amacımız hiç olmadı. Sadece oturup düşünmeniz gerekiyor. Vahap Başkanımızın ne yaptığına bakalım. Ülke genelinde ne yapacağımıza karar vermek sizin elinizde. Küçük boyutta belediyelerde yaptık. Bunun büyüğünü, Mersin modelini Türkiye'de uygulamak istiyoruz” dedi.

Çeşmeli’nin ardından Tömük’te yer alan pazar yerine giderek esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. Vatandaşlara ‘İyi alışverişler’, esnafa da ‘Hayırlı işler’ dileyen Başkan Seçer, CHP Mersin Milletvekili Adayı Neslihan Çelebi’yi de vatandaşlara tanıttı.

Seçer, vatandaş ve esnaftan gelen talepleri birinci ağızdan dinlerken, iletilen konuları çalışma arkadaşlarına not aldırdı. Daha sonra MESKİ Genel Müdürlüğü Tömük Şubesini ziyaret eden Başkan Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ile birlikte de tadilatından sonra kadın atölyeleri, kadın çocuk merkezi ve kreş olarak kullanılacak olan yeri inceledi.

“15 Mayıs sabahı bu ülke adalet gelecek, Mersin’e de adalet gelecek”

Daha sonra esnafı da ziyaret eden Seçer, Tömük Meydanı’nda vatandaşlarla buluşup kısa bir konuşma yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir destek almadan kendi imkanları çerçevesinde 4 yıldır yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdir, dua ve teşekkürünü aldığını söyleyen Başkan Seçer, “Ama emin olun 15 Mayıs sabahı ülkede Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olduğunda, iktidar olduğumuzda, Ankara'nın da Mersin'e yapacağı büyük desteklerle Erdemli, Anamur, Tarsus; tüm ilçelerimiz, Mersin’in tamamında muazzam yatırımlar olacak. Mersin de uçacak Erdemli de uçacak” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın iktidar olması halinde Tömük Mahallesi’nin, projesi, kredisi hazır olmasına rağmen İller Bankası’nın 4 yıldır işlemlerini bitirmediği denize dökülen kanalizasyon sorunun biteceğini ifade eden Başkan Seçer, “Proje hazır, projeyi bitirmişiz. Krediyi kullanacağımız yer belli, İller Bankası’nda 4 yıldır bu işlemler devam ediyor. Bunlar bilinçli, kasıtlı yapılan işler. Yeter ki CHP’li belediyeler hizmet etmesin, halk katında itibarı düşsün, başarısız olsunlar. Tek amaçları bu. Ama Allah’ın izniyle 15 Mayıs sabahı bu ülke adalet gelecek, Mersin’e de adalet gelecek. Bu engeller önümüzden kalkacak, bizde artık hizmetlerimizi yürüyerek, koşarak değil uçarak yapacağız, Allah yolumuzu açık etsin. Ülkemizin, memleketimizin, milletimizin birliğini, beraberliğini daim etsin” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.