BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE EV GİBİ YURT HİZMETİ

GÜLNAR’DAKİ ÖĞRENCİLER BÜYÜKŞEHİR’İN EV SICAKLIĞINDAKİ YURDUNDA KALIYOR, YURT; ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EV ORTAMINI ARATMIYOR

Yaşam Yayın: 03 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 03.02.2024 08:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
79 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE EV GİBİ YURT HİZMETİ

GÜLNAR’DAKİ ÖĞRENCİLER BÜYÜKŞEHİR’İN EV SICAKLIĞINDAKİ YURDUNDA KALIYOR, YURT; ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EV ORTAMINI ARATMIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar ilçesinde hizmete açtığı Gülnar Öğrenci Yurdu ve Konukevi, Gülnar’da öğrenim gören üniversiteli öğrencilere ev sıcaklığında hizmet sunmaya devam ediyor.

Merkezde veya başka şehirlerde yaşayan, üniversite öğrenimi için de Mersin Üniversitesi’nin Gülnar’da bulunan Meslek Yüksekokulu’na gelen öğrenciler, ailelerinden uzakta olmalarına rağmen Büyükşehir sayesinde evlerini aratmayan bir ortamda barınma imkânı buluyor. Öğrenciler için sunduğu imkânlar ve okula yakın olması dolayısıyla büyük fırsat sağlayan Gülnar Öğrenci Yurdu ve Konukevi, barınma sorununun tırmandığı ve ekonomik krizin derinleştiği günümüzde ailelerin de cebini rahatlatıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar ilçesinde hizmete açtığı Gülnar Öğrenci Yurdu ve Konukevi, Gülnar’da öğrenim gören üniversiteli öğrencilere ev sıcaklığında hizmet sunmaya devam ediyor. Merkezde veya başka şehirlerde yaşayan, üniversite öğrenimi için de Mersin Üniversitesi’nin Gülnar’da bulunan Meslek Yüksekokulu’na gelen öğrenciler, ailelerinden uzakta olmalarına rağmen Büyükşehir sayesinde evlerini aratmayan bir ortamda barınma imkânı buluyor. Öğrenciler için sunduğu imkânlar ve okula yakın olması dolayısıyla büyük fırsat sağlayan Gülnar Öğrenci Yurdu ve Konukevi, barınma sorununun tırmandığı ve ekonomik krizin derinleştiği günümüzde ailelerin de cebini rahatlatıyor.

Çelik: “Burada böyle bir yurdun olması, öğrenci sayısını artırdı”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi Müdürü Arife Çelik, yurt ve konukevinin barınma hizmeti öncelikli olarak;  kahvaltı, akşam yemeği, ütü ve çamaşır hizmeti, internet, çalışma salonları, 7/24 sıcak su ile kalorifer gibi imkânlar sunduğunu belirtti. Kız Yurdu’nda 68, Konukevi’nde 52 öğrencinin kaldığını dile getiren Çelik, “Öğrencilerimiz çok memnun. Gülnar’ı seçmelerindeki en büyük etken, yurt hizmetinin varoluşuydu. Maddi anlamda ailelerimizi de çok rahatlatıyoruz. Özel bir yurdun bu kadar cüzi bir fiyatta hizmet vermesi, alışılmışın dışında” dedi.

Yurt ve konukevinin güvenlik açısından da son derece iyi olduğuna dikkat çeken Çelik, “Güvenlik görevlilerimiz 7/24 görev yapıyor. Burada böyle bir yurdun olması, öğrenci sayısını geçmiş yıllara nazaran çok fazla artırdı” diye konuştu. Depremzede öğrencilere öncelik tanıdıklarını da kaydeden Çelik, “Yurda başvurmak isteyen öğrenciler Teksin uygulamasından ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfasından bizlere ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Babaoğlu: “Burada aile ortamını hissediyorum”

Gülnar Konukevi’nde konaklayan üniversite öğrencisi Burak Babaoğlu, 2 yıldır konukevinde kaldığını ve çok memnun olduğunu söyledi. Babaoğlu, “Burada aile ortamını hissediyorum. Ailem Mersin’de ikamet ediyor. Beni Gülnar’a çeken Gülnar Konukevi’ydi. 3 kardeşimden birisi evde kalıyordu ve çok maliyetliydi. Onun yaklaşık beşte bir fiyatına burada konaklayabiliyorum” dedi. Konukevinin bir öğrenci için her türlü hizmeti sunduğunu da ifade eden Babaoğlu, “Yemeğim var, güvenliğimiz mevcut, temizlikle uğraşmıyoruz. Her ihtiyacımız karşılanıyor. Buradaki yetkililer de çok iyiler. Bizi seviyorlar, biz de onları çok seviyoruz” diye konuştu.

Işıklar: “Ev ortamı gibi, hatta evden de iyi. Maddi açıdan da çok uygun”

Öğrencilerden Derviş Mehmet Işıklar ise yurdun özellikle maddi açıdan büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “Yurt bizim için büyük bir olanak. Gülnar’da ev bulmak ayrı, ücret ayrı, yaşamak ayrı bir sıkıntı. Yurt bizim için çok iyi oldu” dedi. Konukevinin çok güzel imkanları olduğunu da dile getiren Işıklar, “Odada televizyonumuz ve süresiz internet var. Ev gibi, hatta evden de iyi diyebiliriz. Maddi açıdan çok uygun. Buradaki yetkililer de anne şefkatini hiç eksik etmediler sağ olsunlar. Temizlik ve güvenlik görevlileriyle de abi kardeş gibiyiz” ifadelerine yer verdi.

Koçak: “İyi ki Gülnar’da Büyükşehir’in yurdu var”

Yurdu 3 yıl önce Teksin uygulamasından gören ve başvurarak yurtta konaklamaya başlayan İrem Koçak ise,  yurtta çok mutlu olduğunu vurgulayarak, “Kahvaltı uygulamamız var ve her gün farklı yemekler çıkıyor. Kahve ve sıcak su mevcut. Burada bizlere aile ortamını yaşattıkları için de teşekkür ediyoruz” dedi. Yurt imkânı olmasaydı Gülnar’ı tercih etmeyeceğini söyleyen Koçak, “Çünkü burayı bilmiyordum. İyi ki yurt uygulaması var. Yurt diğer yurtlara göre bayağı uygun. Ev olsaydı çok pahalı olurdu ve maddi açıdan bizi çok zorlardı. O yüzden mutluyuz burada” diye konuştu.

Yaman: “Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetlerinden çok memnunum”

Öğrencilerden Halime Yaman da yurdun çok güzel olduğunu dile getirerek, “Sıcak su, kalorifer, yemek ve her türlü konuda yurdumuz çok güzel. Ücret bakımından da çok uygun. Yurt olmasaydı Gülnar’ı tercih etmezdim” dedi. Büyükşehir’in öğrencilere yönelik projelerinden çok memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Yaman, “Başkan Vahap Seçer öğrencilerle ilgili her şeyi yapıyor. Mersin’de de çok güzel yerler yaptı. Kütüphane ve diğer ihtiyaçlar konusunda öğrencilere çok güzel katkılar sağladı” ifadelerine yer verdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.