100. YILA YAKIŞAN KUTLAMALARLA MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

SİLİFKELİ VATANDAŞLAR, 100. YILI ALİ ALTAY KONSERİYLE KUTLADI

Gündem Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 06:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
78 okunma
Takip EtGoogle News

100. YILA YAKIŞAN KUTLAMALARLA MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR

SİLİFKELİ VATANDAŞLAR, 100. YILI ALİ ALTAY KONSERİYLE KUTLADI

Haftalar öncesinden Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümü için birbirinden farklı etkinliklerle vatandaşlara 100. yıl coşkusunu yaşatan Mersin Büyükşehir, aynı coşkuyu ilçelere taşıdı. Bu etkinliklerden biri de Silifke’de yapılan Ali Altay konseri oldu. Silifkeliler, Altay’ın hareketli şarkıları ve sahne performansı ile güzel bir kutlama gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm yıla yaydığı etkinliklerle Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamalarında öncü olmaya devam ediyor. Haftalar öncesinden başlattığı festivaller, konserler, sergiler ve sempozyumlarla vatandaşları 100. yıl coşkusuna hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim’den günler önce yoğunlaştırdığı etkinliklerle de bu coşkunun artmasını sağladı. Büyükşehir, Merkez ilçelerin yanı sıra Silifke, Tarsus, Mut ve Erdemli’de de konserler düzenledi.

25 Ekim’de Tarsus Yarenlik Alanı’nda MBB Türk Halk Müziği Topluğu sahne alırken, 26 Ekim’de Mut Taşhan’da MBB Pop Orkestrası sahne aldı. Bu kapsamda yapılan konserlerden biri de Silifke Anıt Meydanı’nda yapılan Ali Altay konseri oldu. Konserden önce gerçekleşen kortejde ellerinde bayraklarla konser alanına yürüyen vatandaşlar 100. yılı sloganlar eşliğinde kutladı. Yürüyüşün ardından Silifkeli sanatçı Ali Altay’ın söylediği şarkılarla eğlenen vatandaşlar, sanatçının hareketli sahne performansıyla keyifli saatler yaşadı. Vatandaşlar, Cumhuriyet’in kuruşunun 100. yılına yakışır etkinlikler düzenlediği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

“100. Yılı kutlamak bize de kısmet oldu”

Konseri kaçırmayan vatandaşlardan Seher Er, ortamın çok hoşuna gittiğini kaydederek, “Çok güzel, çok hoşuma gitti, çok eğlendim. Kortejden beri yürüyorum buraya, çok mutlu oldum. Ben aslında burada yazlıkçıyım ama kutlamak burada kısmet oldu” diye belirtti. 63 yaşında olduğunu ve Cumhuriyet’in 100. Yılını gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederken, “Çok mutluyuz. 100. yılımızı kutlamak bize de kısmet oldu. 63 yaşındayım. Bir daha da görmeyeceğiz. Onun için hem duygusalım hem mutluyum Bir yüzüncü yılı daha Allah’ım bizim torunumuza yaşatmayı kısmet etsin” ifadelerini kullandı.

“Vahap Başkanımızın yaptığı her etkinliği beğeniyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her etkinliği severek takip ettiğini söyleyen Ülker Zil, “Vahap Başkanımızın yaptığı her etkinliği beğeniyoruz. Çok güzel. Muhteşem. Ortam da çok güzel, sanatçımız çok güzel, gün çok güzel bir gün. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Konser ortamı çok harika”

Konseri dinlemeye gelen Silifke sakinlerinden Sadık Önger, konser ortamını değerlendirerek, “Çok harika. Vahap Seçer’e helal olsun. İyi ki başımızda Vahap Seçer var” derken, Cumhuriyet’in 100. Yılı ile ilgili de, “Bu Cumhuriyet’i Mustafa Kemal Atatürk kurdu, biz de yaşatacağız” dedi.

Ilgın Akdeniz de etkinliğe katılan gençlerden. Akdeniz, etkinlik ve 100. Yılla ilgili düşüncelerini aktararak, “Gayet canlı, gayet güzel. 29 Ekim’i de millet olarak çok canlı bir şekilde kutluyoruz. Gençler olarak mutluyuz” diye belirtti.

Konseri çok beğendiğini söyleyen miniklerden Ataberk Sarıkaya, 29 Ekim için “Çok güzel bir bayram. Atamız için çok değerli bir gündü. Onu saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.