TÜRKİYE’NİN EN UYGUN KREŞİ TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN AÇILDI

TARSUS'TA YENİ BİR KREŞ DAHA: ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE YATIRIM DEVAM EDİYOR

Gündem Yayın: 02 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 02.06.2023 11:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
147 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus'un her alanda gelişimine ivme kazandırmak için yola çıkarak “Her Gün 1 Açılış” etkinliğine imza atan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geleceğin hazinesi çocuklar için Ergenekon Mahallesi’nde Türkiye’nin en uygun Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Kente her gün bir yenilik getiren Tarsus Belediyesi, “Gelecek Okul Öncesi Eğitimle Gelecek” sloganı ile Tarsus’a kazandırdığı açılışlar ile kreş sayısını 8’e çıkardı.

Çocukların geleceği için önemli adımlar atan Başkan Bozdoğan, kreşlere önem veriyor, aynı zamanda kadın istihdamını desteklemek amacıyla hizmetlerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda “Her Gün 1 Açılış” sloganıyla Tarsus’a değer katan açılışları gün gün yapıyor. Vatandaşların çocuklarını güvenle göndereceği ve çocukların keyifli vakit geçireceği kreşin açılışına Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, CHP Tarsus Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar ve veliler de katıldı. Ergenekon Mahallesi’nde açılış kurdelesini Başkan bozdoğan, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleriyle merkezi gezip bilgi alan Başkan Bozdoğan, çocuklarla vakit geçirdi. Ergenekon Kreş ve Gündüz Bakım Evi 36-72 aylık çocukların olduğu 3 sınıftan oluşuyor ve 60 öğrenci kapasitesi ile hizmet veriyor.

“ÇOCUKLARIMIZ, ANNELERİNİN BABALARININ BİZLERE EMANETİDİR”

Çocukların geleceğine yatırım yapmanın en önemli görev alanlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan okul öncesi eğitimin önemine değinerek, “ Dünyadaki en zor sanatlardan biri insan yetiştirme sanatıdır. En büyük hedefimiz 0-6 yaş arasında olan çocuklarımızın, hem duygusal, hem zihinsel hem bedensel, hem de sosyal açıdan gelişmiş, sorgulayabilen bireyler olarak yetişmesi. Bu süreçte yerel yönetimlerin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Bizlerin inşaa ettiği kreşler ile ekonomideki en büyük gücümüz olan kadınların aktif olması sağlanıyor, çalışan annelerin ekonomide söz sahibi olması için kreşler büyük önem taşıyor. Göreve geldiğimizde 1 kreşimiz vardı, biz sayıyı şu an 8 yaptık 2 tane daha ekleyecek ve 10’a tamamlayacağız. Çocuklarımız, annelerinin babalarının bizlere emanetidir. Halkımızın çocuklarının evidir burası. Eğitimde fırsat eşitliği için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE VERDİĞİ BU ÖNEM BİZLER İÇİN ÇOK MÜHİM”

Mahallelerine açılan kreş için çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenci velisi, “Mahallemizin böyle donanımlı bir kreşe çok ihtiyacı vardı. Ben çalışan bir anneyim, çocuklarımız bakıcılar tarafından evde bakılıyordu, çok sıkılıyorlardı. Şu an 4 yaşında kızım burada hem eğlenecek hem öğrenecek. Belediye başkanımızın çocuklarımızın geleceğine verdiği bu önem bizler için çok mühim. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AÇILAN KREŞLER İLE KADINLARIMIZIN YÜKÜ ALINMIŞ OLUNUYOR”

Mahalle Temsilcisi Zarife Öztan kadınların kendini geliştirmesi için kreşlerin büyük önem taşıdığına değinerek, “ Açılan kreşler ile kadınlarımızın yükü alınmış olunuyor, çocuklarımız temelde yetişiyor, paylaşmayı arkadaş olmayı iletişimi öğreniyor. Başkanımız büyük bir hizmete imza attı.” dedi.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ VE OĞLUMUN BU EĞİTİMİ BELEDİYENİN KREŞİNDEN ALMASINI İSTİYORDUM”

Çalışan bir anne olduğunu belirten öğrenci velisi, “Benim oğlum 4 yaş grubunda ve şu ana kadar bir çok farklı kreşe gitti. Özel kreşlere göre belediyemizin kreşlerinin eğitimleri çok iyi, hocalar çok kaliteli. Okul öncesi eğitim çok önemli ve oğlumun bu eğitimi belediyenin kreşinden almasını istiyordum. Ben çalışan bir anneyim. Ne kadar çok kreş olursa kadınlar daha çok iş hayatına katılır kendini geliştirir.” ifadelerini kullandı.

“KIZIM BURADA EĞİTİM ALIYOR, GÜVENDE HİSSEDİYORUZ”

Bir baba olarak çocuğunu güvenle buraya getirdiğini belirten öğrenci velisi, “Okul öncesi eğitim çok önemli. Okul öncesi eğitime gösterdiği ehemmiyet için Haluk Başkanımıza teşekkür ederim. Kızım burada eğitim alıyor, kendimizi güvende hissediyoruz. Belediyemize, şehrimizin kurumuna ait olunca güvenli, mutlu ve huzurlu bir şekilde çocuklarımızı emanet ediyoruz. Öğretmenlerimiz hep lisans mezunu burada” dedi.

“KREŞ SAYIMIZI HER GEÇEN GÜN ARTIRDIK”

Kreş Müdürü Füsun Kaleli çocukların geleceği için çalıştıklarını belirterek, “Çok mutluyuz 8.kreşimizi açıyoruz. “Gelecek, okul öncesi eğitimle gelecek sloganı ile belediyemizin ve başkanımızın çocuklara verdiği önemi anlatarak sayıyı her geçen gün artırdık. Donanımlı ve deneyimli öğretmen ve yardımcı öğretmen kadromuz, 3 öğün yemeğimiz, fen, doğa, sinema etkinliklerimiz, aile katılım günlerimiz ile Ergenekon Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.