BU YIL 7.’Sİ DÜZENLENEN SATRANÇ TURNUVASI’NA BÜYÜK İLGİ

BÜYÜKŞEHİR’İN SATRANÇ TURNUVASI START VERDİ İLK HAMLELER YAPILDI

Spor Yayın: 13 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.11.2023 11:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
52 okunma
Takip EtGoogle News

BU YIL 7.’Sİ DÜZENLENEN SATRANÇ TURNUVASI’NA BÜYÜK İLGİ

BÜYÜKŞEHİR’İN SATRANÇ TURNUVASI START VERDİ İLK HAMLELER YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘7. Uluslararası Satranç Turnuvası’ dünyanın birçok ülkesinden 291 sporcunun katılımıyla start verdi. 18 Kasım’da sona erecek olan turnuvaya 13 ülke ve 26 şehirden binlerce başvuru yağdı.

Turnuvaya olan ilgiden çok memnun olduklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Bundan sonraki yıllarda da bu organizasyonları en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘7. Uluslararası Satranç Turnuvası’ çok sayıda katılımcının yoğun ilgisiyle start verdi. Geleneksel hale gelen ve her yıl oyuncu düzeyi daha da yükselen turnuvaya 13 ülkeden, 26 şehirden 291 sporcu katıldı.

7’den 70’e her yaştan sporcunun olduğu turnuvaya, Azerbaycan’dan 31, İran’dan 10, Rusya’dan 4, Suriye’den 3, Gürcistan’dan 1, Hindistan’dan 1, Kırgızistan’dan 1, Norveç’ten 1, Türkmenistan’dan 1, Filistin’den 1, ABD’den 1, KKTC’den 2 ve Türkiye’den ise 234 sporcu katıldı.

18 Kasım’da sona erecek turnuvada başarılı olan sporculara, A kategorisinde 269 bin 500 TL, B kategorisinde 66 bin 250 TL, C kategorisinde 22 bin 750 TL, D kategorisinde ise 14 bin TL, toplamda 372 bin 500 TL ödül verilecek.

Gökayaz: “Organizasyonları en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz”

Satranç Turnuvası organizasyonunu her geçen yıl çok daha iyi noktalara taşıdıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Her sene kasım ayında turnuvayı düzenliyoruz. Geleneksel hale geldiği için de geçen seneye göre katılım artış gösterdi” diyerek katılımdan çok memnun olduklarını söyledi. Turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyen Gökayaz, “Sakinlik çok önemli, motivasyon, konsantrasyon, dikkat çok önemli. Tüm bunları etkili, iyi bir şekilde sağlayabilirlerse başarı kaçınılmaz olur. Sporcuların tüm müsabakalarında başarılı olmalarını diliyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bu organizasyonları en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Tulay: “Mersin Satranç Turnuvası herkesin aradığı bir turnuva haline geldi”

Düzenledikleri çok sayıda turnuvanın arasında Mersin’in özel bir yerde olduğunu kaydeden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Gerek turnuvanın organizasyonu gerek sağlanan imkanlar noktasında herkesin aradığı bir turnuva haline geldi. 7.’sini düzenlemek hiç kolay değil. Elbette Türkiye Satranç Federasyonu’nun ve Mersin İl temsilcilerimizin çok ciddi katkıları var. Ama Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de satranç sporuna verdiği destek için ayrıca teşekkür etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Sporcuların Mersin’de aradıkları konforu bulduklarını ve bahar havasında doyasıya dolaştıklarını vurgulayan Tulay, “Bugün buraya sınırlı olmasına rağmen 300’e yakın sporcu katılıyorsa bu organizasyonun başarılı olmasından kaynaklanıyordur. Elbette ödüllerde son derece güzel ve turnuvanın cazibesini arttırıyor. Sporcular kendilerini son derece iyi hissedecekleri bir turnuva olan Mersin Uluslararası Açık Satranç Turnuvasında kendilerini hep böyle görmek istiyorlar. Diğer yıllar buradan çok daha üst düzeyde turnuvaların çıkmasını diliyoruz” dedi.

Ercan: “Mersin bu yıl Türkiye'deki en kaliteli turnuvayı düzenledi”

Mersin’in bu yıl Türkiye’deki en kaliteli turnuvayı düzenlediğini belirten Mersin Satranç İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, “Oyuncu kalitesi çok yüksek. Buradan 1 veya 2 tane uluslararası bir norm çıkacağını düşünüyoruz. Toplam 13 ülke 26 farklı ilden de turna katılım sağlandı. 4 kategoride oynanıyor. Turnuva 360 bin liranın üstünde ödül var. Hepsine ben başarılar diliyorum” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.