BAŞKAN SEÇER, BAYRAMIN 2. GÜNÜNÜ TOROSLAR’IN YAYLALARINA AYIRDI

“İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ. SORUNLARA HÂKİMİZ, ÇÖZÜYORUZ,GECEMİZ, GÜNDÜZÜMÜZ, 24 SAAT SİZLERİN MUTLULUĞU, HUZURU İÇİN”

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.07.2023 14:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 16 dk.
60 okunma
Takip EtGoogle News

“MERSİN’İ AVRUPA KENTİ VE İMRENİLECEK BİR KENT YAPACAĞIZ”

Başkan Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine devam ederek Mersin halkıyla buluşmayı sürdürüyor. Bayramın 2. günü Toroslar ilçesine bağlı Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Bekiralanı ve Kepirli mahallelerine ziyaret gerçekleştiren Seçer, mahalle halkıyla bir araya gelip, bayramlarını kutladı.

Başkan Seçer, bayramlarda Mersin’den ayrılmadığını ve işlerinin başında olduğunu kaydederek, “Hiçbir belediyenin görevini yapmayıp, bayramı vatandaşa zehir etme hakkı yok. Çünkü biz görevlerimizden sorumluyuz. Onun için seçildik ve oyunuzu aldık. İşimizin başındayız. Sorunlara hâkimiz, çözüyoruz” dedi.

Cehennemdere’de 13 kilometre isale hattını bitirdiklerini ve sistemin devrede olduğunu söyleyen Seçer, “Son 2 yıldır öyle ciddi bir sorun yaşamıyoruz” diye konuştu. Seçer, herkesin belediye başkanı olduğunu vurgulayarak, “MHP’li, AK Partili diye hizmet yapmamazlık olmaz. Biz herkese hizmet ederiz. Gecemiz, gündüzümüz, 24 saat sizlerin mutluluğu, huzuru için” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, Mersin’in hak ettiği değeri görmesi için hizmetlerini sürdüreceklerini belirterek, “Emin olun Mersin’i Avrupa kenti ve imrenilecek bir kent yapacağız” dedi.

Halkın ihtiyaçlarına yönelik hizmetler yaptıklarını da kaydeden Seçer, “Hizmetlerimiz aynı ciddiyetle devam edecek. Sadece Ayvagediği, Gözne değil; Kepirli’si de Soğucak’ı da, Bekiralanı da, Gülnar’ın Dayıcık’ı da, Anamur’un Akine’si de bizim için fark etmiyor. Anamur da bir, Tarsus da bir, Gözne de bir, Çamlıyayla da bir” diye konuştu.

Bölgedeki su sorununu çözdüklerini hatırlatan Seçer, “‘Çözeceğiz, merak etmeyin bir daha su sorunu konuşulmayacak’ dedik ve o günden beri konuşulmuyor. Çünkü yatmadık, çalıştık” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde 4 yılı geride bıraktığını da dile getiren Seçer, “Bizde görevimizi yapmanın huzuru var” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halk buluşmalarını Kurban Bayramı'nda da sürdürmeye devam ediyor. Bayramın 2. günü Toroslar ilçesine bağlı Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Bekiralanı ve Kepirli mahallelerine ziyaret gerçekleştiren Seçer, mahalle halkıyla bir araya gelip, bayramlarını kutladı. Gittiği her mahallede Seçer’i sevgiyle karşılayan vatandaşlar; Büyükşehir'in ‘Her kesime eşit ve adil hizmet’ anlayışıyla gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı da kendisine teşekkür etti.

Yıllardır su sorunu yaşayan ve Başkan Vahap Seçer'in göreve gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ'nin efektif çalışmaları sayesinde hızlıca çözüme kavuşan yaylalarda yaşayan halk da artık su sorunu yaşamadıkları için Başkan Seçer'e teşekkürlerini iletti.

Başkan Seçer'e ziyaretlerinde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, mahalle muhtarları, Meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları eşlik etti.

“İşimizin başındayız. Sorunlara hâkimiz, çözüyoruz”

İlk ziyaretini Ayvagediği Mahallesi'ne gerçekleştiren Seçer, mahalle ziyareti öncesi esnafı gezdi, esnafın ve alışveriş yapan vatandaşların bayramını kutladı. Vatandaşlar da başta yol ve suya yönelik çalışmalar olmak üzere Büyükşehir'in hizmetlerinden ötürü Seçer'e teşekkür etti. Bayram ziyaretlerinde hem talepleri aldıklarını hem de olabilecek eksiklikleri görüp çözüme kavuşturduklarını anlatan Seçer, Ayvagediği’ne ilk seçildikleri yıl geldiğini ve su sıkıntısı yaşandığını aktardı. Seçer, “ ‘Bitireceğiz bunu’ dedik, bitirdik” dedi. Seçer, bayramlarda Mersin’den ayrılmadığını anlatarak, “Bir Belediye

Başkanı işinin başında değilse sıkıntı. İşinin başında olacak. Hiçbir belediyenin görevini yapmayıp bayramı vatandaşa zehir etme hakkı yok. Çünkü biz görevlerimizden sorumluyuz. Onun için seçildik ve oyunuzu aldık. İşimizin başındayız. Sorunlara hâkimiz, çözüyoruz” diye konuştu.

“Cehennemdere’de 13 kilometre isale hattını bitirdik”

Ayvagediği Cehennemdere’de 13 kilometre isale hattını bitirdiklerini ve sistemin devrede olduğunu söyleyen Seçer, “Bunun yanında depoyla suyu tanzim ettiğimiz ve dağıttığımız için bir adet 5 bin metreküplük, 2 adet 2 bin metreküplük, 3 adet 500 metreküplük yeni depo yapıldı ve bunlar da hizmete girdi. 13 kilometre de isale hattı bitti. 2 bin 414 metre mevcut şebekede de rehabilitasyon yaptık. Son 2 yıldır öyle ciddi bir sorun yaşamıyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Ayvagediği’ndeki yol çalışmalarından da söz ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu 15 metre ve üzeri cadde ve bulvarlarda ihtiyaç halinde yol yenileme faaliyetlerini eksiksiz yerine getirdiğini, fakat 15 metreden daha kısa caddelerin ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olmasına karşın çok talep geldiğinde vatandaşın mağdur olmaması için oralara da müdahale ettiklerini anlattı. Seçer, “Bunu sadece Toroslar’ın Ayvagediği’nde değil, Tarsus'un Çamlıyaylası’nda da, Mezitli’nin Fındıkpınarı’nda da, köylerde de yapıyoruz. Ama herkes kendi görev alanında görevini tam olarak yerine getirirse daha temiz bir çevre ve şehir olur. Bu hepimizin ortak görevi” ifadelerine yer verdi.

Başkan Seçer, vatandaşlara çevre temizliği ve su kullanımı konusunda da çağrıda bulunarak, konteyner dışına atılan çöplerin başta sivrisinek gibi birçok problemi beraberinde getirdiğini ifade etti. Seçer, “Pislikler sinek üretiyor, sinek demek rahatsızlık demek. Özellikle bu yaz ve bayram günlerinde suyu zayi etmeyelim. Bizim birinci hedefimiz insanların kullanacağı su. Yasal olarak bahçeyi sulayamazsınız. Parasını ödeseniz de yasaktır. Çünkü biz o suyu kullanım suyu olarak sağlıyoruz” dedi.

“Ne kadar uyumlu çalışırsak o kadar hizmeti zamanında yaparız”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin mahalle muhtarıyla beraber mahalle halkının ihtiyacına cevap verecek hizmetlerde sürekli iletişim halinde olduklarını vurguladı. Başkan Seçer, “Ne kadar uyumlu çalışırsak o kadar hizmeti zamanında yaparız ve işimizi bitiririz” dedi.

“Ben herkesin belediye başkanıyım”

Türkiye’nin bir genel seçimden çıktığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Ben herkesin belediye başkanıyım. Burada MHP’li, AK Partili diye hizmet yapmamazlık olmaz. Biz herkese hizmet ederiz. Bir MHP’linin de bir AK Partili’nin de ‘bizim belediye başkanımız’ demesini arzu ederim. Ben buradaki yolu da Cehennemdere’den 13 kilometrelik isale hattını da herkes su sıkıntısı çekmesin diye yapıyorum” diye konuştu. Herkesin parti tercihlerine saygı duyduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Hizmetlerimizde kusur yapmayız, ayrım gözetmeyiz” ifadelerini kullandı.

“Gecemiz, gündüzümüz, 24 saat sizlerin mutluluğu, huzuru için”

Önümüzdeki süreçte bir yerel seçim yaşayacaklarını da kaydeden Başkan Seçer, tekrar aday gösterildiği takdirde partisi ve şahsı adına gelip Ayvagediği halkından destek isteyeceğini kaydetti. Seçer, “Gecemiz, gündüzümüz, 24 saat sizlerin mutluluğu, huzuru için” dedi.

Ayvagediği Mahalle Muhtarı Ayhan Gümeli de Başkan Seçer’e ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, “Bütün birimlerimiz Ayvagediği’nde ellerinden geldiği kadar mücadeleye ve sosyal çalışmalarına devam ediyor. Şu an yollarımızda, sularımızda, mezarlıklarımızda, ilaçlamalarımızda hiçbir aksaklığımız yok. Otobüsler istediğimiz dakika geliyor. Sayın Başkanımızın sayesinde” dedi.

“Gözne’nin 1. Etap kanalizasyonu yapıldı”

Ayvagediği'nin ardından Gözne Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Seçer, Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerin tüm Mersinliler için olduğunu belirterek, “Gözne’nin 1. Etap kanalizasyonu yapıldı. Şimdi bağlantıları yapılıyor. Çok zaman yitirmeyelim diye acilen bir paket arıtma da kurduk.

Merkez arıtmayı beklemeyelim, onu daha sonra yapacağız. Gözne’nin 2. Etap’ı var. Sonra Ayvagediği var. 3 Etap’ı bitirdikten sonra merkeze bağlarız dedik. Bunları yaparken sadece bize oy veren vatandaş için yapmadık, herkes yararlansın diye bu hizmetleri yapıyoruz” dedi.

“MESKİ kendine ait bir yol asfalt birimi kurdu”

Başkan Seçer, kanalizasyon nedeniyle tahrip olan yolların onarımını MESKİ’nin yapmak ya da yaptırmak zorunda olduğunu ifade ederek, “Eğer ara sokaklarsa Toroslar ilçe belediyesi yapacak, parayı ilçe belediyesine yatıracak. Ana cadde ise MESKİ Büyükşehir’e parayı yatıracak. Bizim yol asfalt birimi ana yolu kendine ait olduğu için yapacak. Ama şunu da yapabilir; ‘bu yolu ben yapacağım’ der, her ikisine de bırakmaz. Şimdi öyle yapıyoruz. Çünkü işler karışıyor. MESKİ kendine ait bir yol asfalt birimi kurdu. Kanalizasyon çalışmaları sonrası yolları son bir yıldır Gözne’de olduğu gibi kendisi yapıyor” dedi.

“Halkın ihtiyaçlarına yönelik hizmetler yapıyoruz”

Başkan Seçer, bölgelere uygun hizmetleri götürmeye devam ettiklerini kaydederek, “Bizim yaptığımız; CHP belediyeciliği. Ne yaptığını bilen, halkın ihtiyaçlarına yönelik hizmetler yapıyoruz. Bir belediyenin, yüzde 99,5 bütçe gerçekleşmesi olabilir mi? Yüzde 99,5 yatırım gerçekleşme oranı olur mu? Bizde oluyor. Herkes şaşırıyor. Bütçemiz, gelecek paramız üç aşağı beş yukarı belli. Hizmetlerimiz aynı ciddiyetle devam edecek. Sadece Ayvagediği, Gözne değil; Kepirli’si de Soğucak’ı da, Bekiralanı da, Gülnar’ın Dayıcık’ı da, Anamur’un Akine’si de bizim için fark etmiyor. Anamur da bir, Tarsus da bir, Gözne de bir, Çamlıyayla da bir” diye konuştu.

Gözne Mahalle Muhtarı Şevket Taşkın da, kendilerini hiçbir bayramda yalnız bırakmayan Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Bütün sorunlarımız teker teker çözülüyor. Sularımız şırıl şırıl akıyor. Kanalizasyon sorunumuzun büyük kısmı, özellikle sorun olan yerlerimiz tamamlandı. Yazın büyük sorun olan sinekle mücadelede yaz kış ekipler ilaçlama yapıyor. Otobüslerimiz çok güzel çalışıyor” diye konuşarak Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen hizmetler için tek tek teşekkür etti.

“Merak etmeyin bir daha su sorunu konuşulmayacak’ dedik ve o günden beri konuşulmuyor”

Daha sonra Soğucak Mahallesi'ne geçen ve mahalle halkından Soğucak Mahallesi’nde su kesintisi yaşanmadığını duyan Başkan Seçer, göreve geldiğinde bu bölgelerin çok fazla su sıkıntısı yaşadığını gördüğünü ve bu sorunu çözmek için harekete geçtiklerini anlattı. Mahalle gezilerinde yaşadığı bir anısından söz ederek konuşmasının sürdüren Seçer, “Gözne’de, Ayvagediği’nde, Soğucak’ta, Kepirli’de, Bekiralanı’nda; her tarafta vardı. Su önemli, su olmazsa bayram zehir olur, hafta sonu zehir olur. ‘Çözeceğiz. Merak etmeyin bir daha su sorunu konuşulmayacak’ dedik ve o günden beri konuşulmuyor. Çünkü yatmadık, çalıştık. Bütün depoları gözden geçirdik. Eski depolarımızın bu bölgedeki tadilata ihtiyacı olanların tamamını yaptık. Yeni depolar yaptık” dedi. Seçer, “Belediye başkanınız olarak her zaman bayramları Mersin’de geçirdik. Çünkü Mersinli hemşehrilerimiz bayramda huzursuz bir bayram geçirmesin, suydu, sinekle mücadeleydi, çöptü, günlük ihtiyaçları ne var ise biz hazır nazır teyakkuzda olalım, bayramı huzurlu, mutlu geçirsinler istedik” ifadelerini kullandı.

“Bizde görevimizi yapmanın huzuru var”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde 4 yılı geride bıraktığını dile getiren Başkan Seçer, “Bizde görevimizi yapmanın huzuru var. Kamu kurumlarında insan kaynağı, para, doğru projeler, israftan kaçmak ve doğru yerde, doğru hareket etmek önemli. Emin olun tamamını böyle yaptık. Onun için 4 yılı da çok başarılı geçirdik” diye konuştu.

“Belediyenin borcu olacak ama mantık çerçevesinde olacak”

Devraldığı borçlar olmasa, şu anda imzada bekleyen Metro Projesi’ni ve daha birçok hizmeti hiç borçlanmadan hayata geçirebileceğini sözlerine ekleyen Seçer, “Devlette devam esas, belediyenin borcu olacak ama mantık çerçevesinde olacak. Bir belediye diğer bir döneme borç bırakırken belediyeyi eğer ki iflas ettirmiş duruma gelmişse, ölçmeden, biçmeden para kullanıp, yatırımları gereksiz ve boşa harcamışsa o sıkıntıdır. Şimdi bir de onların bizim 4 yılda yükünü çektiğimizi düşünün, bugünlere geldik şükürler olsun. Çok daha iyi işler yapacağız” dedi.

“Yaptığımız yollar Karayolları standardındadır”

272 yeni araç aldıklarını ve 2029 yılına kadar Mersin’in yeni otobüs alımına ihtiyacı olmadığını hatırlatan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları yolların da Karayolları standardında olduğuna dikkat çekerek, “Tarihinizde böyle standardı yüksek yollar gördünüz mü? İşin kalitelisini, doğrusunu, güzelini yapmak önemli. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Soğucak Mahalle Muhtarı Yaşar Demir de, Başkan Seçer’e mahallelerine yaptıkları hizmetler için teşekkür etti.

“Sizin huzurunuz için herkes burada”

Ardından Bekiralanı Mahallesi halkı ile bir araya gelen Seçer, bölgenin temel sorunu olan su sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin bütün bürokratları ile daire başkanlarının bayram boyunca mahalle mahalle kendisi ile birlikte gezdiklerini ve vatandaşlar için hizmet ürettiklerini anlattı. Seçer, “Sizin huzurunuz için herkes burada. ‘Başkan burada’ diye kimse bir yere gitmemiş. Sinekle mücadele eden de, yolunuzu yapan da, otobüs seferinizi koyan da burada, herkes burada” dedi. Hizmetlerde parti ayrımı gözetmediklerini vurgulayan Seçer, “Ben Güzelyayla’dan buraya isale hattını çekerken, CHP’liler için çekmedim. MHP’liler de susuz kalmasın, AK Partililer de susuz kalmasın, herkese faydası olsun diye yaptım. Biz sizin için varız, sizin için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Mersin’i imrenilecek bir kent yapacağız”

Başkan Seçer, Mersin’in hak ettiği değeri görmesi için hizmetlerini sürdüreceklerini belirterek, “Emin olun Mersin’i Avrupa kenti ve imrenilecek bir kent yapacağız. Mersin çok değerli, güzel ve üreten bir kent. Bunun değerini bileceğiz” dedi. Bekiralanı Mahalle Muhtarı Mustafa Tunçer de, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar mahallesine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, taleplerini dile getirdi. Tunçer, “İlaçlama yapılıyor. Otobüs seferlerimiz çok güzel oldu” dedi.

“Ben tarıma önem veriyorum”

Buradan Kepirli Mahallesi'ne geçen Seçer, mahalle ziyaretinde bölgedeki 7 kilometrelik yol yenileme işlemine bayram ertesi başlanacağını söyledi. Seçer, mezarlık konusunda da değerlendirmede bulunarak, “Mezarlıkları önemli buluyoruz. Çünkü bizim için çok manevi değeri yüksek yerler” diyerek, devam ettirdikleri çalışmaları anlattı. Seçer, tarım ve hayvancılık desteklerinden de bahsederek, “Her yıl 100 kilometre boru dağıtıyorum. Yeter ki üretici üretim yapsın. Ben tarıma önem veriyorum. Hayvan dağıtıyorum. Öyle böyle değil, çiftlik kuruyorum. ‘Dostlar alışverişte görsün’ diye değil. Arıcısına güneş panelinden malzemesine kadar hepsini veriyoruz. Ziraatçı olduğum için tarımı önemsiyorum” diye konuştu. Kepirli Mahalle Muhtarı Semavi Erdoğan da, Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan hizmetler adına teşekkürlerini iletti.

Ziyaretlerde konuşan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da seçimlerde Mersin halkının vermiş olduğu destekler adına teşekkürlerini ileterek, “Bayramınızı kutluyorum. Nice güzel bayramlarda bir arada olmak dileğiyle” dedi. CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş da “Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal ise, “Böyle güzel insanların, güzel toprağın olduğu bir yerde Sayın Başkanımızla beraber sizlerle birlikte olmaktan çok gurur ve şeref duyuyorum” ifadelerini kullandı. Ziyaretlerde Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından çocuklara oyuncaklar da hediye edildi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.