BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL YARDIMLARI HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN OMZUNDA, BÜYÜKŞEHİR’İN ELİ VAR

Gündem Yayın: 13 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2023 07:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
108 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL YARDIMLARI HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN OMZUNDA, BÜYÜKŞEHİR’İN ELİ VAR

Başkan Vahap Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte özellikle yoksullukla mücadelede önemli adımlar atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların her anında yanında olmaya ve her türlü ihtiyacında destekçisi olmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirdiği projelerle; gencinden yaşlısına, hastasından hamilesine kadar her kesime dokunmaya devam ederken; vatandaşları hayat pahalılığının altında ezdirmemek için hizmetlerine her gün bir yenisini daha ekliyor.

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeni doğan bir bebeğin ilk anından itibaren yanında olan Büyükşehir, bireylerin ilkokul, lise, üniversite dönemlerindeki eğitim hayatından, iş yaşamında sağlanabilecek kolaylıklara ve bireylerin sağlıklı yaş almalarına kadar bir ömür boyunca verdiği hizmetler ile vatandaşların hayatlarına dokunmayı sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte özellikle yoksullukla mücadelede önemli adımlar atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların her anında yanında olmaya ve her türlü ihtiyacında destekçisi olmaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirdiği projelerle; gencinden yaşlısına, hastasından hamilesine kadar her kesime dokunmaya devam ederken; özellikle de vatandaşları hayat pahalılığının altında ezdirmemek için hizmetlerine her gün bir yenisini daha ekliyor.

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeni doğan bir bebeğin ilk anından itibaren yanında olan Büyükşehir, bireylerin ilkokul, lise, üniversite dönemlerindeki eğitim hayatından, onlara iş yaşamında sağlanabilecek kolaylıklara ve bireylerin sağlıklı yaş almalarına kadar bir ömür boyunca verdiği hizmetler ile vatandaşların hayatlarına dokunmayı sürdürüyor.

Anne karnından emekliliğe, vatandaşların her anında Büyükşehir yanlarında

Büyükşehir Belediyesi; sosyal yardımlardan sosyal dayanışmaya, kadınlara ve ailelere yönelik hizmetlerden engelsiz hizmetlere, sağlıktan eğitime ve istihdama varana kadar her alanda projelerini sürdürüyor.

‘Hamile Bakım Sütü’ projesi ile kentte yaşayan hamile kadınlara gebelik süreleri boyunca destek olan Büyükşehir, anneler bebeklerini kucaklarına aldıkları andan itibaren de ‘Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’ projesi kapsamında verdiği bebek bakım paketleri ile hem anneyi hem de bebeğini düşünüyor. Büyükşehir ayrıca, ‘El Bebek Gül Bebek’ projesi ile de asgari ücret ve altı gelire sahip 06-12 aylık bebeği olan ailelerin hane geçimlerine destek olmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘El Bebek Gül Bebek’ projesiyle bugüne kadar toplam 45 bin 908 adet paket dağıtımı yapılırken; ‘Hamile Bakım Sütü’ projesi ile de bugüne kadar toplam 408 bin 959 adet süt paketi annelere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında başlayan ‘Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’ projesi ile de 2119 aileye hizmet verdi.

Çocukların beslenmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Büyükşehir, 13 ilçede ihtiyaç sahipliği belirlenmiş okullarda ilkokul çağındaki çocuklara ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi kapsamında süt dağıtımı yapıyor. Bugüne kadar toplam 4 milyon 264 bin 904 adet süt paketi çocuklara ulaştırıldı. ‘Kuruyemiş Dağıtımı’ kapsamında ise Büyükşehir, temel besin maddelerine ulaşmakta zorlanan öğrencilerin yoğun olduğu bölge okullarında dağıtımlara devam ederken, bugüne kadar toplam 75 bin kuruyemiş paketi dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir tarafından ayrıca, ‘Vahap Amca ile Tatlı Günler’ projesi kapsamında kırsal ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan ve alt sosyoekonomik düzeyde olan vatandaşlara ve çocuklara ücretsiz olarak limonlu dondurma, limonata ve kek gibi atıştırmalıklar dağıtılıyor. Bugüne kadar 89 bin 537 adet limonata, 210 bin 930 adet limonlu dondurma, 41 bin adet mamül, 4 bin 600 adet kokulu çörek; 42 bin 6 adet kek dağıtımı gerçekleştirildi.

Mersin’de öğrenciler barınma sorununu Büyükşehir ile aşıyor

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ ilkesini temel alarak hizmetler üreten Büyükşehir, ücretsiz hizmet verdiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri ile öğrencileri lise ve üniversitelere hazırlarken, sınav sonucunda başarı göstererek üniversiteye yerleşen öğrencilere de geçim sıkıntısı yaşamamaları adına öğrenim yardımı sunuyor.

Mersin’de üniversiteyi kazanan öğrencilere ev ortamını aratmayacak yurt ve konukevleri sunan Büyükşehir, bu sayede öğrencilerin en büyük problemi olan barınma sorununu da ortadan kaldırıyor. Bugüne kadar toplam 21 bin 744 öğrenci YKS’ye, 5 bin 293 öğrenci ise LGS’ye Büyükşehir ile hazırlandı. LGS Kurs Merkezlerinde merkez ve Tarsus’ta ki şubelerde öğrencilere öğle yemeği desteği sunan Büyükşehir Belediyesi kurs merkezinde devam eden öğrencilerin ve YKS’ye giren öğrenciler arasında ailesi Halk Kart desteği alan öğrencilerin giriş ücretlerini yatırıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çamaşır Kafe hizmetinde ise üniversite öğrencilerine çamaşır yıkama-kurutma, ütü, çay, mini kütüphane ve kış aylarında sabahları çorba hizmeti sunuluyor. Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde olmak üzere 2 Çamaşır Kafe bulunuyor.

Eğitim hayatını çeşitli nedenlerle aksatmak zorunda kalan kadınlar da okuma yazma bilmediği için günlük hayatlarında karşılaştıkları zorlukları Büyükşehir’in Okuma Yazma Kursları sayesinde bir bir aşıyor. Mersinlileri sanattan spora, eğitimden kültüre pek çok alanda farklı projeler ve etkinliklerle buluşturan Büyükşehir’in yeni projesi ‘Hello Mersin’ ile de 7’den 70’e herkes yeni bir dil öğrenmenin tadını çıkarıyor.

Mersin’in merkez ilçelerinin kırsal mahalleleri ile merkez dışı ilçelerde ikamet eden ve Mersin’deki Üniversite veya kamu hastanelerinde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının geçici olarak kalabileceği Dosthane ise bugüne kadar 2 bin 693 kişiyi ağırladı.

Büyükşehir, vatandaşların istihdamına da destek oluyor

Büyükşehir, doğumdan yaşama sunduğu tüm hizmetlerine istihdam alanında da projeler üreterek katkı sunmaya devam ediyor. Kariyer Merkezi ile iş arayanlara, öğrencilere ve gençlere kariyer yolculuklarında destek olan Büyükşehir, MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri ile sunduğu sayısız kursla da vatandaşları iş hayatına hazırlıyor.

Başkan Seçer’in kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı, Büyükşehir’in hizmetlerine yansıyor

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Seçer’in pozitif ayrımcılık yaptığını her seferinde dile getirdiği kadınlara yönelik verdiği hizmetlerle de, hayatları kolaylaştırmaya devam ediyor. Şiddete maruz bırakılan kadınlar, hayata geçirilen Kadın Konuk Evi’nde konaklayarak psikolojik, hukuki ve sağlık desteklerinden yararlanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, Kadın Danışma Merkezleri’nden özellikle otogarda yer alan birimi kente ilk defa gelen ve şehri tanımayan kadınlara hizmet vererek, sadece Mersinlilerin değil şiddete maruz bırakılan tüm kadınların yanında oluyor. Üretici Kadın Stantları ile kadın emeğine verdiği değeri bir kez daha ortaya koyan Büyükşehir, bugüne kadar birçok kadının istihdama katılmasına da katkı sundu.

İhtiyaç sahiplerinin omzunda, Büyükşehir’in eli var

Büyükşehir Belediyesi Halk Kart Projesi’nden yararlanan ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşlar, her ay düzenli olarak evlerine alışveriş yapabiliyor ve ihtiyaçlarını gideriyor. Bugüne kadar ihtiyaç sahibi toplam 66 bin 242 hane Halk Kart hizmetinden yararlandı.

Her geçen gün artan hayat pahalılığıyla baş edemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar ise Büyükşehir’in Kıyafet Evleri ile rahat bir nefes alıyor. Bugüne kadar toplam 14 bin 589 hane Kıyafet Evlerinden yararlandı.

Büyükşehir Belediyesi, engelli, yaşlı veya sağlık sorunu olan ve bu nedenle evde yemek yapamayan vatandaşlar için de Aşhane hizmeti ile hafta içi 5 gün tek öğün olmak üzere 3 çeşit ücretsiz sıcak yemeği evlere kadar götürüyor. Günlük ortalama 1709 hane de Aşhane hizmetinden yararlanıyor. Bir Ekmek Bir Çorba Projesi ise kış mevsimi boyunca 61 farklı noktada vatandaşların içini ısıtıyor. 42 farklı noktada faaliyet gösteren Mahalle Mutfakları ile vatandaşlar Büyükşehir sayesinde 3 kap yemeğe 6 TL ile ulaşabiliyor.

Her Ramazan; içerisinde sıvı yağ, makarna, şeker, pirinç, bulgur, tuz, un ve zeytin gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı erzak kolisi, Mersin’in 13 ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Bugüne kadar toplam 556 bin 649 adet Ramazan Kolisi ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Mersin’de yaşayan çölyak hastalarına her ay 3 kilogram un ve 84 adet roll ekmek yardımları yaparak, hane geçimlerine katkı sağlıyor. Ayrıca her yıl Ramazan ayında çölyak hastalarına uygun glütensiz ürünlerin yer aldığı erzak kolisi de dağıtılıyor.

Büyükşehir; Mola Evleri, Sosyal Uyum Merkezi, Emekli Evi ve Mobil Kuaför ile sosyal dayanışmayı güçlendiriyor. Mersin’de yaşayan özel gereksinimli bireyler de engelsiz bir Mersin’de yaşamanın tadını Büyükşehir’le çıkarıyor.

Doğal afet veya yangınlarda evleri zarar görenlere de verdiği ev bakım ve onarım hizmeti ile eşya yardımı yapan Büyükşehir, vatandaşlarını en acı gününde dahi yalnız bırakmayarak defin ve taziye hizmetleriyle yanlarında oluyor. Büyükşehir Belediyesi, Taziye Evlerinde şimdiye kadar yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladı. Ayrıca vatandaşların talebi üzerine cenaze evlerine Taziye Yemeği desteği sunuyor.

Büyükşehir’in sosyal yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar, ALO 185 veya Teksin üzerinden başvuruda bulunabilir.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.