BAŞKAN BOZDOĞAN “RAMAZAN AYI’NDA EKMEĞİN FİYATI 1 TL OLACAK”

BAŞKAN BOZDOĞAN; “HALKIM İÇİN ÇALIŞTIM, DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Gündem Yayın: 03 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 03.02.2024 07:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
121 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN BOZDOĞAN “RAMAZAN AYI’NDA EKMEĞİN FİYATI 1 TL OLACAK”

BAŞKAN BOZDOĞAN; “HALKIM İÇİN ÇALIŞTIM, DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, halkla doğrudan etkileşimde bulunarak mahallelerde gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. Son olarak Kırklarsırtı Mahallesi’nde bulunan Özlem Sitesi’nde vatandaşlarla buluştu. Mahalle halkı tarafından büyük bir sevgi ile karşılandı.

Ovadan kırsal mahallelere kadar her vatandaşa ulaşarak hizmet götürmek için halkla buluşan Başkan Bozdoğan, mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Mahallelerde daha iyi yaşam koşullarını hayata geçiren Başkan Bozdoğan, mahalle halkını tek tek dinledi, taleplerini not aldı.

“GELDİĞİMİZDE BELEDİYE MÜTEAHHİTLERİN VE RANTIN UĞRAK YERİYDİ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus’u hak ettiği bir belediyeye ulaştırma gayesiyle hareket ettiklerini belirterek, “Özlem Sitesi’nin bendeki yeri ayrı. Çünkü beni geçmiş dönemde seçim döneminde bağrınıza o kadar sıcak bastınız ki bugün bile buraya gelirken, yürürken hep o geçmiş dönemleri anımsadım. Bir mesleği yaparken meslek ahlakına bağlı olarak doğrulukla, dürüstlükle bir çalışma yaparsınız. Belediye Başkanı olduğumda ilk yaptığım şey, bu kentte Tarsus halkına hak ettiği bir belediyenin yaratılmasıydı. Geldiğimizde Sosyal Hizmetler yönetmeliği, disiplin yönetmeliği yoktu. Belediyenin arşivi yoktu. Müteahhitlerin ve rantın uğrak yeriydi. Kozmik odalar kurulmuş, kozmik odalar maalesef para çantası taşıyıcıların olduğu bir yer haline gelmişti.” ifadelerini kullandı.

“ELİME LİSTELER VERİLDİ, 251 TANE İNSAN İŞTEN ÇIKARTILSIN DİYE”

Belediyeden çıkarmak için listeler verildiğini kaydeden Başkan Bozdoğan “İlk sözüm de gerçek Tarsusların belediyelerine sahip çıkmaları, şeffaf belediyeciliğin, üretken belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin nasıl olduğunu, ekip arkadaşlarımda sürekli toplantılar yaparak ortaya koyduk. Elime listeler verildi, 251 tane insan işten çıkartılsın diye. Ben onu yapsaydım çok iyi partili diyeceklerdi bana. Elinizi vicdanınıza götürdüğünüzde kimse bunu yapamaz, ben de yapamadım. Gittim evlerinde ziyaret ettim. İki oda evleri var, tahta sedir çocukları yatıyor. Yaylı karyola karı koca yatıyor ve küçük bir tüp yatak odasının içerisinde yemek pişiriliyor. Sorarım size elinizi vicdanınıza koyun. Bu insanı işten çıkartır mısınız? Eliyle işaret yaptı diye çıkartır mısınız? Ama her şeyin bir karşılığı vardı. Biz seçimi kazandık. Kimseye ayrı bir farklı bir yöntem uygulanmamalı dedik.” diye ifade etti.

“HİÇBİR ZAMAN DOĞRU, DÜRÜST VE AHLAKLI OLMAK CEZASIZ KALAMAZDI”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Bunların bedelinin ödeneceğini biliyordum, çünkü hiçbir zaman doğru, dürüst ve ahlaklı olmak cezasız kalamazdı. Karşıma gelen hoplayıp zıplayan milletvekillerinin televizyonlarla anlaşma yapmasını ortaya koydular. Fiyat ne kadar? 1 Milyon 300 Bin TL. Şu anın parasıyla 7 Milyon TL. Halkın parasını fakire, fukaraya, garibana vermek yerine o milletvekilinin karısı o televizyon kanalının avukatı diye oradan rant sağlayacak diye ben o anlaşmayı yapamazdım. Ve her bu konuşmaları yaptıklarında bile gerçekten gülümsedim ve sadece içimden şunu söyledim, benim arkamda halkım var dedim. Benim arkamda o mecliste bile bir tartışma olduğunda yalanlarını ortaya koyduklarında bile evet, ben halkın avukatıyım, benim arkamda da halk var dedim. Yine gururla söylüyorum, bana yaptıkları haksızlık ve mağduriyet ne olursa olsun biz bu seçimi kazanacağız. Sadece ben söylemiyorum bunu aynı zamanda anketler söylüyor ve bunların korkuları her bir adayın defolu tiplerin bile karşısında rakip olarak beni görüyorlar. Oyun oynadıkları Mersin, Adana, Ankara ne olursa olsun Tarsus’un geleceğini hiçbiri önleyemedi.” ifadelerini kullandı.

“BU BİR KENTİN DİRİLİŞİDİR”

Tarsus’un geliştiğini belirten Başkan Bozdoğan “Yapılmaz dedikleri Organize Sanayi’yi 2 bölümüyle yaklaşık 15 bin işçiyi alacak kapasitede cam sanayiyi de buraya getirmek için elimizden geleni yaptık ve bu başarıydı. Bu yıl içerisinde sadece cam üretmeyecek, aynı zamanda ambalaj fabrikalarını da ortaya koyduğunda devasa belki de orta ölçekli, küçük ölçekli dünya kadar sanayi bölgelerinin önü açılmış olacak. Bu bir kentin dirilişidir. Bu bir kentin ortalama olarak kişi başına düşecek gelirinin artması demektir. Bu gelirin artması gerçekten önemli.” dedi.

“RAMAZAN AYI’NDA EKMEK 1 TL OLACAK”

Atık su bedeline ve ekmek fiyatına değinen Başkan Bozdoğan “Bu konuda da ısrarla mecliste hep söyledim. Türkiye’nin en pahalı suyunu içen Tarsus, bundan sonra en ucuz suyunu içecek dedim ve atık su bedeli Tarsus’ta alınmadı. Türkiye’de alınmayan tek yer Tarsus Belediyesi. Atık bedelinin alınmaması vatandaşın 350 milyon TL’sinin cebinde kalması demek. Ekmek fabrikamız açılıyor. Aylık 110 bin tane ekmek diğer fabrikayla birlikte toplam 150 bin tane ekmek üretilecek. Ekmek fiyatımız 220 gram 4 buçuk lira. Türkiye'nin en ucuzu ekmeği. Allah izin verirse yine Ramazan ayında 1 TL olacak. Dünyada işçiyi düşünen tek yer Tarsus oldu. İş Sağlığı, İş Güvenliği ve Sporcu Sağlığı Yerleşkesi Tarsus’ta açılıyor. Bu hastanenin bütün yapım inşaatı bitti. Şu anda da sadece yerleştirilmesi yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.

“29 YIL RUHSATSIZ OLARAK KULLANILAN BİR KÜLTÜR MERKEZİ VARDI”

Tarsus’a yıllar sonra kazandırılacak olan kültür merkezi ve meydan projesinden bahseden Başkan Bozdoğan “Öbür tarafta meydanı olmayan Tarsus vardı. Tarihi kent meydanını proje olarak getirdiğimizde Türkiye proje ödülü aldı. Allah izin verirse o meydanda 31 Mart'tan önce son mitingimi yapacağım ve açılışını da yapmış olacağız. Diğer tarafta Kültür Merkezi, 29 yıl kolay değil, ruhsatsız olarak kullanılan bir Kültür Merkezi vardı. Bunların ruhsatını çıkartmak için Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda önce ruhsatını çıkarttık. Kültür Bakanlığı’ndan buranın devrini aldık. Çünkü Kültür Bakanlığı 2 defa ihale yapmış ihaleye kimse katılmamıştı. Oradan geçerken görürsünüz şu an son derece hızla yapımı devam ediyor. Tarsus kültür merkezine kavuşmuş olacak.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEDE GEÇMİŞTEKİ YOLSUZLUKLARIN HER BİRİNİ MECLİSE GETİRDİM”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Sizlere yemin ediyorum. Sabahlara kadar meclis kararlarını geçmişte olan encümen kararlarını okudum. Bugün siyasi sahnede olanları ben size anlatayım. Zamanında müteahhitlerin verdikleri çekleri meclis üyelerine dağıtan insanların olduğu bir kentti Tarsus. Fabrikalarına boruları döşetirken Tarsus’un %85 suyunu Mersin’e satan belediye başkanlarının kentiydi. Belediyede geçmişteki yolsuzlukların her birini meclise getirdim ve halkımın önünde yayınlarda tek tek anlattım. Yalanlarına rağmen algıda yanlılık sendromu yapıyorsunuz diyerek hastalıklarını ortaya çıkartarak anlattım.” dedi.

“TOPRAĞI OLMAYAN İLÇE BAŞKANLARININ ÇOCUKLARINA DAİRE SATMIŞLAR”

Yapılan denetlemelerden bahseden Başkan Bozdoğan “5 yılda dünya kadar Sayıştay müfettişleri geldi. Mülkiye müfettişleri geldi, bazen basına yansıttılar. Örneğin kentsel dönüşüm yapılıyor. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünde üçüncü sırada. Ama toprağı olmayan ilçe başkanlarının çocuklarına daire satmışlar. Siz olsanız bunları temizlemez misiniz? Siz olsanız şikayet etmez misiniz? 2018 yılında 207 tane bulgu bulan müfettişler benim dönemimde 1 buçuk tane buldular. Yarım tane bulgu yapılan bir ihalede makineyi de koyacaktınız, onun da parasını alın dediler. Bu yarım bulgu dediler. Tamam dedik aradık firmanın parasını verdiler. Ama bir bulgu o kadar önemliydi ki, 2009 yılıyla 2019 yılları arasında emlak vergisini ödemeyenlere icra yoluyla parasını ödeyeceksin dediler. İşte orada durun bu dönem benim dönemim değil. Neden ben vatandaşıma icra göndereyim. Buyurun bulgu olarak yazın dedim.” diye anlattı.

“BEN NE YAPTIYSAM HALKIM İÇİN YAPTIM”

Her zaman halkı için çalıştığını söyleyen Başkan Bozdoğan “Ben ne yaptıysam halkım için yaptım. Ankara'nın ya da Mersin’in şundan aday olsun demelerinde ortaya tekrar aday çıktıysam sırf halkım için yaptım. Ben halkıma gerçekleri anlatacağım dedim. Yalan söyleyen insanlara halk güvenmez ve o güvensizlikte seçime kazanıyorum dersin kaybedersin. Ve gerçek yanıtını halk kendiyle birlikte yaşayanlar için verir. Hepinize söz veriyorum daha çok çalışacağım, yapmak istedikleri oyunun farkındayım. Bu oyun bu kentin yarın açılacak olan havalimanıyla 9 milyon tane insanın transferini yapacak bir kent de artık buranın il olmasını da önleyemeyecekler.” şeklinde konuştu.

“122 DÖNÜM NE OLACAK”

Tren yolu yapımının önemine değinen Başkan Bozdoğan “Ben tren yolunu mecliste tartışırken bir tane AK Partili meclis üyesi diyordu ki sen bunu yaptıramazsın. Oradan geçecek vagonun içinde bomba patlar diyordu. Ne oldu tren yolu alttan geçiyor şimdi. Allah’a şükürler olsun Tarsus ikiye bölünmüyor artık. Şimdi hepinizden istediğim şu, asıl yapmanız gereken başarı. Bu tren alttan geçecekte üstündeki 122 dönüm ne olacak. Bu rant kime verilecek? Şu anda da o rant birilerine peşkeş çekilmesin. Burası hizmet alanı ve yeşil alan olarak kalsın diye bunun savaşını veriyorum. Bisiklet yolu olsun, yürüme yol olsun. Yeşil olan, park alanı olsun veya kendi partilerinin yandaşlarına peşkeş çekmesinler.” diye ifade etti.

“BİZ HER MAHALLEYE KREŞ KAZANDIRACAĞIZ”

Kadınların istihdamına önem verdiğini ifade ederek yapılan kreşlere değinen Başkan Bozdoğan “Bugün bu kente belediye başkanı olduğumda söylediğim tek söz yaşam kalitesini artırmak. Kadınlara özellikle seslenmek istiyorum. Şu çok önemli, bugün 20 tane kreş açtıysam sırf sizin için açtım. Tek nedeni var, çocuklarınızı gönderin kendiniz rahat işe dönün, üretken olun. Ev hanımı olarak bile rahat olun. Çocuklarınıza biz bakarız, eğitimlerini yaparız. Kreş bir taneydi belediyenin personelinin çocuğu gidiyordu. Biz her mahalleye kreşi kazandıracağız. Aynı zamanda meclise giderken koca bir salon vardı. Buraya yine etüt merkezi yapalım dedik. 200 tane öğrenci ders çalışıyor.” diye belirtti.

“BAŞKANIMIZIN YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLERİ HEPİMİZ GÖRÜYORUZ”

Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Cülük, yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirerek “Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yapmış olduğu hizmetleri hepimiz görüyoruz ve takdir ediyoruz. Özellikle Özlem Sitesi’nin işini hallettiği için başkanıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.