BÜYÜKŞEHİR’İN KIR ÇİÇEKLERİ MERSİN’E DÖNDÜ

23 NİSAN’DA GELECEĞİN AYDINLIK YÜZÜ KIR ÇİÇEKLERİNDEN YENİ BİR BAŞARI

Spor Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 05:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
77 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’İN KIR ÇİÇEKLERİ MERSİN’E DÖNDÜ

23 NİSAN’DA GELECEĞİN AYDINLIK YÜZÜ KIR ÇİÇEKLERİNDEN YENİ BİR BAŞARI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çifte bayram yaşatan ‘Kır Çiçekleri’, aldıkları ödüller ile Mersin’i gururlandırmaya devam ediyor. Ordu’da yapılan Okullar Arası Yıldızlar Kız/Erkek Türkiye Şampiyonası’nda halter dalında yarışan Reyhan Opçin 49 kiloda, Nesrin Başaran ise 71 kiloda Türkiye 3.’sü olarak Mersin’i gururlandırdı. Ayrıca Opçin elde ettiği derece ile U15 Milli Takım Kampı’na seçildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çifte bayram yaşatan ‘Kır Çiçekleri’, aldıkları ödüller ile Mersin’i gururlandırmaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri projesi kapsamında yetişen yetenekli kız çocukları, Okullar Arası Yıldızlar Kız/Erkek Ordu Türkiye Şampiyonası’ndan dereceler ile döndü.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 yıl önce başlatılan ve özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve değişik spor branşlarında yetenekli kız çocuklarının seçildiği projede Kır Çiçekleri, il ve il dışında gerçekleştirdikleri mücadelelerle adlarından söz ettirmeye devam ediyor. Halter dalında yapılan şampiyonalarda isimlerinden söz ettiren Kır Çiçekleri’nin başarılı sporcuları, Ordu’da yapılan Okullar Arası Yıldızlar Kız/Erkek Türkiye Şampiyonası’ndan da dereceler ile döndü.

Ordu’da 18 Nisan’da yapılan Okullar Arası Yıldızlar Kız/Erkek Ordu Türkiye Şampiyonası’nda halter dalında yarışan Reyhan Opçin 49 kiloda Türkiye 3.’lüğünü elde etti. Opçin elde ettiği derece ile U15 Milli Takım Kampı’na seçildi. Aynı şampiyonada 71 kiloda yarışan Nesrin Başaran da Türkiye 3.’lüğünü elde etti.

Kır Çiçekleri projesi hakkında…

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kız çocuklarına, eğitime ve spora verdiği önemle ortaya çıkan ve yaklaşık 4 yıl önce başlatılan ‘Kır Çiçekleri’ projesi; özellikle kırsal kesimlerde yaşayan yetenekli kız çocuklarının yeteneklerine farklı spor branşlarında yetişmesini hedefliyor. Özellikle Mersin’in kırsal kesimlerinde yaşayan ve sporun farklı dallarında yetenekli olan kız çocuklarının seçildiği proje sayesinde, öğrenciler hem hayatlarına hem de spor hayatlarına istikrarlı bir şekilde hazırlanıyor. Büyüdükçe başarıları da büyüyen her kır çiçeğinin hedefi, ülkeyi temsil eden başarılı birer kadın sporcu olmak.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.