BAŞKAN BOZDOĞAN; “BİR MECLİS ÜYESİ ÇÖPLÜK ÇÖPLÜK GEZEREK PİS KOKU ARIYOR”

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kamuoyunu yanıltarak cep telefonu ile maksatlı video çeken bir meclis üyesine sert tepki gösterdi

Gündem Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 18:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
188 okunma
Takip EtGoogle News

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kamuoyunu yanıltarak cep telefonu ile maksatlı video çeken bir meclis üyesine sert tepki gösterdi. Başkan Bozdoğan, “Bir meclis üyesinin, meclis üyeliğini bir kenara bırakıp cep telefonuyla çöplük çöplük gezerek belediyemizi karalayan ve itibar kazanmaya çalışan bir şovmenliği var. Ülkemizde yaşanan deprem sonrası resmi kayıtlara göre 50 bin, resmi olmayan kayıtlara göre 100 bine yakın insanımız vefat etti. Yüzyılın felaketi olarak gösterilen bu afetin yaralarını hala sarmaya çalışırken bu tip meclis üyesi arkadaşlarımız eline telefonu alıp neden şovunu yapmadı onu sormak istiyorum. Çöplük çöplük gezip açık arayacaklarına yönetim felsefesi nedir yönetim körlüğü nedir? Biraz okusunlar öğrensinler isterim. Belki bunları öğrendikleri zaman burunlarını çöplükten ayırır, Tarsus Belediyesi'nin güzel işlerini görürler.” dedi.

Haziran Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evrakın konuşulduğu toplantıda maddeler oy birliği ve çokluğu ile kabul edildi.

“DEPREM BÖLGESİNİ SOKAK SOKAK ADIMLAYARAK VİDEOLAR ÇEKTİ Mİ”?

Kamuoyunu yanıltarak cep telefonu ile maksatlı video çekilen görüntülere yönelik konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Yanlışta olsa yaygın söz doğrudan iyidir gibi gösterilir. Bununla ilgili de çok felsefe, az icraat yönetim notuyla bir video paylaştı arkadaşlar. Bu video bozuk yollardan çimleri uzamış parklardan çöplere kadar, kaldırımların olduğu bir dolu görseli içeriyor. Ülkemizde yaşanan deprem sonrası resmi kayıtlara göre 50 bin, resmi olmayan kayıtlara göre 100 bine yakın insanımız vefat etti. Bu depremlerin temel sorumlusu olarak imar affı uygulaması gösterilirken deprem bölgesini sokak sokak adımlayarak videolar çekti mi gerçekten çok merak ediyorum. Bedeninin yarısı enkaz altında, yarısı çöp kamyonunda taşınan vatandaşın videolarını çekerek Çöpçüler Kralı isimli filmin müziğini çaldı mı gerçekten çok merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“MECLİS ÜYELERİ BİR SORUN GÖRÜNCE ARAR, SÖYLER”

Tarsus halkının meclis üyelerini bu kentte belediyeyle birlikte iyi işler yapsın diye seçtiğini söyleyen Başkan Bozdoğan “İnsanız, hata yaparız, yanlışımız da olur. Buradaki çoğu meclis üyelerimin yaptığı gibi bir meclis üyesinin yapması gereken şey; telefon açar, şurada şu var der. Hemen müdahale yaparız. Buranın asfaltlanması gerekiyor der. Gider yerini yaparız. Telefon açıp benden ilaçlama yapmamı isteyen var. Onları da anlatıyorum. Bu Tarsus Belediyesi'nin görevi değil. Bu büyükşehrin görevi diye anlatıyorum. Ama bu tip şovmenliğe artık gerek yok. Bunları yaptığınız zaman kimseye de bir karı olmaz. Hani deyim yerindeyse bazen tarihi dizilerden, geçmiş masallardan, geleceği de falcılardan öğrenmeye meraklı insanlar elbette olacaktır. Tarsus halkı meclis üyelerini bu kentte özellikle belediyeyle birlikte iyi işler yapsın diye seçmiş. Ama siyasete girelim diyorsanız evet çok güzel de gireriz. Anlatırız da hikâyeler çok.” şeklinde konuştu.

MECLİSE GELEN EVRAK, TARSUS BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNCE 4. KEZ REDDEDİLDİ

Geçen aylarda Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi ve denkleşmesinin ardından 2023 yılında hayata geçirilecek projeler ile kentin potansiyelini kullanmak ve yatırım üzerine gelişimini sürdürmek amacıyla meclise getirdiği evrak, meclis üyelerince yine reddedildi. Israr kararı alınmasına rağmen reddedilen ve böylelikle kamu hizmeti aksatıldığı gerekçesi ile konuyu yargıya intikal ettiren Başkan Bozdoğan, davayı kazanmıştı. Davayı kazanmasının ardından Başkan Bozdoğan, evrakı yeniden meclise getirdi. CHP, MHP ve AKP’li meclis üyeleri evrakı 4. kez reddetti.

“BİR DAHA ISRAR KARARI ALIRIZ, BU HİZMET TARSUS İÇİN “

Madde ısrarı konusunda en demokratik hakkını kullandığını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Bakın az önce madde ısrarı geldi. Hata benimse, mahkeme gereken yanıtı verir. Ama hata meclisin ise de madde ısrarını getirmek, benim demokratik ve yasal hakkım. Daha önce kullandık ve kazandık. Bir daha getiririz. Kimlerin nerede, nasıl düşündükleri veya ne gibi fikir ortaya koyacakları elbette çok değerlidir. Ama unutmayalım ki Tarsus için bazı kararların geç kalmaması gerekiyor. Geçen mecliste evet verenler bu mecliste hayır veriyor. Hayır, verenler evet veriyor. Bunlar önemli değil ki. Bu demokratik bir hak. Ama diğer tarafta siyasette ahlak olayını daha üstlere taşımak zorundayız. Bizler gittiğimiz her yerde halk siyasetin üzerindedir diyoruz.” dedi.

“TARSUS’UN İL OLMASI HERKESİN KATKISI İLE OLUR”

Bu kentin iyiliği için herkesin elini taşın altına koymasını istediğini kaydeden Başkan Bozdoğan “Ben bugün sosyal medyada okuyorum. 95 yılından beri başladık hikâyeleri var, ne için Tarsus il olsun. Tarsus’un il olmasını istemeyen var mı, herkes istiyor. Bunda emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum. Ak Partiliye de, MHP’liye de, CHP’liye de. Biz bu kentin iyiliği için istiyoruz. 95’ten beri emek veren insanlar olmuş. Ankaralara gitmişler, yolda kaza geçirmişler, 20 gün hastanede yatmışlar. Bunlar hep bir emektir. Tarsus’un il olması ne Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın tek başına katkısı ile olur, ne basının tek başına katkısıyla ne sivil toplum kuruluşu derneklerin tek başına katkısıyla olur. Bütün partilerin, sivil toplum kuruluşların, basının, halkın ve herkesin iş birliği ile olur. Gittiğim her yerde şunu söyledim. İl’le de Tarsus. Ama bunu halk yapacak dedim. Elbette halk isterse olur. Bizler bir işin kahramanı olmak istemiyoruz. Halk istedi tren yolu alttan geçti. Sahili halk istedi açıldı. Bizim olaya bakış açımız bu birlikte bakmak.” olduğunu söyledi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.