YENİŞEHİR BELEDİYESİ 8 İLDEN 500 ÖĞRENCİYİ ROBOT YARIŞMASINDA BULUŞTURDU

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük robotik festival etkinliği olan ROBOTEX Türkiye’nin Akdeniz Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. 8 ilden 100 takımla 500 öğrenci ilham verici robot tasarımlarıyla Yenişehir’de yarıştı

Teknoloji Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 15:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 8 İLDEN 500 ÖĞRENCİYİ ROBOT YARIŞMASINDA BULUŞTURDU

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük robotik festival etkinliği olan ROBOTEX Türkiye’nin Akdeniz Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. 8 ilden 100 takımla 500 öğrenci ilham verici robot tasarımlarıyla Yenişehir’de yarıştı.

Yarışmaları izleyen ve dereceye giren takımlara ödül veren Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak çocuklarımızın teknolojiye olan ilgilerini ve yaratıcı becerilerini destekliyor ve onları bilimsel süreçlere teşvik ediyoruz.” dedi.

İki hafta önce Bilim Kahramanları Derneği ile birlikte 12 ilden lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı LEGO turnuvası düzenleyen Yenişehir Belediyesi bu kez de ROBOTEX Türkiye ile robot yarışmaları düzenledi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ve iki gün süren yarışmalarda geleceğin mucitlerini ve teknoloji liderleri yaratıcı tasarımlarıyla hayran bıraktı. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duyan çocuklar tasarladıkları robotlarla yarıştı. Dereceye giren takımlar, Antalya’da düzenlenecek uluslararası yarışmaya katılma hakkı kazandı.

“Yenişehirliler Atatürk’ün izinde, bilimin ışığında yürüyor.”

Hafta sonu gerçekleşen yarışları izleyen Başkan Abdullah Özyiğit, dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını verdi. Çocuklara seslenen Başkan Özyiğit, “Mersin’e hoş geldiniz. 8 ayrı ilden kentimize gelerek, bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yolu bilimden yana, akıldan yana olan gençlerimizi ağırladık. Bizim için büyük gurur verici. Gelecek yıl da sizleri bu şampiyonaya bekliyoruz. Yenişehir Belediyesi bilimsel faaliyetlerin yanında olmaya devam edecek. Çünkü Yenişehirliler Atatürk’ün izinde, bilimin ışığında yürüyor. Bu yoldan asla ayrılmayacağız. Benim gönlümde hepiniz şampiyonsunuz. Yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.