BAŞKAN BOLTAÇ, “ TARSUS BELEDİYESİ EMİN ELLERDEDİR”

BAŞKAN BOLTAÇ, “BİZ HALKIMIZIN BELEDİYESİNİ BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN EN GÜZEL ŞEKİLDE İDARE EDECEĞİZ”

Gündem Yayın: 09 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 09.04.2024 21:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
53 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN BOLTAÇ, “ TARSUS BELEDİYESİ EMİN ELLERDEDİR”

BAŞKAN BOLTAÇ, “BİZ HALKIMIZIN BELEDİYESİNİ BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN EN GÜZEL ŞEKİLDE İDARE EDECEĞİZ”

BAŞKAN BOLTAÇ, “MALİ DİSİPLİNDEN UZAK BİR TABLO DEVRALDIK, NE SIZLANACAĞIZ NE DE ENKAZ EDEBİYATI YAPACAĞIZ, İŞİMİZE BAKACAĞIZ”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç göreve başlamasının ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda mecliste görev yapacak komisyonlar için üye seçimleri de yapıldı. Meclis toplantısında belediyenin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Boltaç, “Devraldığımız belediyenin gelir-gider dengesi biraz şaşmış durumda. Mali disiplinden uzak bir tablo devraldık. Ne sızlanacağız, ne enkaz edebiyatı yapacağız, ne de işlerimizde en ufak bir aksama olacak. Tüm Tarsus halkına söylüyorum devraldığım belediye sorunlu bir belediyedir ama bu sürecin altından en kısa sürede kalkacağız. Tarsus belediyesi güçlü bir belediyedir, belediye başkanı güçlü bir belediye başkanıdır, meclis üyeleri de güçlü meclis üyeleridir dolayısıyla Tarsus Belediyesi artık emin ellerdedir. Tarsuslu vatandaşlarımız hiç merak etmesin. Biz halkımızın belediyesini bütün olumsuzluklara rağmen en güzel şekilde idare edeceğiz” dedi.

Tarsus Belediyesi yeni dönemin ilk meclis toplantısı, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni dönemin ilk meclis toplantısı tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Meclis toplantısında belediyenin farklı komisyonlarında 5 yıl boyunca görev alacak yeni meclis üyeleri de oylama ile belirlendi. Başkan Boltaç dilek ve temenniler bölümünde Tarsus Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgi vererek, belediyenin artık emin ellerde olduğunu belirtti.

“ARTIK SİYASET BİR TARAFA KALMIŞTIR, SÖZ KONUSU TARSUS’TUR”

Başkan Ali Boltaç yaptığı meclis konuşmasında Tarsus’un çıkarları doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Huzurlarınızda bu 5 yıllık süreçte Tarsus halkına şunun sözünü veriyorum. Bürokrat arkadaşlarımız ve siz değerli meclis üyelerimiz bu süre zarfında çok çalışacaksınız, bende sizlerle birlikte çalışacağım. Ama biz 37 meclis üyesi ve ben olmak üzere bizden sonraki, nesillere ve gelecek olanlara iyi bir eser bırakmamız gerekiyor. Bu bizim vatanımıza, milletimize olan borcumuzdur. O yüzden artık siyaseti bir tarafa bıraktık. Hepimizin siyasi görüşü farklı olabilir. Ama artık söz konusu Tarsus’tur.” dedi.

“TARSUS BELEDİYESİ’NDE BU 5 YIL İÇERİSİNDE YANLIŞ BİR İŞ OLMAYACAKTIR”

Sözlerine devam eden Başkan Boltaç, “Tarsus Belediyesi’nin meclis üyesi olduğumuzu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Tarsus’un çıkarları doğrultusunda hareket etmemiz gerekiyor. Toplumsal yararı sağlayan her şeyin altında tüm Tarsus bilsin ki ayrım yapılmaksızın tüm meclis üyelerim imza atacaktır. Benim alnım açık, başım dik. 5 sene sonra göğsümü gere gere gezeceğim çünkü ben evladınızım, kardeşinizim. Tarsus Belediyesi’nde bu 5 yıl içerisinde yanlış bir iş olmayacaktır. Bürokratlarımız, memurlarımız, meclis üyelerimiz, belediye personelimiz, herkese güveniyorum. Bundan sonraki süreçte gelir gider tablosunun düzgün olduğu, bütçesinin gerçekçi bir bütçe olduğu, hizmetlerinde eksilme azalma olmadan tam tersine artarak hizmete ulaşacağı konusunda Tarsus halkına söz veriyorum. ” dedi.

“ALINAN KARARLAR TARSUS’UMUZA HAYIRLI OLSUN”

Başkan Boltaç alınan kararların Tüm Tarsus’a hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulunarak, “Toplam borç 343 milyon 736 bin TL. İhalesi yapılmış devam eden işlerin hak edişleri var. İşlerimizin devam ettiği fakat hak edişlerinin yapılmadığı borçlarımız ise toplamda 250 milyon 092 bin TL. Genel durumumuz ise ikisini topladığımızda 593 milyon 828 Bin TL’lik borcumuz var. Tarsus’ta, ülkemizde yaşayan herkesin bayramlarını kutlarım. Tutmuş olduğunuz oruçları Allah kabul etsin, Ramazan Ayı’nda seçim dönemi geçirdik, seçim döneminde huzuru kardeşliği yaşadık. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.