İSTEMİHAN TALAY'DAN UYARI VE ÇAĞRI

“MERSİN'İN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA”

Gündem Yayın: 21 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 21.02.2024 07:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
125 okunma
Takip EtGoogle News

İSTEMİHAN TALAY'DAN UYARI VE ÇAĞRI

 “MERSİN'İN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA”

Türkiye'nin deneyimli devlet adamlarından İstemihan Talay, emperyalist devletlerin PKK'ya tarihsel süreçte yüklediği dört önemli görevi kamuoyu ile paylaştı. Talay'a göre bu görevler; Kuzey Irak ve Suriye'den Akdeniz'e bir koridor oluşturmak, Akdeniz'e açılmak, terör üretecek bir garnizon devletçik kurmak ve bölge ülkelerini taciz etmek olarak sıralanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tehlikeleri fark ederek Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarıyla önlem aldığını belirten Talay, PKK'nın Akdeniz'e açılma hayaline 1999 yerel seçimlerinde Mersin'de ilk darbeyi vurduğunu ifade etti. Talay, Kültür Bakanı olarak yaptığı itirazlar ve yeniden sayımın ardından HadeP'in seçimi kazanmadığının tespit edildiğini vurgulayarak, Akdeniz'e açılma hayallerinin boşa çıkarıldığını dile getirdi.

Mersin'in stratejik önemine de değinen Talay, Mersin İli Akdeniz ilçesinin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki en büyük ve en stratejik limanı olduğunu ve Ortadoğu'nun giriş ve çıkış kapısı durumunda olduğunu anlattı. Talay, Dem Partisi'nin CHP ile iş birliği yaparak Mersin'in Akdeniz ve Toroslar ilçelerini hedef almasının basit bir seçim stratejisi olmadığını, Mersin'deki emperyalist hayallerin devam ettiğinin açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

İstemihan Talay, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız" sözünü hatırlatarak, Mersinlilerin bu öğüt doğrultusunda hareket edeceğine ve 31 Mart seçimlerinde CHP yöneticilerinin Dem Partisi'ni destekleme dayatmasını reddedeceğine inandığını belirtti. Talay, Mersinlilerin emperyalist hayalleri sandıkta yok edeceğine olan inancını yineledi.

Talay, Mersin'in ve Türkiye'nin bağımsızlığı için daima uyanık kalınması gerektiğini, milli egemenliğin ve toprak bütünlüğünün korunmasının önemini vurgulayarak, tüm vatandaşları ve siyasi liderleri sorumluluk almaya çağırdı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.