TARSUS’TA ANTİK ÇAĞ FELSEFE GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

3. TARSUS FELSEFE FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kültür Yayın: 23 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.11.2023 06:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
134 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS’TA ANTİK ÇAĞ FELSEFE GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

3. TARSUS FELSEFE FESTİVALİ BAŞLIYOR

Antik Çağ’da felsefe okullarına sahip olan ve çok sayıda filozof yetiştiren Tarsus, felsefe kenti olma yolunda ilerliyor.

İkincisi geçen yıl gerçekleştirilen Tarsus Stoa Felsefe Festivali, bu yıl 3.Tarsus Felsefe Festivali adıyla devam ediyor.

Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsus Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen 3. Tarsus Felsefe Festivali, iki gün sürecek. 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak olan festival ilk gün Tarsus’ta ikinci gün ise Mersin’de Mezitli Kent Konseyi’nde gerçekleştirilecek.

3. Tarsus Felsefe Festivali, ilk gün Tarsus Belediyesi Nikâh Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak. Açılış konuşmaları, etkinliği düzenleyen iki kurumun temsilcileri olarak, Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından yapılacak.

Öğleden önce ve sonra iki oturumda yapılacak olan festivale 7 ayrı üniversiteden akademisyen konuşmacı olarak yer alacaklar.

Edinilen bilgiye göre, “Felsefe, Aydınlanma ve Akıl” üst başlığıyla gerçekleştirilecek olan 3. Tarsus Felsefe Festivali’ne katılan akademisyenler ve konuşma başlıkları şöyle; “Felsefe oturumunun açılış konuşması, Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Dionysos ve Odysseus: Eski Yunan düşüncesinin İrrasyonel Kökleri” Prof. Dr. Cengiz Çakmak (İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Aydınlanmanın Bilim Anlayışında Yasalılık Kavramı” Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı (Pamukkale Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Kant’ın Felsefede ‘Kopernik Devrimi” ve Akıl Kavramı” Prof. Dr. Doğan Göçmen (Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Bir İktidar İlişkisi Olarak Felsefe Toplulukları” Prof. Dr. Metin Becermen (Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Antik Yunan ve 18. Yüzyıl Aydınlanmalarının 21. Yüzyıl Dijital Teknoloji Çağına Yansımaları” Doç. Dr. Aysel Demir (Kırıkkale Üniversitesi Felsefe Bölümü), “Aydınlanma ve Mistifikasyon” Prof. Dr. Adnan Gümüş (Çukurova Üniversitesi Felsefe Bölümü).

Uğur Pişmanlık, 3. Tarsus Felsefe Festivali’ne ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz felsefe festivali, gelenekselleşme yolunda ilerliyor. Tarsus Belediyesi’yle birlikte yaptığımız bu felsefe etkinliği organizasyonuyla Tarsus’u yeniden felsefe kenti yapma çabamızın, antik çağ felsefe geleneğinin sürdürülmesi ve felsefenin toplumsallaşması adına son derece anlamlı buluyorum.

Felsefenin, bu kentin tarihsel ruhuna uygun olduğuna ve kente yakışan bir edinim olduğuna inanan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyorum. Aydınlanmanın çıkış yolu felsefeden geçiyor” diye konuştu.

Festival, Uğur Pişmanlık’ın senaryosunu yazdığı yardımcı yönetmenliğini üstlendiği “Rasyonel Bir Filozof Anaksagoras” adlı belgesel filmin gösterimiyle son bulacak.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.