BAŞKAN BOZDOĞAN; “TARSUS’U ANKARA, MERSİN, ADANA YÖNETEMEZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, katıldığı canlı yayın programında Tarsus’un ateşe atılacak bir kent olmadığını ve her daim halkın yöneteceğinin vurgusunu yaptı

Gündem Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 17:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
116 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN BOZDOĞAN; “TARSUS’U ANKARA, MERSİN, ADANA YÖNETEMEZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, katıldığı canlı yayın programında Tarsus’un ateşe atılacak bir kent olmadığını ve her daim halkın yöneteceğinin vurgusunu yaptı.

Tarsus'a, bazı hizmetlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi konusuna önem vererek tarım, sanayi ve değerli toprağıyla öne çıkan bir kent olduğunu belirtti. Ayrıca Başkan Bozdoğan, Tarsus’un il olması konusuna yönelik  “İl’le de Tarsus diye bağırmamın tek nedeni buydu. Tarsus’u Ankara, Mersin, Adana yönetemez.” dedi.

Başkan Bozdoğan katıldığı bir canlı yayın programında vatandaşların merak ettiği konular arasında şehrin gelişimi, işsizlikle mücadele, depreme hazırlık ve belediyenin hizmet anlayışı gibi önemli konularda detaylı açıklamalarda bulundu.  Başkan Bozdoğan, halkın hizmeti unutmadığını ve kendisine inanılmaz bir destek sunduğunu ifade ederek gerçekleştirdikleri hizmetlere vurgu yaptı.

“BENİM HALKIM KENDİNE HİZMET EDENE İNANILMAZ SARILIYOR”

Halkın hizmeti unutmadığını belirten Başkan Bozdoğan “Siyaset sadece ilçe binalarında yapılmaz her yerde yapılır. Bugün yolda yürürken bile siyaseti yaparsın, halk bunu çok iyi anlatır. Açtığımız etüt merkezinde ders çalışan çocuklarımızın yazdığı mektuplar var. Halkın yazdığı mesajları göreceksiniz. Bir telefona 3 günde on binlerce mesaj gelir mi. Belki çoğuna dönemedim. Çünkü yetişme şansım yok. Ama şunu gördüm benim halkım kendine hizmet edene inanılmaz sarılıyor. Bunu doktorken de yaşadım.  Halk hizmeti unutmuyor. Bir tane mektup vardı hiç unutmuyorum. Atık su bedelini almadığımdan dolayı halkın cebinde 350 milyon TL’nin kalmasını sevinçle anlatıyor ki.  Ve Ramazan ayında ekmeği 1 TL’den alacaklarına sevindiklerini gösteren mesajlar var. Bir belediye başkanı halkının zenginleşmesini sağlamalı. Tutupta 10 tane adama rant vermemeli. Para halkımın cebinde kalmalı.” dedi.

“HALKIMLA BERABER TARSUS’TA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAĞIM”

Memleket Partisi’nin her zaman yanında olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan “Genel Başkanım Muharrem İnce’ye çok teşekkür ediyorum. Öyle sıcak bir şekilde kabul ettiler ki, merkez binaya gittiğimizde il başkanları inanılmaz bir şekilde ilgi gösterdiler. Ben onlara halkımla beraber Memleket Partisi’ne Tarsus’ta belediye başkanlığını kazanıp, hediye etmem gerekiyor. O kadar güzel yaklaşımları oldu ki, halk senin yanındaysa biz daha çok yanındayız dediler. Bununla ilgili araştırmalar yapmışlar, gelişmeleri takip etmişler. Ekmek fabrikasının açılışında gelecek başkanımız. Ayrıca miting ve seçim çalışmalarına katkıda bulunacak.” diye ifade etti.

“TÜRKİYE’DE İŞSİZLİĞİN YÜZDE SIFIRA İNDİĞİ BİR KENT OLACAK TARSUS”

Tarsus’ta işsizliğin biteceğini kaydeden Başkan Bozdoğan “Tarsus çok değerli ve önemli bir yer. Bugün Marmara’dan sonra ticari hamle olarak ekonomik alanda da alanı geniş bir sahaya götürebilecek bir Tarsus var. Havalimanı ile 9 milyon insanı Tarsus’ta ağırlayacağız. Öbür tarafta organize sanayi bölgelerine baktığımızda Türkiye’de işsizliğin yüzde sıfıra indiği bir kent olacak. Rakamlar çok önemli insanlarımız işsiz değil iş seçme durumunda kalacak. Kendi isteklerini ortaya koyabilecekler. Öyle lojistik bir kent oldu ki bir tarafta tren yolu projesinin sağlıklı olması, diğer tarafta limanıyla, deniziyle otoyoluyla belki de hiçbir ilin ve ilçenin sahip olmadığı olanaklara sahip bir kent. Burada insanlar mutlu ve huzur içerisinde yaşıyor. Böylesine kadim bir kentin değerinin bilinmesi gerekiyor. Ben isterim ki İstanbul’da yaşayacak gibi bir kentten çok Tarsus gibi bir kentte yaşamak daha anlamlı ve daha güzel. 10 bin yıllık böyle bir kent yok. Kentimizde o kadar güzellikleri var ki, bu kenti yöneten insanlar seçilirken direk olarak halk bunları tayin etmeli. İstanbul’da yaşayan bir milletvekili değil. Birilerini emriyle olması değil. Biz meclis üyelerimizi belirliyoruz. Öylesine değerli hocalar akademisyenler var ki, hepsi bu kenti yönetebilecek insanlar. Sizler bile çok şaşıracaksınız. Ama maalesef ki bana öyle meclis üyeleri dikte ettiler ki tek bir tanesi bile benim seçtiğim meclis üyesi değildi. 5 yıl boyunca bunun acısını çok çektim. Meclis üyeleri bir kentin gelişimi için projeler verir. Ama maalesef kendi partimdeki meclis üyelerimde bu olmadı.” ifadelerini kullandı.

“YARIN DEPREM OLACAK GİBİ HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Depreme dirençli kentler yaratmaya özen gösterdiğini dile getiren Başkan Bozdoğan “Kentsel dönüşümün 8 Şubatta ihalesi yapılıyor, bunun arkasında diğer mahallelerimizde gelecek. Özellikle Muharrem Beyin en çok istediği depreme dirençli kentleri yaratın sözü. Çünkü Tarsus’ta geçmiş dönemlerde kıyı kenar şeritlerine uyulmamış, sel alanları içerisine siteler yapılmış. Bunların teker teker temizlenmesi kadar insanlarımıza güven verecek çalışmalar yapılmalı. Kimin nerede olduğunu gösterecek telefon uygulamasının protokol sözleşmesini bir an evvel imzalamak için arkadaşları davet ettim. Herkesin kendi telefonlarına uygulamalar verildiği zaman, tek bir merkezden belediyeden takip edilip, olay anında görebileceğiz. Biz sanki yarın deprem olacak gibi hazırlıklı olmalıyız.” şeklinde konuştu.

“BENİM ADAY OLMAMI İSTEYEN HALKIM”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Benim aday olmamı isteyen halkım, o gün o gece mesajlarda gördüğüm tabloydu.  Bu seçim parti seçimi değil, her ne kadar olayı parti seçimine götürseler de halkım kimin ne olduğunu biliyor. Gelmişine, geçmişine bakarsın, nasıl bir düşünce yapısında olduğuna dürüstlüğüne, ahlakına bakarsın. Bunu da en iyi yapan Tarsus halkıdır. Tanıyorsa, biliyorsa onun peşinde gider. Benim hiçbir partiye seçim kaybettirme isteğim yok.  Halkımla seçim kazanmak için aday oldum. Halkımın da en önemli kriteri dürüstlüğe ve ahlaka önem verecek.” dedi.

“BELEDİYENİN PARASI REKLAMA GİTMEZ DEDİK”

Yapılan çalışmalara değinen Başkan Bozdoğan “20 tane kreş açtık, bebek kütüphanesi kazandırdık, sağlık konusunda ASM’ler açtık. Doktor muayene odalarını yaptık. Biz reklam yapmadık. Çünkü belediyenin parası reklama gitmez dedik.  Halka dokunduğun zaman bir şeyler yapmak olursun. Etüt merkezlerini açtık ve şu anda merkezlerimiz tıklım tıklım dolu.” ifadelerini kullandı.

“BAŞINDAN BERİ DİMDİK DURDUM”

İşten çıkartmak için listeler getirildiğini fakat kimseyi çıkarmadığını vurgulayan Başkan Bozdoğan “Bu kenti yönetmeye çalışanlar oldu. Baskılar yaptılar. Belediye başkanı benim. Yapalım dedikleri işten adamları çıkartmak, yerine de kendi etrafındaki insanları getirmek. Yapamazsınız bunu. Bu halk beni seçti.  Bana listeler getirdiler çarşaf çarşaf. Kimin şu ya da bu olması beni ilgilendiren değildi. Emri vaki ile seni yönlendirmeye çalışmalarıydı. Başından beri dimdik durdum. En kıymetli bulduğum yönümdür.” şeklinde ifade etti.

“TARSUS’U ANKARA, MERSİN, ADANA YÖNETEMEZ”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Biz Tarsus’taki hizmetlerimizde ayrım yapmadan yapıyoruz.  Burası tarımıyla, sanayisiyle toprağı altın olan bir kent. Keşke bazı hizmetlerinde daha çabuk olup yapılsaydı. Tarsus’u Ankara, Mersin, Adana yönetemez. İl’le de Tarsus diye bağırmamın tek nedeni buydu. Bu kenti bu halk yönetir.” ifadelerini kullandı.

“EĞER UĞRAŞMASAYDIK 30 YIL BEKLERDİK”

Roma yolu ve kent meydanı ile ilgili bilgiler veren Başkan Bozdoğan “Roma Yolu 31 yıldır Tarsus’un göbeğinde mezbele bir yer. Hiçbir şey yapamadılar, yapmadılar. Biz seneye Allah izin verirse burayı da yapacağız. Önce kent meydanını yapıyoruz. Biz kent meydanı için Anıtlar Kuruluna gittik, eğer uğraşmasaydık 30 yıl beklerdik. Muhteşem bir şey oluyor, çalışmalar bitiyor.” diye belirtti.

“SAHİP OLDUĞUMUZUN DEĞERİNİ BİLMEMİZ GEREK”

Siyasete ve Tarsus’a dair konuşan Başkan Bozdoğan “Ben siyasetçi değilim aslında, siyaseti de her zaman şöyle gördüm.  Siyaset bir sorunun çözüm yeridir. Eğer siyasetçi o sorunu çözmüyorsa, o sorunun bir parçası olur, oraya yapışır. Zaten ne çektiysek bunlardan çektik. Eğer bugün ciddi bir siyasi lobiye sahip olsaydık, Tarsus’un iyiliği için her şeyi konuşurduk. Büyük bir kampanya başlattık.  Kendimizi sakın küçümsemeyelim sahil bandımız var. Bizim yaylalarımız, höyüğümüz ve lojistik merkez için 4 ana kriterini de sağlıyoruz. Yani bu kentte her şey verilmiş. Bolluk, bereket vermiş. Sahip olduğumuzun değerini bilmemiz gerek.” gerek diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.