MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI’NIN 2. BİRLEŞİMİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Özalp Önal başkanlığında gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 14 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2023 08:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
140 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI’NIN 2. BİRLEŞİMİ YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM YARDIM TUTARLARI ARTIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Özalp Önal başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüşüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Özalp Önal başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüşüldü.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde konuşan Başkan Vekili Hasan Özalp Önal, 12 Eylül Darbesi’nin 43. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Her ne amaçla kim tarafından yapılırsa yapılsın, demokrasiye yansıyan sivil veya askeri tüm darbeler insanlık suçudur” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir, Öğrenim Yardımları’nın tutarlarını bu yıl artırdı

Meclis’te görüşülen maddelerden ilki Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine verdiği Öğrenim Yardımları’nın tutarlarının artırılması oldu. Madde meclis toplantısında oy birliği ile kabul edildi. Böylece, üniversitede hazırlık sınıfları hariç olmak üzere 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 3 bin TL, 4 yıllık bölüm kazananlara 6 bin TL, 5 yıllık bölüm kazananlara 7 bin TL ve 6 yıllık bölüm kazananlara ise 8 bin 500 TL Öğrenim Yardımı’nda bulunulacak.

Sanat kulüplerine ve festivallere destek sürüyor

Meclis toplantısında kabul edilen maddeler arasında sanat kulüpleri ve festivallere destek verilmesi ile ilgili maddeler de yer aldı. Oy birliği ile kabul edilen maddeler uyarınca Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği’nin ‘6. AKOB Ulusal Öğrenci Oda Müziği Yarışması’ için 40 bin TL ve İçel Sanat Kulübü’nün ‘28. Mersin Arkeoloji Günleri’ etkinliği için 50 bin TL ayni veya nakdi destek verilmesi kabul edildi. Ayrıca, 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ için 500 bin TL maddi destek verilmesi kararlaştırıldı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.