BAŞKAN SEÇER, MERSİN’DE YAŞAYAN SMA’LI ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIYOR

SEÇER, SMA TİP 1 HASTASI KUMSAL BEBEĞİN TEDAVİ MASRAFLARI İÇİN YAYINA KATILDI, “SIRADA YİĞİT ARAS VAR, DÜNYANIN NERESİNE GİDERSENİZ GİDİN BİZİM MİLLETİMİZ GİBİ BİRBİRİNE SAHİP ÇIKAN YOKTUR”

Gündem Yayın: 04 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2023 08:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
154 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, MERSİN’DE YAŞAYAN SMA’LI ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIYOR

SEÇER, SMA’LI BEBEKLER İÇİN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERİYOR

SEÇER, SMA TİP 1 HASTASI KUMSAL BEBEĞİN TEDAVİ MASRAFLARI İÇİN YAYINA KATILDI, “SIRADA YİĞİT ARAS VAR, DÜNYANIN NERESİNE GİDERSENİZ GİDİN BİZİM MİLLETİMİZ GİBİ BİRBİRİNE SAHİP ÇIKAN YOKTUR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Ona bir umut ıSMArla’ sloganıyla gerçekleştirilen ve SMA Tip 1 hastası Kumsal Kar bebeğin tedavi masraflarının karşılanabilmesi için düzenlenen sosyal medya canlı yayınına katılarak destekte bulundu. Mersinli SMA’lı bebeklerle dayanışmayı büyüten Başkan Seçer, Kumsal Kar bebeğin tedavi masrafları için de destekte bulundu.

Mersinli SMA’lı bebeklerin tedavileri için yayına katılmayı sürdüreceğini belirten Başkan Seçer, önümüzdeki günlerde de SMA hastası Yiğit Aras Tunç bebeğin tedavi masraflarının karşılanması için canlı yayına katılacağını bildirdi.

Kampanya sürecinde Kumsal bebeğe ve ailesine destek veren tüm gönüllülere teşekkür eden Seçer, böyle bir dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Bugün bu yayında yüzde 100’ü tamamlayacağımızı umut ediyorum. Katkımız olursa bizim için de çok büyük mutluluk olacak” dedi.

Bu tür durumlarda herkesin elinden geldiğince katkı sunmaya çalıştığını ifade eden Seçer, “Dünyanın neresine giderseniz gidin bizim milletimiz gibi birbirine sahip çıkan yoktur” diye konuştu.

SMA’lı çocukların sağlığına kavuşması için desteklere devam edeceklerini belirten Seçer, “Sırada Yiğit Aras var, onun için çabamızı birkaç gün sonra yine böyle bir yayında göstereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Ona bir umut ıSMArla’ sloganıyla gerçekleştirilen ve SMA Tip 1 hastası Kumsal Kar bebeğin tedavi masraflarının karşılanabilmesi için düzenlenen sosyal medya canlı yayınına katıldı. Mersinli SMA’lı bebeklerle dayanışmayı büyüten Başkan Seçer, Kumsal Kar bebeğin tedavi masrafları için de destekte bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Elif Bade Zilan bebeğin tedavi olabilmesi için gerçekleştirilen sosyal medya canlı yayınına da katılan Başkan Seçer, Mersinli SMA’lı bebeklerin tedavileri için yayına katılmayı sürdürecek. Başkan Seçer, önümüzdeki günlerde de SMA hastası Yiğit Aras Tunç bebeğin tedavi masraflarının karşılanması için canlı yayına katılım sağlayacağını duyurdu.

SMA hastası Kumsal Kar bebeğin tedavi masraflarının karşılanması için gerçekleştirilen sosyal medya canlı yayınına Başkan Seçer’in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Başkanı Berkay Üstündağ da katıldı. Başkan Seçer Kumsal bebeğin tedavisi için destekte bulundu. Kış da, Kumsal Kar bebeğin tedavisi için 5 bin TL katkıda bulunurken; Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Başkanı Berkay Üstündağ da takım adına 10 bin TL'lik destek sağladı. Üstündağ, MSK oyuncularının da 10 bin TL yardımda bulunduğunu belirtti ve Kumsal bebeğe MSK tarafından toplam 20 bin TL destek sağlanmış oldu.

Seçer: “Katkımız olursa bizim için de çok büyük mutluluk olacak”

Yayında konuşan Başkan Vahap Seçer, kampanyanın yüzde 98’inin tamamlandığını ve kalan paranın da el birliğiyle tamamlanabileceğini belirtti. Kampanya sürecinde Kumsal bebeğe ve ailesine destek veren tüm gönüllülere de teşekkür eden Seçer, “Gönüllülük başka bir şey. Kalbi güzel, toplumsal bilinci yüksek insanların, insanları sevenlerin yapabileceği işler. Bugün bu yayında yüzde 100’ü tamamlayacağımızı umut ediyorum. Katkımız olursa bizim için de çok büyük mutluluk olacak. Çocuğumuz tedavisine bir an önce başlamış olacak, en kısa sürede şifaya kavuşacak. Hem anne baba sevinecek hem o yavrumuz sağlığına kavuşacak hem herkes çok mutlu olacak” dedi.

“Herkesin katkı yapmasını bekliyoruz”

Yayını Mersin ve Mersin dışından izleyen herkese çağrı yapan Seçer, sadece Mersin’de yaşayanların değil yayını izleyen ve kampanyadan haberi olan herkesin Kumsal Kar bebeğe destek vermesini istedi. Yayına katılarak yaptıkları bağış dolayısıyla MSK Başkanı Berkay Üstündağ nezdinde tüm takıma teşekkür eden Seçer, “Bebeğimize yaptıkları bu katkı için takım kaptanımız nezdinde de tüm oyunculara teşekkür ediyorum” dedi.

“SMA’lı evlatlarımızın tedavisi aslında ciddi bir toplumsal sorunumuz”

SMA’lı bebeklerin tedavisinin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, ailelerin de bu durumdan ötürü muzdarip olduğunu söyledi. Seçer, “Bu işe gönül vermiş insanlar var. Onların büyük desteği ve katkılarıyla güzel bir sonuç elde etmeye çok yakınız. Artık an meselesi. Ama herkes bu kadar şanslı olamayabilirdi. Türkiye ölçeğinde de birçok SMA’lı bebeğimiz var. Burada Nisanur, Asrın Efe tedavideler zaten. Yine geçtiğimiz günlerde Elif Bade’nin böyle bir programına katılma imkanım oldu. Onlar da anne babaları gönüllülerin yoğun katkılarıyla çaba sarf ediyor. Yine Yiğit Aras’ın böyle bir organizasyonuna önümüzdeki günlerde katılacağım. Yine sırada Azra ve Mehmet Ali bebek var” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak SMA'lı bebeklerin tedavisi için yürütülen kampanyalar için billboardlar gibi açık hava mecralarını kullandırabileceklerini dile getiren Seçer, sahilde bulunan Büyükşehir’e ait kafelere de kumbaralar konularak kampanyalara destek verilebileceğini kaydetti.

“Dünyanın neresine giderseniz gidin bizim milletimiz gibi birbirine sahip çıkan yoktur”

Türk toplumunun bu tür durumlarda birlik içerisinde muazzam bir dayanışma gösterdiğinin altını çizen Başkan Seçer, “Dünyanın neresine giderseniz gidin bizim milletimiz gibi birbirine sahip çıkan yoktur. Anadolu’nun, o kadim toprakların böyle bir özelliği vardır. Burada da görüyoruz. Herkes imkânları dâhilinde katkı vermeye çalışıyor ve bunu samimiyetle gönülden yapıyor” diye konuştu.

“Yiğit Aras için de çabamızı birkaç gün sonra yine böyle bir yayında göstereceğiz”

Kumsal bebeğin kampanyasına destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Seçer, önümüzdeki günlerde Mersin’de yaşayan diğer SMA’lı bebekler içinde kampanyaya destek vermek adına yayınlara katılmaya devam edeceğini söyledi. Seçer, “Sırada Yiğit Aras var, onun için de çabamızı önümüzdeki günlerde yine böyle bir yayında göstereceğiz. Kumsal bebeğin bu uzun mücadelesinde çabalayan önce anne ve babası Ceyda ve Şahin'e, daha sonra da onları yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kış: “SMA’lı bebeklerimiz yalnız değil”

SMA’lı bebek Kumsal Kar için yapılan yayına katılarak destek olan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da, “Biz canı gönülden Kumsal bebeğimizin tedavi masraflarının karşılanması noktasında üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Verilen her bir desteğin ve katkının bir insanın yaşama hakkını teslim etmek olduğunu söylemeliyim. Az çok demeden bu katkıyı verelim. Gönüllülerimiz de farkındalık yaratıp hassas davranmamızı sağladıkları için teşekkür ediyorum. SMA’lı bebeklerimiz yalnız değil” dedi.

Üstündağ: “Sosyal sorumlulukların içerisinde olmak MSK adına bizleri mutlu ediyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Başkanı Berkay Üstündağ ise, “Sizin bu gösterdiğiniz, açtığınız sosyal sorumlulukların içerisinde olmak bizi MSK adına memnun ediyor. Kumsal bebeğimize biz de şifa olalım istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve oyuncularımızla birlikte 20 bin liralık bağış yapıyoruz. Mersin halkı gönül işini sever ve bağışların daha da yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Anne Kar: “Her şey minik bir bebek yaşayabilsin diye”

Kumsal Bebeğin annesi Ceyda Kar ise, desteklerinden dolayı Başkan Seçer’e ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Biz Kumsal’ın hastalığını öğrendiğimizde kumsal 13 günlüktü. Biz onu kucağımıza almanın mutluluğunu, sevincini, heyecanını tatmadan Kumsal’ın hasta olduğunu öğrendik. Evet, şu anda kampanyamızı belli bir noktaya getirdik. Son düzlükteyiz ama 10 lira dahi olsa desteğinize ihtiyacımız var” dedi.

Kumsal’ın tedavi masraflarını tamamlayabilmek adına birçok mücadele verdiklerini aktaran Kar, “Tabi ki bu yolda yalnız değildik. Gönüllü ekibimiz vardı. Hepsine teker teker teşekkür ediyoruz. Bugün Başkanımız bizimle birlikte ve sizlerden az çok demeden destek bekliyoruz. Küçüğü büyüğü yok gerçekten bu bağışların damlaya damlaya göl oluyor. Desteklerinizi bekliyoruz. Her şey minik bir bebek yaşayabilsin diye. Kumsal 1 yaşında bir bebek şu an emeklemesi, yürümesi gerekiyorken hastalığı yüzünden bunların hiçbirini yapamıyor” ifadelerine yer verdi.

Kumsal Kar bebeğe destek olmak isteyenler; @kumsalanefesol kullanıcı adından nasıl bir bağış yapabileceklerine dair bilgiye ulaşabilirken, banka hesaplarına para göndererek yardımda bulunabiliyorlar.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.