TARSUS BELEDİYESİ’NDEN “KANSER DEĞİL, SEN GÜÇLÜSÜN” KONULU SAĞLIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

Söyleşide uzman doktorlar erken teşhisin önemini vurguladı

Sağlık Yayın: 10 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 10.02.2024 07:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
103 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN “KANSER DEĞİL, SEN GÜÇLÜSÜN” KONULU SAĞLIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

Tarsus Belediyesi ve MMT Amerikan Hastanesi iş birliği ile “Kanser Değil, Sen Güçlüsün” konulu sağlık söyleşisi düzenlendi. Söyleşide uzman doktorlar erken teşhisin önemini vurguladı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Korktuğumuz bu ciddi hastalık erken teşhis edildiğinde tedavisinin ne kadar başarılı, ne kadar masrafsız olduğunu gördüğünüzde artık bu tür hastalıklardan da korkulmayacağını biliyorsunuz. Biz Tarsus Belediyesi olarak halkımızın sağlık düzeyini, bilincini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarsus Belediyesi ve MMT Amerikan Hastanesi iş birliğiyle, “Kanser Değil, Sen Güçlüsün” konulu sağlık söyleşisi gerçekleştirildi. MMT Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yusuf Özdağ, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Yavuz, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Keskin, Uzman Psikolog Merve Tokgöz katılımcılar ile bir araya geldi. Söyleşide uzman doktorlar, kanserle mücadelede erken teşhisin önemini vurgulayarak Tarsuslu vatandaşların Belediye Meclis Salonu’nda sağlık bilincini artırdılar. Vatandaşlar ise merak edilenleri uzman doktorlara sorma fırsatı yakaladı.

“HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULMASINI SAĞLAYAN TIP BİLİMLERİ FELSEFE DOKTORUYDU”

Hekimliğin önemine değinerek koruyucu hekimliği anlatan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Koruyucu hekimler, tedavi edici hekimler, adli hekimler ve idari hekimler. Burada en çok dikkatimi çeken elbette ki koruyucu hekimlikti. Çünkü 1960 yılında Çin’de mao kültür devrimi olduğunda çıplak ayaklı hekimler vardı. Bunlar köyde özellikle Çin tıbbını uygularken, köy köy gezip insanlara hastalıklardan nasıl korunacaklarını hijyen tedbirlerini anlatırlardı. 1987 yılında tıp fakültesinden mezun olduğumda Ankara’da çok değerli hocam Nusret Fişek ile tanıştım. Nusret hocamız Hacettepe Üniversitesi’nin kurulmasını sağlayan tıp bilimleri felsefe doktoruydu.” ifadelerini kullandı.

“MEZUN OLDUKTAN SONRA SAHADA İLÇELERDE, KÖYLERDE CİDDİ ANLAMDA BİR ÇALIŞMASI OLDU”

Köylere ilçelere yapılan sağlık çalışmalarını anlatan Başkan Bozdoğan “Onun yaptığı Türkiye’deki Sağlık Bakanlığı müsteşarı iken sosyalizasyon çalışmalarında her birimizin mezun olduktan sonra sahada ilçelerde, köylerde ciddi anlamda bir çalışması oldu. Köylerde hepiniz biliyorsunuz sağlık evleri vardı ve burada ebeler görev alırdı. İlçeye doktor gönderilmesi, araç gereç gönderilmesi ve sağlığın sosyalleşmesi için ciddi anlamda önemli çalışmalar olmuştu. Nusret hocamızı 1990 yılında kaybettik. Kendisini şükranla minnet anıyorum.” diye ifade etti.

“ERKEN TEŞHİS EDİLDİĞİNDE KANSER TEDAVİSİNİN NE KADAR BAŞARILI OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Bunları anlatırken özellikle bugün kanserle ilgili olarak erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu çok değerli hekim arkadaşlarım sizlere net bir şekilde anlatıyor. Ve o kadar korktuğumuz bu ciddi hastalığın erken teşhis edildiğinde tedavisinin ne kadar başarılı, ne kadar masrafsız olduğunu gördüğünüzde artık bu tür hastalıkların da korkulmayacağını biliyorsunuz. Kanser hastalığında erken teşhiste de korunma tedbirlerini, daha doğrusu koruyucu hekimlikte neler yapılması gerektiğini öğrendiğimizde olayın farklı bir boyutu ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

“BİRİNCİ BASAMAKTA GÖREV ALMIŞ ÇOK DEĞERLİ İNSANLARI DA BURADA SAYGIYLA ANIYORUM”

Herkese teşekkürlerini sunan Başkan Bozdoğan “Belki de bu toplumda olması gereken mühendislik anlamında bile o çıplak ayakla hekimlerin ve bu konuda ailelere büyük bir katkıları bulunan hekimleri, sağlık ocaklarında bu aile hekimliği oluşmadan önceki birinci basamakta görev almış çok değerli insanları da burada saygıyla anıyorum. Doktor arkadaşlarıma da böyle bir çalışmayı belediyeyle birlikte yürüttükleri için hastane olarak kendilerine çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.