ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ DE BESLENMESİ DE BÜYÜKŞEHİR’DEN

KURS MERKEZLERİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN ÖĞLE YEMEĞİ İHTİYACINI BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR, ÖĞRENCİLER HEM ZAMANDAN HEM PARADAN TASARRUF EDİYOR, BÜYÜKŞEHİR LGS KURS MERKEZLERİNDE ÖĞRENCİLER BÜTÜNSEL OLARAK DESTEKLENİYOR

Eğitim Yayın: 24 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 24.09.2023 18:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
140 okunma
Takip EtGoogle News

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ DE BESLENMESİ DE BÜYÜKŞEHİR’DEN

KURS MERKEZLERİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN ÖĞLE YEMEĞİ İHTİYACINI BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR

ÖĞRENCİLER HEM ZAMANDAN HEM PARADAN TASARRUF EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR LGS KURS MERKEZLERİNDE ÖĞRENCİLER BÜTÜNSEL OLARAK DESTEKLENİYOR

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile dezavantajlı mahallelerde açtığı kurs merkezlerinde öğrencilerin eğitim hayatına destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi; kaynak kitap, soru bankası ve ücretsiz denemelerin yanı sıra öğle yemeği hizmeti ile de öğrencilerin yemek sorununu ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda hem paradan hem zamandan tasarruf eden öğrenciler, bir öğünlerini Büyükşehir’in usta ellerinden karşılıyor.

Dezavantajlı mahallelerde açtığı kurs merkezleriyle eğitimde fırsat eşitliğini önceleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenci ve ailelerine desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Turgut Türkalp, Hal, Kazanlı, Çilek, Özgürlük, Mithatpaşa, Eski Ömerli, Turgutreis ve Halkkent LGS kurs merkezlerinde haftanın 5 günü eğitim alan çocuklar; konu anlatımları, kaynak kitap ve birebir etütlerin yanı sıra, ücretsiz öğle yemeklerini de Büyükşehir’le karşılıyor.

Bu sayede evlerine gitmek zorunda kalmayıp Büyükşehir’in Aşhanesi’nde usta eller tarafından hazırlanan sağlıklı ve dengeli menülerle günün bir öğününü kurs merkezinde karşılayan çocuklar, hem maddi hem zamansal tasarruf sağlıyor.

Karakuş: “Hem öğrencilerimize, hem velilerimize destek oluyoruz”

Geçen sene kurs merkezlerinde başlayan öğle yemeği hizmetini bu sene de sürdürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Merkez başta olmak üzere ilçelerimizle birlikte 9 LGS kurs merkezimizde yaklaşık 1000 öğrencimize, öğle yemeği desteğini ücretsiz bir şekilde devam ettiriyoruz” dedi.

Okulların açılmasıyla birlikte, öğrencilerin sağlıklı yemek ihtiyacını yeterli karşılayamadıklarını düşündükleri için bu uygulamanın çok faydalı olduğunu dile getiren Karakuş, “Öğrencilerimizin okul açıldıktan sonra ev, okul ve kurs merkezlerimiz arasındaki koşuşturmacalarında öğle öğününü atladıklarını ya da geçiştirdiklerini gözlemledik. Bizler öğrencilerimizin bilişsel gelişiminin yanı sıra, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini de önemsiyoruz. Bunun için de, Aşhanemizdeki gıda mühendislerimizle bir araya gelerek yemek menülerini hazırladık. Bu projemizdeki bir diğer amacımız ise, velilerimizi bu zorlu ekonomik koşullarda bir nebze de olsa rahatlatmak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem öğrencilerimize, hem de velilerimize desteklerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimizi bütünsel olarak desteklemeye devam edeceğiz”

Velilerden gelen geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu kaydeden Karakuş, çocukların öğle yemeğini kurs merkezinde yiyip okuluna gittiğini, bu sayede de velilerin aklının çocuklarında kalmadığının altını çizdi. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini bütün çocukların yaşaması için uğraştıklarını belirten Karakuş, “Bizler kurs merkezlerimizde sadece ders vererek çocuklarımızı desteklemiyoruz. Öğrencilerin kurs merkezinden okula giderken ihtiyacı olan öğle yemeğini de düşünüyoruz. Kurs desteğimizin yanında öğrencilerimize ayrıca ücretsiz kaynak kitap ve soru bankası desteğimiz de devam ediyor. Bu tür desteklerimizle öğrencilerimizi bütünsel olarak desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kurs merkezinde çocuğum hem yemek yiyor hem eğitimini alıyor”

LGS için kızının Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezinden faydalandığını belirten anne Medine Turan, “Dershane fiyatları almış başını gidiyor. Birkaç yerde bu kurslar var ve bazı ailelerin maddi durumları olmayabiliyor” diye konuştu. Okuldan geldikten sonra kızının yemek yiyip derse geçene kadar çok zaman kaybettiğini ve odaklanamadığını ifade eden Turan, “Şimdi direkt dershanesine gidip derslerine çalışıyor. Burada hem eğitimini alıyor, hem de yemeğini yiyor. Her gün hangi yemeklerin geldiğini Teksin uygulamasından takip edebiliyoruz. Yemek menülerinde, çocuklarımızın alacağı vitamin ve protein değerleri de yer alıyor” diye konuştu.

“Büyükşehir, üzerimizden büyük bir yükü aldı”

Kurs merkezinde verilen öğle yemeği hizmetinden memnun olduğunu dile getiren anne Hatice Huz, “Çocuğum okuldan kurs merkezine gelince ‘aç mı kaldı ne oldu?’ diye aklımız kalmıyor. Burada çocuklarımızla çok güzel ilgileniyorlar. Eğitim yönünden, öğretmenlerimizden, müdürlerimizden çok memnunuz. İletişimleri çok iyi. Çocuğum kursa 5 dakika geç kalsa veya gitmezse, hemen arayıp bize bilgi veriyorlar. Öğretmenlerimizle her zaman iletişim halindeyiz” dedi. Kurs merkezi sayesinde önemli bir yük kaleminden kurtulduğunu da ifade eden Huz, “Okuldan aç gelen, aç kalan veya durumu olmayan çocuklar için çok iyi bir uygulama. Burası olmasaydı biz kara kara ne yapacağımızı düşünecektik. Devir çok kötü olmuş. Kitap alamıyoruz. Çocuğumuzu dershaneye gönderemeyecektik. Bir nevi üzerimizden büyük bir yük alındı” diye konuştu.

 

Yemek menülerini de besin değeri bakımından çok doyurucu bulduğunu söyleyen Huz, “Menüler çok iyi. Her şey çok pahalı ve alım gücü çok düşük. Çocuklarımız yeterli proteini alamıyor. Ama burada et, tavuk, sebze yönünden güzel besleniyorlar. Her yönden çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler başarılarını kurs merkeziyle katlıyor

Bu sene LGS’ye hazırlanan öğrencilerden Muhammet Kavak, “Buradaki destekler benim için çok iyi oluyor. Kurs merkezinde, okuldan hep bir adım önde oluyoruz. Bu yüzden bana okulda büyük avantaj sağlıyor. Okuldan çıktığımız gibi buraya geliyoruz ve karnımızı da burada doyuruyoruz. Gelen yemekler çok güzel. Eve gitmemize gerek kalmıyor” dedi.

Muhammed Bor da, “Burası bize büyük bir avantaj ve bir adım öne geçmemizi sağlıyor. Okuldan direkt kurs merkezine gelseydim aklım yemekte olurdu ve derse tam odaklanamazdım. Yemek yememiz, bu sorunu ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

Kurs merkezinden sonra notlarının düzeldiğini belirten öğrencilerden Zeynep Kavak, “Bu sene notlarım geçen seneye göre düzeldi. Öğretmenlerimiz anlamadığımız konuları tekrar anlatıyor. Kursa geldiğimizde yemeklerimiz de hazır oluyor” dedi.

Kurs merkezinin akademik anlamda öğrencilere önemli katkılar sunduğunu ifade eden öğrencilerden Emine Eroğlu, “Kurs açılmadan önce, özellikle Matematik dersinde anlamadığım konular oluyordu. Uğraşmama rağmen anlamıyordum. Anlamadığım konuları kurs merkezi sayesinde hallettim” dedi. Yemek uygulamasını da beğendiğini ve faydalı bulduğunu belirten Eroğlu, “Okuldan çıktıktan sonra belirli bir zaman aralığı var. Eve gidip üstümüzü değiştirip yemek yedikten sonra kursa gelmek zor oluyordu. Şu anda eve uğramadan direkt kursa gelip yemeğimizi burada ücretsiz yiyebiliyoruz. Yemekler besin değeri olarak da sağlıklı. Çünkü buraya gelene kadar çeşitli kontrollerden geçiyor” şeklinde konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.