TÜRK SİYASİ TARİHİNİN KARAOĞLANI BÜLENT ECEVİT’İN ANISI TARSUS’TA YAŞIYOR

Türk siyasi tarihinin Karaoğlan’ı olarak anılan 16. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit’in anısına yapılan büstün açılışını gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 00:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
102 okunma
Takip EtGoogle News

TÜRK SİYASİ TARİHİNİN KARAOĞLANI BÜLENT ECEVİT’İN ANISI TARSUS’TA YAŞIYOR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tarsus’un nabzını tutarak gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile birlikte Türk siyasi tarihinin Karaoğlan’ı olarak anılan 16. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit’in anısına yapılan büstün açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Bozdoğan, "Bizim iki gücümüz var: Hak ve Halk" diyerek Ecevit’in mirasını vurguladı ve Türk milletinin barış timsali olmasını sağlayan Ecevit’in önemine dikkat çekti.

Tarsus’a bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere gelen, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin katılımlarıyla Türk siyasi tarihine fikirleriyle, azmi ve mücadelesiyle iz bırakan 16. Türkiye Cumhuriyet Başbakanı Bülent Ecevit’in anısına Kuvayi Milliye Parkı’nda yapılan heykelin açılışı yapıldı.

Bülent Ecevit’i anarak konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Bugün, Türk siyasi tarihine fikirleriyle, azmi ve mücadelesiyle, kalemiyle, onurlu bir iz bırakmış Mustafa Bülent Ecevit’in güzel ve saygın anısını yaşatmak için burada bulunuyoruz. Cumhuriyet’imizin temel ilkelerini, değerlerini ve Cumhuriyet savunucularının anılarını yaşatmak, vatandaşlık görevimiz olduğu gibi; gelecek nesillere karşı da büyük bir sorumluluğumuzu içerir.” diye ifade etti.

“BİZİM İKİ GÜCÜMÜZ VAR: HAK VE HALK”

Her zaman hak ve halk yolunda ilerlediğini belirten Başkan Bozdoğan “Kıbrıs’ta yalnız Türkler’e değil, Rumlar’a da barış getireceğiz diyecek kadar barış aşığı, bir elinden düşürmediği kılıçtan keskin kalemi ve kitabı, diğer elinden bir an olsun bırakmadığı güverciniyle Türk milletinin tüm dünyada barış timsali olmasını sağlaması, bugün insanlık onurumuzla daha güçlü övünmemizi sağlıyor. “Bizim iki gücümüz var: Hak ve Halk’’ söylemi, siyasi yaşamım boyunca yol haritam, pusulam ve şiarım olmaya yetmiştir.” ifadelerini kullandı.

“VATAN SEVDALISININ İZİNİ SÜRMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan “Dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarınlarda da büyük devlet adamı merhum Bülent Ecevit’i saygı ve rahmetle anacak, ilke ve dürüstlüğünden şaşmayacak, onun gibi bir vatan sevdalısının izini sürmeye devam edeceğime, bir kez daha huzurlarınızda söz veriyorum.” şeklinde ifade etti.

“50 SENE ÖNCE BUGÜNDEN DAHA DEMOKRATTI”

Bülent Ecevit’in sözleriyle açılış konuşmalarını gerçekleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce “Türkiye'nin geldiği noktaya bakın 50 sene önce bugünden daha demokrattı, daha özgürdü. Daha moderndi daha çağdaştı. Madem bugün 13 yaşında elini tutamadığım ve günlerce ağladığım rahmetli Bülent Ecevit'in büstünü aşacağız. Onun o güzel sözleriyle konuyu kapatmak istiyorum. Milliyetçi değilsiniz diye suçlamışlardı onu. O da çok güzel bir cevap vermişti. Demişti ki, biz milliyetçiliği dağlara değil, Ege’nin karanlık sularına, Afyon’un haşhaş tarlalarına, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına yazdık demişti. Onun için değişen ama başkalaşmayan Önderimiz Genel Başkanımız Rahmetli Bülent Ecevit'i saygıyla, minnetle, hürmetle anıyorum, ruhu şad olsun, katıldığınız için de hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.