BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİCİ KADINLARI 14 ŞUBAT İÇİN BULUŞTU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN STANTLARI SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL KURULDU

Gündem Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 01:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
51 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİCİ KADINLARI 14 ŞUBAT İÇİN BULUŞTU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN STANTLARI SEVGİLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL KURULDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Üretici Kadın Stantları, bu kez Sevgililer Günü’ne özel kuruldu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda kurulan stantlarda, birbirinden güzel ve özel hediyeler sergilendi. 120 standın ve 310 kadın üreticinin yer aldığı alanda, vatandaşlar sevdiklerine özel hediyeler alma fırsat buldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında farklı zamanlarda kurduğu Üretici Kadın Stantları, bu kez de Sevgililer Günü’ne özel kuruldu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda kurulan 120 stantta birbirinden güzel el emeği ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu. ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ temasıyla kurulan stantlarda 310 üretici yer aldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından kurulan stantlardan kiminde ilmek ilmek işlenmiş örgüler, oyuncaklar, çantalar, seramik ürünler, özenle boyanmış süs eşyaları, örgü modelleri, takılar yer alırken; kiminde de ev yapımı tereyağı, peynir, zeytin, turşu, kurutulmuş meyve ve sebze ile yöresel yiyecekler yer aldı.

Sert: “Üretici kadınlar konsept üretime devam edecekler”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde Proje Koordinatörü olarak görev yapan Burcu Sert, genellikle Sevgililer Günü konseptine uygun hediyelerin olduğu alanda, 120 stant ve 310 üreticinin yer aldığını belirterek, “Mersin’in 4 merkez ilçesinden, Sevgililer Günü’ne özel konsept üreten kadınlarımız burada tüketiciyle buluşuyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üretici kadınları, konsept üretimlerine devam edecekler. Mersinliler, bu konsept üretimlerde, özel günlerde kadın elinden üretime destek verirlerse çok seviniriz. İlerleyen zamanlarda da 8 Mart için özel bir çalışmamız olacak” dedi.

“Kadınlara destek verilmesi harika bir şey”

Akenna Candle’ın sahibi Nazire Nur Arslantaş, evde doğal mum üretimi yapan üreticilerden. Kurulan alanı çok beğendiğini söyleyen Arslantaş, “Çok güzel bir ortam hazırlamışlar. Burada ürünlerimizin satışını yapıyoruz. İlk kez katılıyorum” derken, kadınlara verilen desteği, “Bu harika bir şey. Bunun sürdürülebilir olması şahane. Kadınlar ve el yapımı ürünler her zaman desteklenmeli. Büyükşehir Belediyesi'ne de bu yüzden çok teşekkür ediyoruz” cümleleriyle değerlendirdi.

Seramik hediye eşyaları üreten üreticilerden Gülçin Uysal, ilk kez stant kurduğunu belirterek, “Çok güzel, ben çok takdir ettim. Burada bir çok kişiyle tanıştım ve onların da duyguları hep aynı şekilde. ‘Üretiyoruz, ailemize katkı sunmak için çok değerli’ dediler. Ben de aynı görüşteyim. Dolayısıyla ben Büyükşehir Belediyesi'ne bu tür organizasyonları yaptığı için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

“Burada elde ettiğimiz gelirle çocuk okutuyoruz”

Gülnarlı üretici Şerife Ünlü, yöresine ait ürünlerin satışını yaptığını söyleyerek, “Doğal olan ürünlerimizi kendimiz yapıyoruz. Vahap Başkanımız burada bize bu fırsatı verdi. Biz de faydalanıyoruz. Bize maddi katkı sağlıyor. Bunları hem yapmaktan, hem de satmaktan gurur duyuyoruz. Burada ayrıca arkadaş ediniyoruz. Gülnar ürünlerini tanıtıyoruz. Her şey çok güzel. Çocuklarımızı burada elde ettiğimiz gelirlerle okutuyoruz. Yoksa emekli maaşıyla çocuk okutmak zor” dedi.

“Bu tarz pazarların sürekli kurulması gerekir”

Stantları gezen vatandaşlardan Duran Sallanbaş, “Büyükşehir’in kurduğu stantlar çok güzel. Diğer çalışmalarını da beğeniyorum. Genellikle kadınların olduğu stantlar çok değerli. 14 Şubat için eşime, kızıma ve gelinime bir şeyler alacağım” dedi.

Stantları gezerken keyifli vakit geçirdiğini ifade eden vatandaşlardan Kübra Vural, “Gayet keyifli ve güzeldi. İnsanlar çok samimi ve ilgili. Bence bu tarz pazarların sürekli kurulması lazım. İnsanlar daha fazla etkileşim içinde oluyor” dedi ve kadın üreticilerin olmasını, “Bence her zaman kadınlara destek olunmalı. İmkanımız varsa, bu ürünleri uygun fiyata alabiliriz. Zaten bir mağazaya da girsek, yine aynı rakamlarda bir şeyler alacaktık. En azından kadınlara desteğimiz oldu” cümleleriyle değerlendirdi.

Mersin Bisikletli Kadınlar Derneği üyesi Fethiye Işıkaltın ise stantları çok beğendiğini söyleyerek, “Değişik ürünler var. Hoşuma giden olursa almaya çalışacağım” dedi. Başkan Seçer’in yaptığı bisiklet yollarını da kullandığını söyleyen Işıkaltın, “Gönlümüz Vahap Seçer’den yana. Bizim için bisiklet yolları açtı. Bu yüzden Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.