TARSUS TİCARET BORSASI'NDAN ROMANYA-BÜKREŞ ÇIKARMASI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Romanya temasları çerçevesinde Romanya-Bükreş’te Rumen firmaları ile yüz yüze ikili görüşmeler gerçekleştirdi

Gündem Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 19:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
97 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS TİCARET BORSASI'NDAN ROMANYA-BÜKREŞ ÇIKARMASI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Romanya temasları çerçevesinde Romanya-Bükreş’te Rumen firmaları ile yüz yüze ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Tarsus Ticaret Borsası’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında yürütmekte olduğu “Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme Projesi” çerçevesinde düzenlenen Romanya gezisine Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram, URGE Proje Koordinatörü Genel Sekreter Hasan Şanlı ve URGE Proje Yürütücüsü Pınar Alegöz  ev sahipliği yaparken, Ticaret Bakanlığından Proje gözlemcisi olarak Ticaret Uzmanı Koray Tunçel de heyette yer aldı.

İkili görüşmelere Bükreş Ticaret Müşavirleri Sude Gürcan ve Mehmet Naci Akdoğan, ile Bükreş merkezli Türk İş Adamları Derneği (TİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Demirel de katıldı.

Görüşmelere Aksim Ltd.Şti., Agrohopy Tarım Ürünleri, Arıdağ Tarım Nakliyat, Biberciler Ltd. Şti.Teke Tarımsal Ürünler, ALM Tarım, Güney Süt, Müsna Tarım,,Seçer Tarım Gıda, Aksim Tarım, Gönkar , Yarman International, Fikret Narenciye Ltd. Şti. , Yummy Meyve Suları A.Ş. , Hasagro Tarım Gıda, Tanla Gıda, Gönder Soğuk Hava Deposu firmaları katıldı.

Türkiye’den gelen heyet, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programa da alınan özellikle tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, katma değerli ürünlerin desteklenmesi ve desteklerin en iyi şeklide kullanılacağı program kapsamında Balkanların en büyük yaş meyve,sebze ve gıda kompleksi olan Su market ziyareti ve ardından TİAD’ı ziyaret etti.

Yapılan ikili görüşmelerde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Ticaret Uzmanı Koray Tunçel ile Bükreş Ticaret Müşavirlerinden Sude Gürcan ve Mehmet Naci Akdoğan’a plaket verdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.