‘SUYUN DANSI’ SERGİSİ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİYLE RESSAM TÜFEKÇİ’NİN İKİNCİ SERGİSİ AÇILDI

Sanat Yayın: 07 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 07.10.2023 19:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
101 okunma
Takip EtGoogle News

‘SUYUN DANSI’ SERGİSİ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİYLE RESSAM TÜFEKÇİ’NİN İKİNCİ SERGİSİ AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini gerçekleştireceği ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ kapsamında, Mersinli Ressam ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu üyesi Sema Tüfekçi'nin ikinci sergisi olan ‘Suyun Dansı’ resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini gerçekleştireceği ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ kapsamında, Mersinli Ressam ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) üyesi Sema Tüfekçi'nin ikinci sergisi olan ‘Suyun Dansı’ resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Mersin Güzel Sanatlar Akademisi’nde gerçekleştirilen serginin açılış kokteyline Ressam Sema Tüfekçi ve yakınları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Kemal Zorlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Katılım Toplu Şube Müdürü Çağan Coşkuner ve sanatseverler katıldı.

Suluboya eserlerinden oluşan ‘Suyun Dansı’ resim sergisi, 14 Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Tüfekçi: “Sanat; yaşamları iyileştirme gücü olan bir mucize, duyguların aktarımıdır”

Serginin açılışında konuşan sanatçı Sema Tüfekçi, desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve TADEKA üyelerine teşekkür etti. Tüfekçi, “Bazen içim sıkılır, evde duramam, kendimi dışarı atmak isterim ve yürürüm. Güneşin doğuşunu ve batışını seyretmek, yağmur yağdığında toprağın kokusunu hissetmek, suyun şırıldayan sesini işitmek, dalgaların kumda yok oluşunu izlemek, bir çiçeği koklamak, derin sularda yüzmek, dans ve müzik beni rahatlatır ve huzur verir. Oysaki toprak yok oluyor. Asırlık ağaçlar kesiliyor, su kirleniyor. Küresel ısınma her şeyi değiştiriyor. İnsanlar zehirleniyor, çocuklar ölüyor. Doğadaki her türlü güzellik fırçanın konusu olduğu halde, yok olmaya doğru gidiyor. Bu da bana çok büyük bir acı veriyor” dedi.

Sanatın bir isyan biçimi olduğunu vurgulayan Tüfekçi, “Sanat; yaşamları iyileştirme gücü olan bir mucize, duyguların aktarımıdır. Doğadaki tüm renkler beni büyülüyor. Beni büyüleyen bu güzellikleri, sizlerle de paylaşmak istedim. Günlük hayatın sıkıntılarından biraz uzaklaştırıp, sizlere de bu güzel duyguları aktarabiliyorsam ne mutlu bana” ifadelerine yer verdi.

Özdülger: “Sanatçıların sanatseverlerle buluşmasını çok önemsiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ise, Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür çalışmaları oldukça önemsediklerine değinerek, “Biz bu etkinliğin içerisinde yer alıyor olmaktan, destek vermekten dolayı çok mutluyuz. Sanatçılarımızın her şekilde desteklenmesini, şehrimizin bu kadar başarılı sanatçılarının da Mersinli sanatseverlerle buluşmasını çok önemsiyoruz. Buna özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu anı yaşadığımız, Sema Hanım’ın bu güzel eserlerini izleyebilme şansımız olduğu için de çok mutluyum” dedi.

Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu ve Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun, bu tür etkinliklerin hayata geçmesinde büyük rolü olduğuna dikkat çeken Özdülger, “Kent Katılımı ve Sivil Toplum İlişkiler Şube Müdürlüğümüz, bu anlamda çok güzel çalışıyor. Onların da çok emeği var. Bu birlikteliği hep beraber yaşamak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür etkinliklerde sanatı, sanatçıyı destekleyen etkinliklerinde bir arada olduğuna şahit olmak, buna bizim vesile olduğumuzu görmek, bizi daha çok teşvik ediyor ve çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Coşkuner: “Amacımız, kentin kültür-sanat politikalarını oluşturmada fikir sunmak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Katılım Toplu Şube Müdürü Çağan Coşkuner de, “Hem TADEKA hem MEDEKA’nın ortak amacı; Mersin'in kültür, sanat konusunda kent politikalarını oluşturma ile ilgili çok değerli fikirler sunmak. Bu fikirlerin de bu mekanlarda gerçekleştiğini görmek, bizler için çok gurur verici” dedi.

Sanatseverler sergiye yoğun ilgi gösterdi

Sergiye katılan sanatseverlerden Dünya Poyraz Tanrıverdi, “Sema Hanım çok yakın bir dostum. Onun sanata bakışı, çevreye bakışı, dostluğu, insanlığı her şeyi çok harika. O bütün duygularını ve düşüncelerini sanatına yansıttı. Çok özel bir insan, çok iyi bir sanatçı” dedi.

Sanatsever Şengül Carus ise, “Sema Hanım güzel fikirlerini ve hayata olan bakışını tablolarına yansıtmış. Bunu hepimizin bir şekilde görmesi ve bir şekilde yansıtması gerekiyor. Şu anda dünyamızın o kadar kötü bir evresini yaşıyoruz ki... Bence bu güzellikler orada açan bir çiçek. Bizim bunu büyütmemiz gerekiyor” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.