MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYETE YAKIŞIR ETKİNLİKLER

BÜYÜKŞEHİR CUMHURİYET’İN 100. YAŞINI COŞKUYLA KUTLUYOR, 100 YAŞINDAKİ CUMHURİYET, BÜYÜKŞEHİR’İN ETKİNLİKLERİYLE TAÇLANIYOR

Gündem Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 18:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
50 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYETE YAKIŞIR ETKİNLİKLER

BÜYÜKŞEHİR CUMHURİYET’İN 100. YAŞINI COŞKUYLA KUTLUYOR

100 YAŞINDAKİ CUMHURİYET, BÜYÜKŞEHİR’İN ETKİNLİKLERİYLE TAÇLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 1 asır önce ilan ettiği Cumhuriyet’in 100. yıldönümü kapsamında birçok etkinliğe imza atıyor. Mersinlilerin, Cumhuriyet’in 100. yaşını büyük bir coşkuyla kutlaması için tüm birimlerini harekete geçiren ve bu süreç içerisinde çok sayıda kültür, sanat ve spor etkinliği düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 100 yaşına ulaşan Cumhuriyet’e yakışır etkinliklerin bir kısmına başladı.

Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı boyunca yapılan ve yapılacak etkinlikleri ‘Öncüyüz Güçlüyüz’ şiarıyla gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam edecek.

Cumhuriyet coşkusu içerisinde gerçekleşecek olan etkinlikler; sempozyumlardan konserlere, sergilerden resim ve fotoğraf yarışmalarına, değişik branşlarda yapılacak olan 29 adet spor etkinliğinden Türkiye'nin en büyük planetaryumunun yer aldığı Bilim Merkezi’nin açılışına kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 1 asır önce ilan ettiği Cumhuriyet’in 100. yıldönümü kapsamında birçok etkinliğe imza atıyor. Mersinlilerin, Cumhuriyet’in 100. yaşını büyük bir coşkuyla kutlaması için tüm birimlerini harekete geçiren ve bu süreç içerisinde çok sayıda kültür, sanat ve spor etkinliği düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 100 yaşına ulaşan Cumhuriyet’e yakışır etkinliklerin bir kısmına başladı. Cumhuriyet coşkusu içerisinde gerçekleşecek olan etkinlikler; sempozyumlardan konserlere, sergilerden resim ve fotoğraf yarışmalarına, değişik branşlarda yapılacak olan 29 adet spor etkinliğinden Türkiye'nin en büyük planetaryumunun yer aldığı Bilim Merkezi’nin açılışına kadar geniş bir yelpazeden oluşuyor.

‘100. Yıl Dönümünde Cumhuriyetimiz’ sempozyumu 3 gün sürdü

29 Ekim’de 100. yaşı kutlanacak olan Cumhuriyet’in coşkusuna, düzenlediği etkinliklerle ortak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi; ilk olarak Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA), İçel Sanat Kulübü ve Mersin Üniversitesi iş birliğiyle 13-15 Ekim 2023 tarihleri arasında, “100.Yıl Dönümünde Cumhuriyetimiz” başlıklı ulusal sempozyum düzenledi. 3 gün boyunca 4 oturum ve 1 arkeolojik gezi şeklinde gerçekleşen sempozyumda; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişme sürecinin tarihi, siyasî, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutları, akademik bir anlayışla ortaya konuldu.

Fotoğraf Yarışması ile gençlerle kent arasında bir bağ kurulması amaçlanıyor

Büyükşehir Belediyesi; lise öğrencileri arasında, Cumhuriyet’in 100. yılında kentimizle anlamlı bir bağ kurmaları amacıyla fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışma sonucunda ödüle hak kazanan eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisi ise 29 Ekim haftasında açılacak.

Resim Yarışması’na katılan eserler, kurulması planlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne öncü olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir başka yarışma ise, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle, ülkemizin kültür sanat ortamının desteklenmesine yönelik resim yarışması olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamanın yanı sıra, yarışma sonunda ödül alan eserler, Mersin’de kurulması planlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi koleksiyonunun oluşmasına öncü olacak. Yarışma sergisi ise, 29 Ekim 2023 tarihinde büyük bir ödül töreniyle açılacak.

‘Yüzde 100 Cumhuriyet, Yüzde 100 Spor’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yaşında, 29 adet sportif etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. ‘Yüzde 100 Cumhuriyet, Yüzde 100 Spor’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçenin tamamını kapsayan spor etkinlikleri yapmayı planlıyor. Bu kapsamda yer alan spor organizasyonlarının 7 adedi uluslararası nitelikte olacak. Uluslararası spor organizasyonlarından Briç Festivali, Probeach Plaj Voleybolu ve Kleopatra Bisiklet Festivali ve 15. Uluslararası Tarsus Yarı

Maratonu’nu geçtiğimiz haftalarda yapan Büyükşehir Belediyesi; 12-18 Kasım’da Satranç Turnuvası ile 10 Aralık’ta Mersin Maratonu’nu gerçekleştirecek. ‘Sporbüs’ aracıyla da 100 mahalle ve yaylada yaklaşık 6 bin çocuğun eğlenerek spor branşlarını tanımalarını amaçlayan çalışma da yapan Büyükşehir Belediyesi; voleybol, basketbol, tenis, jimnastik, dart, futbol, atletizm ve sokak oyunları olmak üzere 8 branşın tanıtımını yapıyor. Kırsal mahalle ve yaylalarda, başta atletizm olmak üzere sporun değişik branşlarında yetenekli görülen kız çocuklarımız ise, ‘Kır Çiçekleri’ projesine dâhil ediliyor.

Cumhuriyet Türkiyesi’nde Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın

Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümünde ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesini de hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, özellikle kırsalda yaşayan çocukların ayaklarına kadar giderek oyunlarını sergiliyor. Bu etkinliği yıl boyunca devam ettirecek olan Büyükşehir Belediyesi, yine bu süreç içerisinde ‘Öncüyüz Güçlüyüz’ şiarıyla, Cumhuriyet’in 100. yılına özel birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirecek.

Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda Mersin Kent Kitaplığı Mersinlilerle buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılında, Mersin Kent Kitaplığı kapsamında basımını gerçekleştirdiği kitapları da Mersinlilerle buluşturdu. 22 Ekim tarihine kadar devam eden CNR Kitap Fuarı’ndaki Büyükşehir Belediyesi’nin standında; Mersin Kent Kitaplığı kapsamında 16 ayrı yazarın basımı yapılan 19 adet kitabı, Mersinli kitapseverlere ücretsiz olarak dağıtıldı. Stantta ayrıca, kitapların yazarlarının da okuyucularla buluşması sağlandı.

Mersinliler Cumhuriyet Konseri ile coşacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim günü Cumhuriyet’in 100. yılını Mersinlilerle dolu dolu etkinliklerle kutlayacak. Meşaleler eşliğinde gerçekleşecek olan Cumhuriyet yürüyüşünün ve Cumhuriyet balosunun ardından, Cumhuriyet Konseri’nde Gülşen Mersinlilerle birlikte olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlediği diğer konserlerde de, gençlerin büyük bir beğeniyle takip ettiği Grup İkiye On Kala ve Ali Atay sahne alacak.

Cumhuriyet coşkusu 13 ilçede gerçekleşecek söyleşi, dinleti ve diğer etkinliklerle kutlanacak

Cumhuriyet coşkusunu kentin her köşesine taşımak için hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi; yıl boyunca ‘Cumhuriyet’ temalı ilçe söyleşileri, 13 ilçede Cumhuriyet sergileri ile merkez ve ilçelerde ‘Cumhuriyet Oratoryosu’ gerçekleştirecek. Büyükşehir; kültür-sanat ve spor etkinliklerinin yanında, bilim alanında önemli bir proje olan ve Türkiye'nin en büyük planetaryumunun da yer aldığı ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin açılışını da, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 30 Ekim tarihinde gerçekleştirerek Mersinli gençlere armağan edecek.

Cumhuriyet’in 100 yıldönümü etkinlikleri içerisinde toplumdan her kesim insana ulaşmayı ve dokunmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi; 23-29 Ekim tarihleri arasında Palm City AVM’de stantlar kurarak, üretici kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin tüketiciyle buluşmasını sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yaşında ayrıca; 100 Köye 100 Oyuncak Sandığı Projesi, 33 Tekneyle Deniz Fener Alayı, Tarsus Gençlik Kampı’nda emekli pikniği etkinliği, 18 LGS kurs merkezinde değişik aktiviteler ve sınıflarda sinevizyon gösterimini gerçekleştirecek.

Büyükşehir’in minik yürekleri de Cumhuriyet kutlamalarında yer alacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çocuk Gelişim Merkezleri’nde de Cumhuriyet coşkusu değişik etkinliklerle kutlanacak. Begonvil, Adile Teyze, Münir Özkul, Halkkent ve Yaşar Bayboğan Çocuk Gelişim Merkezleri’nde okul öncesi eğitim alan minikler, Cumhuriyet’in 100. yaşını şiir dinletisi ve hazırladıkları dans gösterileriyle kutlayacak.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.