TARSUS BELEDİYESİ’NDEN DİKKAT ÇEKİCİ PANKART

BAŞKAN BOZDOĞAN TARSUSLULARI HEYECANLANDIRAN BİLBOARDLARI DÖRT BİR YANA ASTIRDI

Gündem Yayın: 17 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 17.06.2023 11:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
153 okunma
Takip EtGoogle News

Yıllardır il olmayı bekleyen Tarsus, mücadelesini kazanıyor. Tarihi misyonuyla, bütün dinlerin ortak buluşma yeri olmasıyla, tarımıyla, turizmiyle ve ilklerin kenti olmasıyla il olmak için gün sayıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan şehrin dört bir yanına dikkat çekici bir pankart asarak Tarsusluları sevindirdi. Pankartta yazan “Tarsus İl Oluyor ” ve “İlimize Hoş Geldiniz” yazıları Tarsusluları heyecanlandırırken, yüzleri de gülümsetiyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından başlatılan “İl’le de Tarsus” mücadelesi sonuç veriyor. Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkacağı yönünde oluşan kamuoyunun beraberinde ilk sıralarda Tarsus’un il olacağı konuşuluyor. Başkan Bozdoğan, Tarsus’ta reklam alanlarına asılan billboardlarda ise müjdeleyici mesajı verdi.

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN MÜCADELESİ SONUÇ VERİYOR

Tarsus’un il olması için kentin meslek odaları, STK’lar ve basın mensupları ile ‘İl’le de Tarsus’ diyerek çalışmalara başlayan Başkan Bozdoğan, bu konuda hem görüşmeler hem de lansman yaparak Tarsus’un uzun yıllardır hak ettiği değeri alması için verdiği büyük uğraşların sonuç vermesine gün sayıyor.

“İL OLMAK KENTİMİZE ÇOK YAKIŞACAK”

Tarih boyunca ilkleri yaşayan kadim kent Tarsus’un neden il olması gerektiğine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Bir kent düşünün, gerek tarihiyle, gerek tarımıyla, gerekse turizmiyle, dağlarıyla, ovasıyla, dört mevsim yaşamasıyla ve ilkleri yaşayan bir kent olmasıyla biliniyor. Biliyorsunuz elektriğin ilk verildiği kent Anadolu'da Tarsus ve Anadolu'nun Mezopotamya'ya açıldığı bir yer. Sanayisi bir taraftan, lojistik bir merkezi olması bir taraftan ve 400 bini geçen nüfusuyla il olmayı çoktan hak eden bir kent.

İnşallah hayırlısı olur. İl’le de Tarsus sloganını özellikle deklare etmemizin tek bir nedeni vardı. Bu kent kendi kaderini kendi çizsin. Emin olun biz bize yeteriz derken özellikle söylerken bu kentte her şeye sahip olduğumuzu belirtiyoruz. Özellikle de en önemlisi bütün dinlerin ortak buluşma yeri yani gerek Musevilik gerek Hristiyanlık gerekse Müslümanlığın yaşandığı kadim topraklarda yaşıyoruz. Elbette böyle bir kente de yakışan il olması. İnşallah hayırlısıyla da il olacaktır mutlaka.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.