‘KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM’ ETKİNLİĞİ TÜM MERSİNLİLERİ KUCAKLIYOR

MERSİN’İ BİR UÇTAN BİR UCA EĞLENDİREN ŞENLİK, HER YAŞTAN VATANDAŞI MUTLU EDEN ETKİNLİK

Yayın: 12 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 12.08.2023 07:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
108 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin akılcı projeleri, birçok alanda vatandaşa hizmet ediyor.

Yaz ayları boyunca Mersin’in tüm ilçelerinde gerçekleşen ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri de çocukların yanı sıra yetişkinlerinde yoğun ilgi ve beğenisini alıyor. Mersin’in bir ucundan bir ucuna tüm ilçelerinde düzenlenen etkinlikte birbirinden farklı aktiviteler ile her yaştan vatandaşa keyifli zamanlar geçirtiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin akılcı projeleri ve sosyal etkinlikleri, toplumun geniş kesimlerine dokunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda gerçekleştirilen ve yaz ayları boyunca Mersin’in tüm ilçelerinde yapılan ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ şenlik programlarına çocukların yanı sıra yetişkinlerde yoğun ilgi gösteriyor.

Çocuk gülücüklerinin yükseldiği, anne ve babaların da oyunlara dahil olduğu etkinliklerde çocuklar için yüz boyama, yumurta taşıma, el baskısı, sandalye yarışı gibi eğlenceli aktivitelerden, geleneksel sokak oyunlarına kadar birçok gösteri katılımcıların beğenisine sunuluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayla turizmi açısından bölgenin önemli noktaları arasında yer alan Çamlıyayla’ya kazandırılan modern ve çok amaçlı katlı otopark ve pazaryeri tesisi, ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinliğine de ev sahipliği yaptı. Mersin’in bir ucundan bir ucuna tüm ilçelerde düzenlenen etkinlikte birbirinden farklı aktiviteler ile her yaştan vatandaşa keyifli zamanlar geçirtiliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde, ‘Her Köy Bizim Köyümüzdür’ sloganıyla gerçekleşen programa, Çamlıyayla sakinlerinin yanı sıra yaylacılar da yoğun ilgi gösterdi. Modern mimarisi ile büyük beğeni toplayan ve geçtiğimiz ay açılışı yapılan katlı otoparkın teras katında düzenlenen programda; drama atölyesi, gölge oyunu, yüz boyama, sosis balon atölyesi, interaktif dans ve geleneksel oyunlar çocuklarla buluştu.

Anne ve babaların da zaman zaman iştirak ettiği etkinlikte, limonlu dondurma ikramının yanı sıra, çocuklara çeşitli oyuncaklar da dağıtıldı. Şarkılar eşliğinde gerçekleşen aktivitelerden büyük mutluluk duyan çocuklar, animasyonda yer alan karakterlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler.

Şenliğe katılanlar, memnuniyetlerini dile getirdiler

Eşi ve kızı Derin ile şenliğe katılan Ecem Karabulut, “Biz uzun yıllardır yaz mevsiminde Çamlıyayla’ya geliyoruz. Böyle bir şenlikle ilk defa bu sene karşılaştık. Etkinlikte kızım da çok eğlendi” dedi.Baba Uğur Karabulut ise, “Şenlik için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu. Onlar çok mutlu oldular, biz de çok memnun kaldık” ifadelerini kullandı.

Çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılan Sevda Kılınç, “Yaz-kış burada yaşıyorum. Yapılan etkinliklerden, özellikle çocuklarımız adına çok mutluyuz. Vahap Başkan’a saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Şenliğe katılan küçüklerden Sevim Kılınç ise dağıtılan hediyelerden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Burada balonlar, bez bebekler dağıtıyorlar. Arkadaşlarımla beraber oyunlar oynuyorum” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.