MERSİN'İN TURİZM MASTER PLANI OLUŞTURULACAK

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: "MERSİN'İN KALKINMASININ EN BÜYÜK ANAHTARI, TURİZMDİR" UYSAL, MERSİN'DEN GELEN BERABERİNDEKİ HEYETLE BİRLİKTE BAKAN ERSOY'U ZİYARET ETTİ

Gündem Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 08:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
167 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN'İN TURİZM MASTER PLANI OLUŞTURULACAK

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: " MERSİN'İN KALKINMASININ EN BÜYÜK ANAHTARI, TURİZMDİR"

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN'DEN GELEN BERABERİNDEKİ HEYETLE BİRLİKTE BAKAN ERSOY'U ZİYARET ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, beraberindeki Mersin'den gelen turizm heyetiyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti. Milletvekili Uysal "Mersin'in kalkınmasının en büyük anahtarı turizmdir. Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı'mızın çıktılarını Bakanımız Sayın Ersoy'a takdim ettik. Kentin turizm öncüleriyle birlikte hızlı şekilde Turizm Master Planı oluşturup, Bakanımıza sunacağız. Mersin’i hep birlikte güzelleştireceğiz." dedi.

Mersin Bizim Platformu tarafından düzenlenen çalıştayların sonuç raporları ilgili bakanlıklarla paylaşılıyor. "Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı"nın çıktıları, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hamit İzol, TÜRSAB Mersin Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hakan Bayındır ve Mersinli turizm işletmecileri tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sunuldu. Bakan Ersoy'un talimatıyla bu yıl sonuna kadar Mersin'in Turizm Master Planı oluşturulacak. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal "Sayın Bakanımız bizden en hızlı şekilde şehrimizin Turizm Master Planı'nı oluşturmamızı istedi. Biz de turizm ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşları, Mersin'deki üniversitelerimizle koordineli hareket edip en doğru Turizm Master Planı'nı oluşturacağız. Oluşturduktan sonra da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'u Mersin'de ağırlayarak Turizm Master Planımızı hayata geçireceğiz. Turizm, Mersin'de çok büyük bir gelir ve döviz kaynağı. Mersin’in turizmde başka şehirlere örnek gösterilmesi için sektör temsilcilerini dinleyecek, yarıda kalan projeleri tamamlatacağız." ifadelerine yer verdi.

Görüşmede Tarsus-Kazanlı Kıyı Kesimi Projesi'nin de konuşulduğunu söyleyen Milletvekili Uysal "Mersin'in turizmde şahlanışını sağlayacak bir projedir Tarsus-Kazanlı Kıyı Kesimi projesi. Bu projenin ivedilikle tamamlanmasının bölgeye katkı sağlayacağını belirttik. Tarsus-Kazanlı Kıyı Kesimi Projesi çerçevesinde oluşturulması beklenen golf sahaları, kampingler ile spor turizminin de gelişimi amaçlanacak. Turizmin ivme kazanması demek insan kaynağı istihdamının önünün açılması demek. Tarsus'un turizm potansiyelinin gelişebilmesi için Tarsus-Kazanlı Kıyı Kesimi Projesi'nin hayata geçirilmesi şarttır." şeklinde konuştu.

Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı'nda ana başlıklardan birinin Mersin Uluslararası Narenciye Festivali'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Kültür Yolu Projesi"ne dahil edilmesi olduğunu aktaran Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal" Uluslararası Narenciye Festivali'nin sürdürülebilirliğini sağlamamız gerekiyor. Narenciyeyi dünyaya ihraç eden Mersin, söz konusu festivale geldiğinde istenilen seviyeleri yakalayamıyor. Tam da bu noktada bakanlığımızın "Kültür Yolu Projesi"ne festivali dahil ederek, katılımcı ülke, firma, yerli yabancı turist sayısını artıracağız. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali'ne onlarca ülkeden sanatçılar geliyor, görüyor ve ülkelerine geri döndüğünde bizden bahsediyor. Şehrin tanıtımı için devamlılığı olan festivaller önemli. Türkiye'de geniş sahil bandı olan nadir şehirlerden biri olan Mersin, denizi, kumu, lezzetleriyle turizmin başkenti olmayı fazlasıyla hakediyor. Dağ, deniz, lezzet, spor, sağlık, inanç ve tarih turizmiyle ilgili çalışmalar yapacak, Mersin'in turizm cazibe merkezi olması için projeler geliştireceğiz. Doğru yatırımları kent ekonomisine kazandıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a nazik kabulü için de teşekkür ederek "Şehrimize verdiği önem ve misafirperverliklerinden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.