KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ KADINLARIN HEM RUHUNA HEM BEDENİNE İYİ GELMEYE DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ HER YAŞTAN KADINA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Gündem Yayın: 03 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 03.11.2023 12:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
86 okunma
Takip EtGoogle News

KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ KADINLARIN HEM RUHUNA HEM BEDENİNE İYİ GELMEYE DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ HER YAŞTAN KADINA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi kadınlara destek olmaya devam ediyor. 18 yaş ve üzeri tüm kadınlara kapılarını açan ve ücretsiz hizmet sunan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde danışanlar uzmanlar eşliğinde psikolojik, beslenme eğitimi ve egzersiz danışmanlığının yanı sıra fizyoterapi hizmeti alabiliyor.

Bu kapsamda Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nin destek olduğu isimlerden biri de 18 yaşındaki Dilan Eldem oldu. Erken yaşta skolyoz teşhisi konulan ve haftada iki kere düzenli olarak Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde sunulan fizyoterapi hizmetinden faydalanan Eldem, şimdilerde hem bel ve sırt ağrılarından kurtulmanın hem de yaşam kalitesini geri kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi kadınlara destek vermeye devam ediyor. 18 yaş ve üzeri tüm kadınlara kapılarını açan bu merkezde danışanlar uzmanlar eşliğinde psikolojik, beslenme eğitimi ve egzersiz danışmanlığının yanı sıra fizyoterapi hizmetinden faydalanabiliyor. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde verilen hizmetlerden ücretsiz bir şekilde faydalanan kadınlar, programlar sayesinde hem ruhsal hem de bedensel gelişimlerinde yaşadıkları ilerlemeden oldukça mutlu oluyor.

Bu kapsamda Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nin destek olduğu isimlerden biri de 18 yaşındaki Dilan Eldem. Erken yaşta skolyoz teşhisi konulan ve haftada iki kere düzenli olarak Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’ne gelerek Fizyoterapist Ayşe Deniz eşliğinde hem pilates hem de duvar egzersizleri çalışan Eldem, şimdilerde hem bel ve sırt ağrılarından kurtulmanın hem de özgüvenini geri kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Deniz: “Kişilerin günlük hayat aktivitelerini daha rahat yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz”

Skolyoz rahatsızlığının omurgada yaşanan bir eğrilikten kaynaklandığını ve daha çok 10 ile 15 yaş arasındaki çocuklarda sık görüldüğünü belirten Kadın Sağlığı Danışma Merkezi Sorumlusu Fizyoterapist Ayşe Deniz, ileriki yaşlarda da farklı hastalıklara bağlı olarak bu problemin yaşanabileceğini dile getirdi. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde skolyoz hastalarına yönelik 3 boyutlu skolyoz egzersiz programı uyguladıklarını kaydeden Deniz, “Öncelikle gelen danışanımızı bir fiziksel değerlendirmeye alıp hangi kas grubunda kısalık ve kuvvetsizlik olduğunu değerlendiriyoruz. Belirledikten sonra buna yönelik pilates ve solunum egzersizleri ile programımızı destekliyoruz” dedi.

Erken yaşta skolyoz hastalarının tedavisinde omurga eğriliğini azaltma şansının oldukça yüksek olduğunu belirten Deniz, diğer yaş gruplarıyla ilgili; “İlerleyen yaş grubunda amacımız eğriliğin ilerlemesini engellemek ve var olan seviyesini korumak. Kişinin omurga eğriliğe bağlı olarak oluşan bel ve sırt ağrısını ortadan kaldırmak. Dolayısıyla günlük yaşam aktivitelerini biraz daha kolay yapmasını sağlamak” diye konuştu. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nden her yaş grubundan katının ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğini söyleyen Deniz, ‘Alo 185’ veya ‘0324 185 00 00’ iletişim numaralarını arayıp tüm kadınların randevu oluşturabileceğini kaydetti.

“Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde ekip çalışması yürütüyoruz”

Skolyoz hastalarıyla ilgili ilerleme ve yol alma biçimlerinden de bahseden Deniz, “Önce danışanımızın durumunu değerlendirip, skolyozun tipini belirliyoruz. Skolyozun tipine bağlı olarak da özel skolyoz egzersizlerini hastamızla birebir çalışıyoruz. Hastamızı haftada iki gün yaklaşık iki ay boyunca düzenli egzersiz programına alıyoruz. Gelen danışanların ilk önce ağrıları azalıyor. Yavaş yavaş da duruşu düzelmeye başlıyor. Kişinin artık etraftan görünebilir bir farkındalığı oluşuyor. Kişinin kendine olan güveni de artıyor. Günlük yaşam aktivitelerini daha rahat yapabiliyor, daha az yoruluyor, normale göre daha az yorularak birçok şeyi kendisi halledebiliyor” ifadelerini kullandı.

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde bir ekip çalışması yürüttüklerini kaydeden Deniz, “Fiziksel sağlığında problem olan kişilere ben destek olurken, ruhsal ve kilo problemi yaşayan danışanlarımıza da uzmanlarımızla burada hizmet veriyoruz. Ücretsiz olması çok büyük bir avantaj. Danışanlarımızdan da çok olumlu dönüşler alıyoruz. Bu da bizi çok sevindiriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün kadınlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Eldem: “Buraya geldikten sonra özgüvenim arttı ve daha iyi hissediyorum”

Bir yakınının Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde diyetisyen hizmetinden faydalanması üzerine merkezde başka hizmetlerinde olduğunu öğrenen ve bu sayede fizyoterapist Ayşe Hoca ile yolları kesişen Eldem, haftada 2 kere fizyoterapi dersine geldiğini ifade ederek, “Ayşe hocamın yanına geldiğimde bazı değerlendirmelerde bulundu ve tetkik istedi. Sonuçlar çıkınca skolyoz teşhisi konuldu ve hocamla birlikte eğersizlere başladık. Haftada iki kere buraya düzenli bir şekilde geldim. Yaklaşık iki ay oldu. Hocamla hem duvar egzersizleri hem de pilates yaptık. Ek olarak da ev ödevlerim oluyordu onu da düzenli olarak evde uyguluyordum” dedi.

“Buraya iyi ki gelmişim”

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nin kendisine çok iyi geldiğini ve özgüvenini geri kazanmasında çok yardımcı olduğunu belirten Eldem, “Buraya gelmeden önce kendime olan özgüvenim hiçbir şekilde yoktu. Giyim tarzı olarak hep geniş kıyafetler seçerdim. İnsanların içinde bile ön planda asla olmazdım. Buraya geldikten ve değişimi gördükten sonra kıyafetlerimi istediğim gibi giyebildim. Artık kendime daha çok güvenim var ve daha iyi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Bel ve kol ağrılarının da oldukça azaldığını ve egzersizler sayesinde sabahları yataktan rahatlıkla kalktığını ifade eden Eldem, “Bel ağrılarım çok olduğu için masa başında ders çalışamıyordum veya bir bel çantası takamıyordum. Bir yakınımız burada diyetisyene geliyordu. Kendisi buradan çok güzel bir fayda gördükten sonra ben de ‘Fizyoterapisti deneyeyim dedim’. İyi ki de buraya gelmişim. Gerçekten buranın ücretsiz olması çok iyi bir şey. Çünkü dışarıda skolyoz hastalarının bazıları ücretli yerlere gidemiyor. Herkese ulaşabilmesi, herkesin rahatça iyileşebilmesi ve burada egzersizlerin yapılabilmesi çok iyi” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.