BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİ KADIN STANTLARI ÇAMLIYAYLA’DA KURULDU

ÇAMLIYAYLA’NIN İĞNE OYALARI BÜYÜKŞEHİR STANTLARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI, ÜRETİCİ KADINLARIN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Ekonomi Yayın: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2023 11:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
147 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen üretici kadınlar, stantlarını bu kez yaz aylarında nüfusu katlanan Çamlıyayla’da kurdu.

İlçe merkezinde kurulan stantlara yaylacılar yoğun ilgi gösterirken, özellikle Çamlıyayla’ya has olan iğne oyası el işi ürünler de stantlarda yerini aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve kadınların emek harcayarak ürettikleri ürünlerini rahatlıkla satabilme olanağı sağlayan üretici kadın stantları, yaz aylarında nüfusu katlanan Çamlıyayla’da kuruldu.

Bölgeye has tatlı ve yiyeceklerin yanı sıra el işi ürünlerin de sergilendiği stantlarda, Çamlıyaylalı kadınların binbir emekle ördükleri iğne oyası ürünler de yer aldı. Kurulan stantlara Çamlıyayla sakinlerinin yanı sıra, yaylacılar da yoğun ilgi gösterdi. Toplumun değişik kesimlerinden üretici kadınların buluştuğu stantlarda sergilenen tatlar ve el emeği ürünler, büyük beğeni topladı.

Dokucu: “İğne oyasının Mersin’de de tanıtılması için çalışmalarımız var”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, iğne oyasını sabırla işleyen kadınların, emeklerini kazanca dönüştürmek için çaba sarf ettiklerini söyleyerek, “Çamlıyaylalı kadınlar, burada kendi ürettiklerini satıyorlar. Çamlıyayla, iğne oyasının merkezi ve biz de iğne oyasını yaygınlaştırmak için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

İğne oyasının çok önemli bir turistik değer olduğunu da kaydeden Dokucu, “Turizm noktasında, iğne oyasının halen yerini bulamadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Mersin’de de iğne oyasının tanıtılması ve pazarlanması konusunda çalışmalarımız var. Kadınlarımız, gördükleri herhangi bir çiçeği iğne oyasıyla sanat eserine dönüştürebiliyorlar. Bu eserler yapımı günlerce süren, duygu yüklü özellikte. Ama bıkmadan usanmadan devam ediyorlar. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bu ürünlerin tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Üretici kadınlar, emeklerini ekonomik değere dönüştürmenin keyfini yaşıyor

Şam tatlı üreticisi Gülizar Kayda ise 3 yıldır üretici kadın stantlarında satış yaparak ev ekonomisine katkı sunduğunu belirterek, “Vahap Başkana sonsuz teşekkürler. Şimdiye kadar böyle bir Başkan gelmedi. Zannediyorum gelmez de. Kadınları inanılmaz destekliyor” ifadelerini kullandı.

Üniversite mezunu olan ve iğne oyası işleyen Zahide Şimşek, “Üniversite mezunuyum. Belli bir süre özel sektörde çalıştım. Kendi işimi kurmak için uğraşıyorum. İğne oyası, takı, tasarım üretiyorum. Kendim tasarlıyorum. Oyalarımı kendim yapıyorum. Böylece aile bütçesine katkıda bulunuyor ve kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.