SPORCULAR, MARATON HAZIRLIKLARINI SÜRATLE TAMAMLIYOR

MARATON KOŞACAK SPORCULAR ANTRENMANLARINI DARISEKİSİ ÖRNEK KÖYÜ’NDE YAPTI

Spor Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 19:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
71 okunma
Takip EtGoogle News

SPORCULAR, MARATON HAZIRLIKLARINI SÜRATLE TAMAMLIYOR

MARATON KOŞACAK SPORCULAR ANTRENMANLARINI DARISEKİSİ ÖRNEK KÖYÜ’NDE YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen ve 10 Aralık’ta koşulacak olan ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ kapsamında 42 kilometrede koşacak olan yabancı sporcular, Darısekisi Örnek Köyü’nde antrenman yaptı. Maraton için antrenmanlarını sıkı bir şekilde tamamlayan sporcular, hedeflerine tam odaklı bir şekilde çalışarak iddialarını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen ve 10 Aralık’ta koşulacak olan ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ kapsamında 42 kilometrede koşacak olan yabancı sporcular, Darısekisi Örnek Köyü’nde antrenman yaptı. Isınma, açma germe hareketleri ile vücutlarını koşu öncesi hazırlayan sporcular, Darısekisi Örnek Köyü etrafında koşu yaptı. Yüksek rakımlara çıktıkça egzersiz performansını artıran sporcular, maratona hazırlıklarını ve iddialarını tam gaz sürdürüyor.

Maraton öncesi sporcular antrenmanlarla koşu performansını artırdı

Mersin’e ilk defa gelen Bahreynli sporcu Ruth Kenet, “Burası, kendi ülkemde spor yaptığım yerlere benziyor. O yüzden çok memnun kaldım. Hedefim kendi en iyi zamanımın üzerine çıkmak. Çok sıkı çalışıyor ve antrenman yapıyorum. Bugün de çok güzel, yüksek bir yerde antrenmanımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Kenyalı sporcu Hillary Kipchumba, 8 yıldır sporun içinde olduğunu ve 2018 yılında düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu’nda 2. olduğunu belirterek, “2018 yılında en iyi derecemi 2 saat 10 dakika ile yapmıştım. Bu maratonda, bunu aşmayı hedefliyorum. Maratonu bu sene çok daha iyi organize gördüm. Düz bir parkur var ve sporcular için çok iyi. Çok rekabetçi bir yarışma olacak. Umuyorum ki yarışı kazanacağım” sözlerine yer verdi.

Yüksek rakım antrenmanları hakkında kısa bilgi

Yüksek rakım antrenmanları ve performans ilişkisine göre; yüksek rakımda havadaki oksijen miktarı deniz seviyesine göre daha düşük olduğu için, vücut bu düşük oksijenli ortama uyum sağlayabilmek için daha fazla kan hücre yapımını uyaran hormon salgılar. Bu hormon da kandaki alyuvar sayısını, yani kandaki oksijen miktarını artırır. Egzersiz sırasında kaslara daha fazla oksijen temini sağlanır. Bu da hem fizyolojik gelişimi, hem de egzersiz performansını daha çok artırır.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.