YKS ÖĞRENCİLERİNE MESLEK TANITIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, MESLEK TANITIM SEMİNERİNDE ALANINDA UZMAN KİŞİLER İLE ÖĞRENCİLERİ BULUŞTURDU

Eğitim Yayın: 26 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.04.2023 09:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
143 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERİN MESLEK SEÇİMİNDE DE YANINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilere yönelik, bilgi ve motivasyon sağlayan etkinliklere devam ediyor. Öğrencilerin her alanda yanında olan Büyükşehir tarafından, sınava hazırlanan öğrencilerin doğru meslek seçiminde bulunabilmesi için Meslek Tanıtım Semineri düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik, Meslek Tanıtım Semineri düzenlendi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen seminerde, alanında uzman kişiler tarafından mesleklerin içeriği ve alanları anlatıldı, öğrenciler de tercih etmeyi düşündükleri meslekler hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı yakaladı.

Merkez, Tarsus, Erdemli ve Silifke kurs merkezi öğrencilerinin katıldığı seminerde, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde Rehber Öğretmen olarak görev yapan Gamze Özdemir, öğrencilere bölümlerin puan ve sıralaması gibi 2022 yılına ait sayısal verileri, meslekler için gereken nitelikler, okutulan dersler, çalışma alanları, mezunların kazandıkları unvanları anlattı. Ardından eczacı, diş hekimi, psikolog, mimar, avukat vb. meslek gruplarından uzmanlar, mesleki deneyimlerini ve kazanımlarını öğrencilerle paylaşarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

Karakuş: “Meslekler hakkında merak ettikleri şeyleri, mesleğin uzmanlarından öğrendiler”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, öğrencilere eğitim desteği vermenin yanı sıra rehberlik hizmetleri de verdiklerini belirterek, “Tarsus, Akdeniz, Halkkent, Erdemli ve Silifke YKS Kurs Merkezi öğrencilerimize, Meslek Tanıtım Semineri düzenledik. Burada, alanında uzman ve meslek odalarının temsilcileriyle bir araya geldik. Meslek odalarının temsilcileri, öğrencilerimizin merak ettiği sorulara cevap verdiler” dedi.

Yaklaşan sınav öncesi bu tür etkinliklerin çok daha önem kazandığına dikkat çeken Karakuş, “Etkinliğimiz öğrencilerimizin motivasyonlarını artırırken, merak ettikleri meslekleri uzmanlarından öğrendiler. Birebir görüşmelerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Meslek tanıtım seminerlerimizi, alanında uzman rehberlik birimimizle her yıl düzenli bir şekilde yapıyoruz. Bundan sonra da sınav sürecinde, öğrencilerimizin motivasyonlarını artırıcı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Bu etkinlikler bizim için çok yararlı”

Seminere katılan Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencilerinden Yasemin Tönde, bu tür etkinliklerin, kendilerine uygun meslek belirlemede oldukça faydalı olduğunu belirtti. Aklındaki soru işaretlerini seminer sayesinde giderdiğini söyleyen Tönde, “Ben hemşirelik istiyorum. İstediğim meslek hakkında, bazı tereddütlerim vardı. Burada hemşireliğin hem artılarını hem eksilerini gördüm. Son aylardayız ve motivemiz düşüyor. Fakat bu seminer sayesinde, daha motive bir şekilde son düzlüğü halledebileceğimi düşünüyorum. Bu etkinlikler sürekli yapılıyor ve bizim sürekli dinç kalmamızı sağlıyor” dedi.

Büyükşehir’in bilgilendirici ve motive edici etkinliklerine sürekli katıldığını söyleyen Tönde, “Bu sene sürekli bir psikolojik çöküntüde oluyoruz. Bunun için bu etkinlikler bizim çok yararımıza oluyor. Çünkü çok sık motive olmamızı sağlıyorlar ve çok enerjik bir şekilde devam ediyoruz hayatımız. Bizim için çok yararlı” diye konuştu.

“İstediğimiz meslekler için aklımızdaki soruları sorduk”

Halkkent Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencilerinden Polat Öztoprak ise, seminer sayesinde hedeflediği meslek hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu söyleyerek, “Seminerde, istediğimiz meslekler için aklımızdaki soruları sorduk. Her sene yapılıyor bu etkinlikler, biz de memnunuz. İleride polis olmak istiyorum. Psikolojik yönden, sınava hazırlık yönünden oldukça etkili oldu bizim için” dedi.

“Yapamayacağımı sandığım çoğu mesleği, yapabileceğimi öğrendim”

Merkez öğrencilerinden Beren Sakın da, seminerin kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayarak, “Şu ana kadar kafamda çok fazla meslek değişimi yaşamıştım. Çünkü tam olarak bana ne katacağını, ne olarak çalışmam gerektiğini ve benim için hangisinin uygun olduğunu bilmiyordum. Bu seminer sayesinde emin oldum. Şu an hedeflerimi başka bir şekilde yönlendirdim. Şu son kalan düzlükte, daha verimli bir şekilde çalışacağımı düşünüyorum. Yapamayacağımı sandığım çoğu mesleği, aslında kendimi tartarak yapabileceğimi öğrendim. Daha verimli bir çalışma sergilemem gerektiğini öğrendim. O yüzden kendimi daha mutlu hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in etkinliklerine sürekli katıldığını da söyleyen Sakın, “Çünkü bu çalışma temposunda, sürekli masa başında oturmak insanı gerçekten çok sıkıyor. Ama bu etkinlikler, en azından bir hava almamızı sağlıyor” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.