YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA BLOK TABANLI YAZILIM KURSU

Yenişehir Belediyesi, çocukların dijital becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Eğitim Yayın: 19 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 19.02.2024 17:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
86 okunma
Takip EtGoogle News

YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA BLOK TABANLI YAZILIM KURSU

Yenişehir Belediyesi, çocukların dijital becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Blok tabanlı yazılım kurslarıyla öğrencilere programlama öğreten Yenişehir Belediyesi, öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve teknolojiye olan ilgilerini desteklemelerine olanak sağlıyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu kurslarımızla çocuklarımızın gelecekteki başarılarına katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımızın teknolojiye erişimini ve dijital okuryazarlığını çok önemsiyor ve bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çocukların programlama kavramlarını kolayca anlamalarını sağlayan görsel bir dil kullanılan blok tabanlı yazılım kurslarıyla Yenişehir Belediyesi, programlama öğrenmeyi daha eğlenceli ve erişilebilir kılıyor. Yenişehir Belediyesi Akademide verilen ücretsiz eğitimlerle çocuklar temel programlama prensiplerini öğrenirken, problem çözme becerilerini de geliştiriyor.

Geçtiğimiz hafta Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlediği LEGO turnuvasıyla 12 ilden yüzlerce öğrenciyi Yenişehir’de buluşturan Yenişehir Belediyesi, verdiği robotik kodlama ve blok tabanlı yazılım kurslarıyla geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor. Başkan Abdullah Özyiğit, “Geleceğin liderleri, mucitleri ve girişimcileri olacak çocuklarımızı desteklemek, onlara güven vermek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek için çaba gösteriyoruz. Yenişehir'i teknolojiye uyumlu, yenilikçi ve bilgiye erişimi kolay bir kent haline getiriyoruz. Bilgi ve teknoloji çağında, her bir çocuğumuzun potansiyelini ortaya çıkarmak, onların yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamak en büyük önceliğimiz oldu. Bu kurslar, sadece teknik beceriler değil, aynı zamanda yaratıcılığı, eleştirel düşünme becerisini ve işbirliği yapma yeteneğini geliştirme fırsatı da sunuyor. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.