BAŞKAN BOZDOĞAN MAHALLE ZİYARETLERİ İLE HALKIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

BAŞKANI BOZDOĞAN GİTTİĞİ HER YERDE İLGİ VE SEVGİYLE KARŞILANIYOR

Gündem Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 07:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
47 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN BOZDOĞAN MAHALLE ZİYARETLERİ İLE HALKIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

BAŞKANI BOZDOĞAN GİTTİĞİ HER YERDE İLGİ VE SEVGİYLE KARŞILANIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çalışmaları daha ileriye taşımak adına mahalle ziyaretleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak Çağbaşı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Bozdoğan, mahalle halkı ile bir araya geldi. Yoğun bir katılım ve ilgiyle karşılanan Bozdoğan, vatandaşların taleplerini dinledi. Aynı zamanda önüne çarşaf çarşaf işçi çıkarma listesi verilmesine rağmen kimseyi çıkartmadığı için mahalle halkından övgü aldı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan vatandaşların istek ve taleplerini dinlemek üzere mahalle ziyaretleri gerçekleştiriyor. Başkan Bozdoğan belediyenin çalışmaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi, vatandaşlarla tek tek konuştu, sorunlarını dinledi.

“BAŞA GELDİĞİNİZDE HİÇBİR İŞÇİYİ ÇIKARMADINIZ”

Başkan Bozdoğan’ı karşılamaya gelen bir belediye çalışanı kendisinin işten çıkarılmadığını ifade ederek “Başa geldiğinizde hiçbir işçiyi çıkarmadınız. Ben o zaman sağlık problemlerimden dolayı kendim çıkmıştım. O zaman da bana çok yardımcı olmuştunuz. Size çok teşekkür ederim başkanım sağ olun.” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ BASKI YAPMADINIZ”

Bir başka belediye çalışanı teşekkürlerini ederek “Aynı şekilde başkanım ben de çalışıyorum, beni de çıkartmadınız. Her zaman arkanızdayım dediniz. Siyasi baskı yapmadınız. Allah sizden razı olsun başkanım, biz çıkacağız diye bekliyorduk. Herkes dedi ki şimdi gittiniz, çıkış kartlarını hazırlayın ama siz çıkartmadınız. Allah razı olsun başkanım. Yani biz sizin duacınızız. O yüzden buraya geldik. O yüzden sizi karşıladık, bizi sizi seviyoruz.” dedi.

“251 KİŞİLİK BİR LİSTE VERDİLER, AMA KİMSEYİ ÇIKARMADIM”

Önüne listeler verilmesine rağmen kimseyi işten çıkarmadığını anlatan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “5 yıl önce 96 bin oy vererek belediye başkanlığı gibi çok ciddi kutsal bir göreve getirdiniz. Elbette ki her siyasi partinin, genel başkanımızın bazı tavsiyeleri vardı. Bize de en çok verilen tavsiye şuydu, asla kimseyi işinden çıkarmayacaksınız denildi. Bizim de ilk uyguladığımız buydu. Ne olursa olsun evine ekmek götürüyor insanlar, 251 kişilik bir liste verdiler. Verdikleri listelerin bazılarının evine gittiğinde 2 odalı evde insanların ne zor koşullar altında kaldığını gördüm. Merak ettiğimde neden senin buradan çıkmanı istiyorlar dediğimde sadece miting alanlarında işaret yaptıklarını ve bu yaptıkları işaretten dolayı böyle bir cezalandırmayı getirdiklerini söyledi. Hepimiz insanız, elimizi vicdanımıza götürdüğümüzde böyle bir şeyi kimse yapamaz.” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİ TARAFINDAN YÖNETİLMEK BENİM ŞİARIM DA YOKTU”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Ben de onu yapmadım ve yapmadığım günden zaten kendi partimden tepkileri çektim. Kendine hizmet eden bir hekim için dimdik durmak kadar kutsal bir olay yoktur. Çünkü sen kendi doğrularını halkını anlatıyorsun, miting alanlarında yapacaklarına söz veriyorsun, ama karşı taraftan evet, biz iktidar olduk senin yapman gereken bu dedikleri zaman bunu uygulamak birilerine bağlı kalmak, birileri tarafından yönetilmek benim şiarım da yoktu.” dedi.

“SÖZLEŞMELİ MEMURLARI İŞTEN ÇIKARMAMI İSTEDİLER”

Sözleşmeli memurların işten çıkartılması gerektiğinin kendisine söylendiğini kaydeden Başkan Bozdoğan “Özellikle sözleşmeleri memurlarım vardı. Bunların durumu tartışılırken, masada bu sözleşmeli memurların hepsinin işten atılması istendi. Ben o gün orada o masada kalp krizi geçirdim. Hastaneye giderken de kalp doktoruna geldiğimde ölmüş olabilirim dedim. İçeri girdiğimde masaya uzandığımda cihazla beni canlandırdılar. Önemli olan şuydu, bu sözleşmeli memurlar normal devletin memuru haline getirileceklerdi. Yasa bunu gerektiriyordu. Ama bunları işten çıkarttığımız zaman bu insanlar bir daha memur hayatına dönemeyecekler. Canlandırıldıktan sonra anjiyo yaparken tüm imzaları istedim ve bu arkadaşların hepsi de memur olarak görevlerini şu an devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

“TEPKİMİ ORTAYA KOYUP EVET BEN ADAYIM DEDİM”

Anketlerde önce çıktığının altını çizen Başkan Bozdoğan “Gelinen seçim sürecinde Tarsus halkına yeni yapılan 4 anketinde önde çıktığımı söylemeleri, memnuniyet anketimde birinci olduğumu söylemeleri, Türkiye ortalamasının üstünde olduğumu bir genel başkan söyledi. Bir genel başkan, senin durumun bu, git görevine devam et dedi. Ama sonrasında hepinize malumu olan siyasi oyunları duymuşsunuzdur. Ciddi bir oyun oynadılar. Ben de o oyunların neticesinde haklı olduğum bir konuda tepkimi ortaya koyup evet ben adayım dedim. Falan bu adaylık diğer belediye başkan adayı olan arkadaşlara saygısızlıktan değil. Halkın yaptığı bir ankette seçtiği bir insana karşı yaptığı haksızlığa bir tepki olarak ortaya koydum.” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZ SAĞLIKLI YERLERDE İNSAN GİBİ MUAYENE OLSUNLAR İSTEDİM”

Gittiğim her yerde de söylediğim söz şuydu, ben belediye başkanı olsam bile hastalarımı bırakmayacağım. Her pazar muayene edeceğim dedim sözümde de durdum. Hala da devam ediyorum. Öyle bir kentte yaşıyorsunuz ki, etraftaki sanayileşmeye baktığınız zaman kanser vakalarının çok artığı bir kentte yaşanıyor. Biz çalışmaları yaparken Sağlık Bakanlığı’nın görevini de yaptık, ASM'ler açtık. Hemen hemen 80 tane köy şu an bitmiş vaziyette. Doktor muayene odaları yaptım. Sırf halkımız sağlıklı yerlerde insan gibi muayene olsunlar istedim. Bunu yaparken sadece doktor, muayene odaları yapmayalım, konuk odaları, okuma salonları yapalım, muhtar odalarını kazandıralım istedik.” dedi.

“CİDDİ ANLAMDA GELİŞEN BİR TARSUS OLACAK”

Başkan Bozdoğan Tarsus’un çok geliştiğini yapılan yatırımlara değinerek “Bir tarafta organize sanayi bölgeleri var. Bir tarafta yeni açılan sahil kent projesi var ve öbür tarafta lojistik merkez olarak yeni yapılan havalimanının 9 milyon insanı taşıyacağını düşündüğümüz zaman ciddi anlamda gelişen bir Tarsus olacak. Düşünün, şu havalimanındaki getiri bile lojistik merkezi olduğu için tren yolu, havalimanı, deniz yolu oto yola sahip çok nadir ilçe ve illerden birisi.” diyerek tüm herkese teşekkürlerini sundu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.