FINDIKPINARI TURNUVASI’NDA 1. TUR KURA ÇEKİMİ TAMAMLANDI

Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mahalleler Arası Geleneksel Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası’ futbol turnuvasında birinci tura yükselen takımların kura çekimi yapıldı

Spor Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 08:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
73 okunma
Takip EtGoogle News

FINDIKPINARI TURNUVASI’NDA TAKIMLARI ÇEYREK FİNAL HEYECANI SARDI

Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mahalleler Arası Geleneksel Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası’ futbol turnuvasında birinci tura yükselen takımların kura çekimi yapıldı. Bu yıl Şehit Polis Memuru Sedat Gezer Sezonu olarak 7 Temmuz’da 37 mahallenin katılımı ile başlayan turnuvada 16 takım birinci tura yükselme başarısını gösterdi. 19 Ağustos’ta başlayan birinci tur elemelerinde mücadele edecek takımlar, çeyrek finale giden yolda ter dökecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından her sene düzenlenen ‘Mahalleler Arası Geleneksel Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda birinci tura yükselen takımların kura çekimi tamamlandı. Bu sene Şehit Polis Memuru Sedat Gezer Sezonu olarak yapılan turnuvanın birinci tur kura çekimleri, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleşti.

7 Temmuz’da başlayan ve Mersin genelinden 37 mahallenin katılımıyla devam eden turnuvada 16 mahalle birinci tura yükselme başarısını gösterirken, çeyrek final için kıyasıya mücadele edecek.

Taşkın: “Fair play çerçevesinde güzel bir turnuva geçiriyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, her alanda olduğu gibi spor alanında da vatandaşlara birçok konuda destek sağladıklarını ifade eden Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Fındıkpınarı futbol turnuvası, 20 yıldan fazladır yapılan bir turnuva. Bu yıl da 7 Temmuz'da turnuvamıza başladık. Grup maçları bitti. Şimdi 16 takımın katılacağı birinci turun kura çekimini yaptık. Final maçımızı ise 3 Eylül’de yapacağız” şeklinde konuştu. Taşkın, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin desteği ile gerçekleştirdikleri organizasyonu, fair play çerçevesinde güzel bir şekilde yürüttüklerini belirterek, katkı sunan tüm dairelere teşekkür etti.

Aksoy: “Güzel bir etkinlik için bir aradayız”

Cumhuriyetin 100. yılında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ dediği gibi, maçların sportif bir çerçevede geçtiğini belirten Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, “Güzel bir etkinlik için bir aradayız. Gruplarımızın ve takımlarımızın, maçları olaysız bir şekilde tamamlayacağından kuşkum yok” dedi.

Antrenör Köse: “Turnuvanın çok yönlü işlevleri var”

7 Temmuz’da başlayan ve 37 mahallenin katılımıyla gerçekleşen turnuvada 16 takımın birinci tur eşleşmelerinin yapıldığını söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Futbol Antrenörü Orhan Köse, 3 Eylül’de final maçlarını yapacaklarını ve turnuvanın çok yönlü işlevleri olduğunu belirterek, “Maçları izlemeye genelde aileler geliyor. Cumartesi ve Pazar günleri bu maçlara gelerek orada torunlarını, çocuklarını ve yeğenlerini seyrediyorlar. Diğeri ise, haftada iki gün mahalleler bir araya geliyor. Eskiden beri dost olanlar, orada görüşme ve sohbet etme fırsatı buluyor” diye konuştu.

Muhtar İkiz: “Turnuvayı Cumhuriyet’in 100. yılına armağan ediyoruz”

Yenişehir Emirler Mahallesi olarak kupayı kazanmayı hedeflediklerini belirten Emirler Mahalle Muhtarı Rüştü İkiz, “Bu yıl gerçekleşen turnuvanın, Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olmasını diliyorum. Turnuvanın fair play çerçevesinde centilmence geçmesini umuyoruz. Herkesin hedefi şampiyon olmak. Rakip takımlara da başarılar diliyorum. Turnuvayı yöneten, sürdüren, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal medya uygulamalarından turnuvaların yapılacağını duyan ve Burhanspor olarak ilk kez turnuvaya katıldıklarını belirten futbolculardan Mehmet Dedemen, “Kura çekimleri sonucunda

Değirmençay’la karşılaşacağız. Çok güzel bir organizasyon oluyor. Turnuvaya ilk kez katılıyoruz. Burhanspor başarıya aç ve sporu seven bir takım. Gençlerimizin önünü açmak için takım kurduk. Diğer 16 takıma da başarılar diliyorum” diye konuştu. Daha önce turnuvaları izlemeye giden ve bu kez organizasyon içerisinde yer aldığı için heyecanlı olduğunu söyleyen Dedemen, “Maçlarda çok güzel şeyler yaşanıyor. Taraftarlar kendi arasında konuşup, sohbet etme imkanı buluyor, mahalleler kaynaşıyor. O yüzden çok güzel bir organizasyon” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.